Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Bloodbound - Bloodheads United
Jaar van release: 2020
Label: AFM Records

Bloodbound - Bloodheads United

De nieuwste uitgave van de Zweedse powermetalband Bloodbound is er een voor de fans. De mini-elpee Bloodheads United is een ode aan de trouwe aanhang, die te boek staat als 'bloodheads.' De plaat is beperkt beschikbaar met een oplage van vijfhonderd stuks 10" wit vinyl. Een verzamelaarsstuk voor de echte liefhebbers.

De schijf vangt aan met de titelsong, een hymne waarin de terugkerende tekstuele thema's van Bloodbound nog eens worden belicht. Er zijn verwijzingen naar de boekenserie A Song Of Ice And Fire van Geroge R.R. Martin, glorieuze veldslagen, saamhorigheid en het album Nosferatu (2006), waarmee het voor de groep allemaal begon. Het is een aardige midtempotrack in de trant van het recente werk van de groep. Verwacht dan ook veel synthesizerpartijen, bombast en melodie.

De vier livetracks die zijn opgenomen op het Bang Your Head Festival 2017 zijn voor de doorsnee luisteraar niet bijster interessant, ook al is de geluidskwaliteit voldoende. De introductie Bloodtale en de beide publieksfavorieten In The Name Of Metal en Moria zijn al voorhanden op de mooie liveregistratie One Night Of Blood, Live At Masters Of Rock MMXV uit 2016. Alleen van Battle In The Sky (van War Of Dragons uit 2017) was nog geen officiële liveversie beschikbaar. Bloodheads United is dan ook een uitgave speciaal voor de echte fans die alles van de groep in huis willen hebben.

Tracklist:
1. Bloodheads United
2. Bloodtale (Live)
3. Battle In The Sky (Live)
4. In The Name Of Metal (Live)
5. Moria (Live)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 april 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]