Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    4 december:
  • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
  • Molasses, Verwoed en Doodswens
  • Rivers Of Nihil, Allegaeon, Black Crown Initiate, Harbinger en Fallujah
  • 5 december:
  • Badflower
  • 6 december:
  • Finntroll, Brymir en Skálmöld
  • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
  • 7 december:
  • In Flames, At The Gates, Imminence en Orbit Culture
  • Ter Ziele, Radeloos/Ziedend en Pothamus
  • 8 december:
  • Eindhoven Metal Meeting Warm-up Evening
  • Nile, Krisiun, In Element en Wrath Of The Nebula
  • 9 december:
  • Eindhoven Metal Meeting
  • Haltpop Winterfest
  • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
  • 10 december:
  • Dezerter
  • Eindhoven Metal Meeting
  • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
  • Finntroll, Brymir en Skálmöld
Geen concerten bekend voor 04-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Frank Boeijen (The Gathering) - 49
  • Jan S. Eckert (Masterplan) - 57
  • Jerome Lavail (Your Shapeless Beauty) - 46
  • Kristian "Necrolord" Wåhlin (Diabolique) - 51
  • Mina Caputo (Life Of Agony) - 49
  • Morten Veland (Sirenia) - 45
  • Paul Kuhr (Novembers Doom) - 51
  • Piero Paravidino (Mesmerize) - 50
  • Robert Balci (Stormwitch) - 52

Vandaag overleden:
  • Tommy Bolin (Deep Purple) - 1976
Review

Dark Moor - Tarot
Jaar van release: 2007
Label: Scarlet Records

Dark Moor - Tarot

Een album van het kaliber The Hall Of The Olden Dreams of The Gates Of Oblivion zal Dark Moor niet snel meer maken. Het verlies van zangeres Elisa C. Martin heeft de band al sinds 2003 heftig beziggehouden en hoe (redelijk) goed de latere albums ook waren, de klasse van weleer haalt men bij lange na niet.

Tarot hoort bij de laatste categorie, maar is gelukkig een zeer plezierig album om naar te luisteren geworden. De neoklassieke arrangementen zijn weer ruimschoots aanwezig en het snelheidspedaal wordt weer veelvuldig ingetrapt. Met een zanger die klinkt als Roy Kahn (Kamelot) en gitaarpartijen die niet mis zouden staan op Rhapsody albums krijgen we een tiental strakke melodieuze songs te horen die ondanks de gebruikelijke trucs niet vervelen.

Echte aanraders vinden we in de vorm van het aan Sonata Arctica herinnerende Wheel Of Fortune of het epische Devil In The Tower (met een middenstuk dat rechtstreeks gejat lijkt uit Queen’s The Prophet’s Song), terwijl mid-tempo nummers als Lovers teveel klinken als tweederangs Nightwish liederen. Daarnaast is het gebruiken van Beethoven’s vijfde symfonie (The Moon) in een nummer, inmiddels al zo cliché dat ik niks anders kan zeggen dan ‘jammer’.

Edoch, afgezien van enkele mindere nummers biedt Tarot voor de neoklassieke power metal liefhebber genoeg materiaal om zo’n 52 minuten wel te besteden. Dit album haalt nog steeds de klasse niet van The Gates Of Oblivion, maar zal de fans zeker niet teleurstellen.

Tracklist
1. The Magician
2. The Chariot
3. The Star
4. Wheel Of Fortune
5. The Emperor
6. Devil In The Tower
7. Death
8. Lovers
9. The Hanged Man
10. The Moon
11. The Fool (bonus track)

Score: 77 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 13 juni 2007

Meer Dark Moor:

Dark Moor - Tarot
Reactie van Sner op 14-06-2007 om 14:07u

Wat een belachelijk slechte review is dit. Hij valt compleet uit de toon vergeleken bij de andere reviews die op het internet te vinden zijn. En natuurlijk mag jouw persoonlijke mening zijn, dat dit een gemiddeld album is, maar ik vind dat een review de beleving van het grootste deel van de luisteraars moet weergeven. Er daar is in dit geval absoluut geen sprake van. Ik zal binnenkort zelf wel een beoordeling van dit album schrijven, die wel recht doet aan de kwaliteit van dit album. Dus Dark Moor fans, wees gerust, dit is een zeer sterk album.

Dark Moor - Tarot
Reactie van Roy op 15-06-2007 om 07:33u

Een review blijft de smaak van de recensist, claimen dat een recensie het gevoel van de fans moet overbrengen is complete onzin natuurlijk. Je kunt vermelden dat ze het wellicht tof vinden of niet, maar het blijft de mening van de recensent. Wat jij ermee doet moet je zelf weten.

Het enige wat ik jammer vind is dat het gebruik van Beethoven als cliché bestempeld wordt en DUS slecht is. DAT is jammer.

Dark Moor - Tarot
Reactie van Sner op 15-06-2007 om 11:08u

Het is natuurlijk niet zo dat je moet gaan schrijven dat het een goed album is, als je daar niet achter staat. Maar als je een beetje een goede recensent bent, komt je mening automatisch overeen met die van veel luisteraars. Anders kunnen we net zo goed hardcore- of R&B-fans recensies laten schrijven op deze site. Je haalt gelukkig zelf ook al een punt aan, waar veel mensen 't niet mee eens zullen zijn. Bij de meeste reviews wordt 'The moon' beoordeeld, als het hoogtepunt van 't album en het is een tijd geleden dat een nummer mij zoveel kippenvel bezorgde. Al met al vind ik dus dat mister Lennert onvoldoende de positieve punten uit het album heeft weten te halen.Zo en nu houd ik weer op met deze klaagzang hehe

Dark Moor - Tarot
Reactie van Lennert op 15-06-2007 om 11:50u
Score: 77 / 100

Normaal gesproken zou het me niet zoveel moeten uitmaken, maar ik wil toch nog even de moeite nemen om te reageren.

1: Een score van 77/100 maakt iets zeker geen slecht album, maar staat nog steeds garant voor een hoop luisterplezier. Een gemiddeld album had ik wel een 60/100 gegeven.
2. Ík heb nergens gezegd dat het gebruik van Beethoven 'slecht' is, het stuk is echter in de hele muziekgeschiedenis zo vaak gebruikt dat het naar mijn mening vrij weinig meer toevoegt. Noem me in dat opzicht kritisch, maar als Rhapsody of Manowar het zou doen zou ik precies hetzelfde erover zeggen.
3. Ik ben een Dark Moor liefhebber en dan vooral van de albums die ik in de inleiding al noemde. Dat mijn mening niet overeen zou komen met die van de rest van de fans maakt mijn mening toch niet automatisch slecht? Persoonlijk vind ik Risk van Megadeth een goeie plaat, de rest van de fans vindt van niet, mag ik daarom niet gewoon een hoog cijfer aan de plaat geven?

Jammer dat jullie het er niet mee eens zijn, maar jullie zijn natuurlijk vrij je mening te uiten. Ik respecteer hem van harte!

Dark Moor - Tarot
Reactie van Robbie op 15-06-2007 om 14:16u
Score: 95 / 100

Persoonlijk is dit voor mij 1 van de mooiste albums die ik de laatste tijd heb gehoord.

Maar ik ben niet geheel objectief want ik heb een gigantische zwak voor Dark Moor.

Dark Moor - Tarot
Reactie van Sner op 15-06-2007 om 21:18u

@ Lennert. Gaaf dat je ff gereageerd hebt! Dat is eigenlijk ook wat ik wilde uitlokken hehe. Of jouw mening slecht is? Tsja de kwaliteit van een mening zit hem natuurlijk in de inhoudelijke onderbouwing en die vind ik in de review niet bijster sterk. Ook vind ik dat de sterke kanten van het album niet echt belicht worden. Dit in combinatie met het idee dat dit album juist zo positief is ontvangen in de metalwereld, deed mij zo negatief reageren. Ik heb het album overigens net nog even zitten luisteren en kijkend naar hoe de nummers in elkaar zitten, vind ik het echt nog steeds een cd van een zeer hoge kwaliteit. Deze mening zal ik binnenkort ook nog wel ff toelichten. Wel relaxt trouwens, dat je je zo sociaal en open opstelt in je reactie!

Dark Moor - Tarot
Reactie van Sner op 15-06-2007 om 22:18u
Score: 91 / 100

Eén van de albums waar ik dit jaar mijn aandacht op richtte, is ’Tarot’ van Dark Moor. Op de laatste twee albums met de nieuwe zanger, was al te horen dat deze muzikanten uit Spanje de nodige kwaliteit in huis hadden op het gebied van melodieuze metal. Het was echter wachten op een echte klapper en wat mij betreft is deze met het uitbrengen van Tarot gemaakt. Zoals de titel al doet vermoeden, behandelt elk nummer één tarotkaart en hierin blijkt de band goed zijn creativiteit in kwijt te kunnen. Ieder nummer heeft namelijk een geluid, dat perfect aansluit bij de desbetreffende tarotkaart. Zo klinkt het nummer ’Devil in the tower’ bijvoorbeeld mysterieus en krachtig, ’Death’ harder en donkerder en ’Lovers’ juist zoet en weemoedig.
De zang op het album is goed verzorgd. Alfred Romero klinkt inderdaad als Kamelot-zanger Roy Khan, maar aangezien meneer Khan tot de beste stemmen binnen zijn genre hoort, is ook de zang van Romero op Tarot dik in orde te noemen. Romero kan zowel krachtig als met veel gevoel zingen en weet zeker te boeien met zijn stemgeluid. Daarnaast kun je merken dat er veel aandacht is besteed aan de teksten. Deze zijn zeker niet simpel en sluiten goed aan bij de titel van elk nummer. Overigens is het wel jammer dat de teksten niet altijd even goed te verstaan zijn.
Het album kent veel nummers, die opgebouwd zijn volgens het ’couplet – bridge – chorus principe’. Dit betekent dat er binnen een nummer soms sprake is van een regelmatige herhaling van melodieën en soms ook van teksten, maar wanneer dit goed uitgewerkt wordt, kan dit echter een positief effect opleveren, doordat de nummers heerlijk blijven hangen. Een goed voorbeeld hiervan is de wijze waarop Sonata Arctica hier op hun eerste albums mee omging. Dark Moor komt echter op de proppen met prachtige melodielijnen, heerlijke solo’s en catchy refreinen en slaagt er dus ook in om kwalitatief sterke nummers te maken, die langere tijd blijven boeien.
Al met al is er sprake van een zeer gevarieerd en afwisselend album. Op zanggebied zingt de zanger alleen, samen met een vrouwelijke zangstem, komt er een koor aan bod en is er bij sommige nummers tevens sprake van een gruntstem. Het tempo op het album is overwegend hoog, maar vaak vinden er tijdens een nummer de nodige wisselingen plaats. Over de solo’s en de melodielijnen kan ik kort zijn: die zijn gevarieerd, ingenieus bedacht en goed uitgevoerd. Tenslotte komen er op het album naast de gitaren en de drums ook andere geluiden naar voren, zoals violen en piano’s en is het bij Dark Moor bekende xylofoonachtige geluid ook weer aanwezig.
Natuurlijk zijn er ook minpunten aan dit album. Het tussenstuk op het verder prachtige ’The moon’ duurt te lang, het nummer ’The chariot’, dat als single gebruikt werd, is misschien wat simpel qua opzet en het tussenstuk van ’Devil in the tower’ voelt zeker als gejat van Queen.
Het moge echter duidelijk zijn dat de positieve kanten van dit album sterk in de meerheid zijn en er is dan ook sprake van een kwalitatief zeer sterk album. Ik kan alleen maar hopen dat deze gasten ook eens richting Nederland komen voor een concert!

Dark Moor - Tarot
Reactie van Flexx op 24-06-2007 om 13:34u
Score: 90 / 100

Eerste album wat ik van deze band luister klinkt erg goed

Dark Moor - Tarot
Reactie van Sner op 28-08-2008 om 13:57u

En ook meer dan een jaar later blijf ik dit album één van de sterkste power metal albums ooit vinden...

Dark Moor - Tarot
Reactie van melissa op 22-08-2010 om 12:25u
Score: 95 / 100

ik vind dit de beste album van dark moor :D
ik ben er helemaal verslaafd aan :D

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.