Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Bloodbound - Book Of The Dead
Jaar van release: 2007
Label: Metal Heaven
Bloodbound - Book Of The Dead
Een Scandinavisch vijftal, dit Bloodbound, opgericht in 2004 en via Metal Heaven in 2006 al de muzikale weg opgegaan met hun debuut-cd Nosferatu, waarna de band ging touren met o.a. Arch Enemy, Evergrey en Pretty Maids. Een aantal personele wisselingen deed de band wankelen, maar na een vijf maanden durende zoektocht was de voortzetting afgelopen januari veiliggesteld.

Was het de moeite? Mwah... Om maar met de deur in huis te vallen: men noemt het metal, maar daar is het niet zwaar genoeg voor en luistert het te makkelijk weg. Helaas ook is de band er een van dertien in een dozijn. Nergens kunnen composities, instrumentale beheersing noch zang (Michael Bormann, waarvan ik beter gewend ben) me in enige vorm van extase brengen. Het wat hulpeloos aandoende "dreigende gegrom" tussen de zanglijnen door (Bless The Unholy) maakt het er niet beter op. Ook in elk snel nummer de dubbele bassdrum is een teken van zwakte.

Als er dan er nog schaamteloos gejat wordt, inclusief Yngwie-imitatie (Into Eternity) ben ik er snel klaar mee.

Tracklist:
1. Sign of the Devil
2. The Tempter
3. Book of the Dead
4. Bless the Unholy
5. Lord of Battle
6. Flames of Purgatory
7. Into Eternity
8. Black Heart
9. Black Shadows
10. Turn to Stone
11. Seven Angels

Score: 59 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Stephan op 09-05-2007 om 20:51u
Score: 60 / 100

Hallo , ik als grote fan van alle soorten metal ben het niet eens met Hans Bloodbound is wel degelijk metal, mischien een dertien in een dozijn band maar toch maken ze redelijk lekker pakkende metal met veel melodie. Dus liefhebbers voor niet al te serieuze metal maar toch lekker van melodie houden kunnen dit album toch wel slikken. Liefhebbers van power metal en melodic metal kunnen denk wel van dit album gaan genieten. Ook al zijn de nummers geen super nummers en wat simpel van opzet toch zelf even gaan luisteren en niet afhaken op wat Hans zegt, met alle respect !!! Metal is alive and rules 4-ever Stephan