Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-12-2019

After Forever - After Forever
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
After Forever - After Forever
After Forever, al enige tijd één van 's lands succesvolste metalbands, komt na minder dan anderhalf jaar alweer met een opvolger van Remagine. Dat is best opvallend als je weet dat het Limburgse zestal de laatste tijd ontzettend veel heeft opgetreden én dat After Forever allesbehalve een haastklus was.

Het album opent groots en vol bombast middels Discord, waarin een voorname rol is weggelegd voor een Praags orkest, bestaande uit liefst veertig man. De keuze om Energize Me als eerste single uit te brengen is zeer logisch. Dit nummer is met afstand het meest catchy en zou wel eens voor een (nog grotere) doorbraak kunnen zorgen. Het epische Dreamflight is met ruim elf minuten het langste After Forever-nummer ooit. In dit dynamische muziekstuk laat de band een grote veelzijdigheid horen, door het gebruik van akoestische gitaar, piano, keyboards, dromerige zang in middenstuk, extreme grunts en een enorme spanningsopbouw. Muzikaal gezien is Dreamflight daardoor het grootste kunststuk dat de Limburgers tot nu toe hebben geschreven.

Net als op het vorige album komen we ook nu weer een industrial-nummer tegen. Het betreft Who I Am, waarin ook Doro Pesch meezingt. De-Energized is de track waarop Jeff Waters zijn kunstje vertoond. Dit nummer is zonder twijfel het stevigste van de plaat – niet in de laatste plaats door het vele gegrunt van Sander Gommans – en bevat ook weer de door toetsenist Joost van den Broek gecomponeerde, grootse arrangementen.

Dit selftitled-album is met afstand het meest afwisselende en compleetste uit de carrière van de band. Zangeres Floor Jansen gebruikt zowel haar operastem uit de beginjaren, als haar popachtige-vocalen, die we op de latere albums tegenkwamen. Ook gitarist Bas Maas laat vocaal weer een enkele keer van zich horen, al had dit van mij nog wel vaker mogen gebeuren.

After Forever gaat met dit vijfde studioalbum zowel nationaal, als internationaal geheid scoren. After Forever kent geen zwakheden en de grootse aanpak zal menig fan verrassen. Daarbij komt dat de band met Nuclear Blast eindelijk een label heeft gevonden dat de support kan geven die de band nodig heeft. After Forever is klaar voor de absolute top.

Tracklist:
1. Discord
2. Evoke
3. Transitory
4. Energize Me
5. Equally Destructive
6. Withering Time
7. De-Energized
8. Cry With A Smile
9. Envision
10. Who I Am
11. Dreamflight
12. Empty Memories

Score: 94 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 4 april 2007

Koop dit album in

Meer After Forever:

[ Terug naar de Album Reviews ]

After Forever - After Forever
Reactie van henri op 05-04-2007 om 00:57u
Score: 99 / 100

Geweldig wat ik er nu van gehoord heb! Vooral de hardere nummers en dreamflight. Nog 13 dagen en hoor ik het weer live.

After Forever - After Forever
Reactie van Willem op 05-04-2007 om 01:25u
Score: 5 / 100

Overrated to the max! Gekunsteld en plastic! Puberherrie!

After Forever - After Forever
Reactie van Erik op 05-04-2007 om 11:24u
Score: 30 / 100

Yup, de zoveelste zweefteef plaat. 13 in een dozijn; next plz.

After Forever - After Forever
Reactie van kiske op 05-04-2007 om 16:54u
Score: 95 / 100

Nu al het 1 na beste album van het jaar (tja HellOweeN komt nog met een plaat he :P)... Willem en Erik hebben waarschijnlijk het album nog niet gehoord want dan praten ze echt wel anders... Waarschijnlijk zijn ze bang voor een Within Temptation commerciele plaat... Is nix mis mee overigens maar veel metalfans houden daar niet van. Met deze plaat is het anders... Deze plaat rost, beukt, scheurt en knalt van begin tot eind... Je moet van hele goede huize komen om te beweren dat deze plaat niet goed is en dat deze plaat niet DE knaller van 2007 word!!! Want dat word ie dus WEL!!!

After Forever - After Forever
Reactie van JeM7BsB op 05-04-2007 om 23:52u
Score: 10 / 100

Hier geeldt hetzelfde als voor WT, dit is geen baand meer maar een product. Erg jammer

After Forever - After Forever
Reactie van Kiske op 06-04-2007 om 00:17u
Score: 95 / 100

JeM7BsB is ook al zo blind bezig... luister eerst dit album maar es en je zult horen dat er NIX commercieels aan is en dat de muziek staat als een huis. Trash - Prog - Heavy - Power - Doom - Gothic metalfans gaan dit album gewoon top vinden... er is gewoon nix slechts aan... kom op luitjes... ga je nou es niet blindstaren op een album omdat er toevallig een vrouw zingt... ga nou es eerst es luisteren en dan praten we dan wel weer!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Nancy op 06-04-2007 om 08:56u
Score: 100 / 100

Dit is de meest gave plaat die ze ooit uitgebracht hebben. Meesterlijk! After Forever is Nederlands trots! And I love it.

After Forever - After Forever
Reactie van Sandra op 06-04-2007 om 12:28u
Score: 100 / 100

Het album is vernieuwend,de stem van Floor is helemaal fantastisch,jammer dat Bas zo weinig zingt,hij heeft ook zo'n goede stem. Het tempo van de nummers is hoger.Het album zit gewoon perfect in elkaar.After Forever is de beste METALband die er is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Megan op 06-04-2007 om 16:13u
Score: 80 / 100

ik ben niet echt kapot van after forever .. eigenlijk maar vind leaves eyes , kamelot ayreon , the cradle of filth , dimmu vind ik beter maar mn moeder vind after forever goed dus luister er wel eens naar .. Tis wel okee

After Forever - After Forever
Reactie van Een Metalfan op 06-04-2007 om 17:09u
Score: 100 / 100

After Forever - After Forever
Reactie van Yoda op 06-04-2007 om 18:59u
Score: 100 / 100

Nuclear Blast eh? Eindelijk, hopelijk krijgen ze hierdoor de aandacht die ze verdienen!

After Forever - After Forever
Reactie van JeM7BsB op 07-04-2007 om 11:02u
Score: 10 / 100

Zeg Kiske, je denk toch niet dat ik zomaar wat opschrijf hier? Blind bezig? Ga eens naar echte bands met zangeressen luisteren zols Madder Mortem, To-Mera of Aghora. Dat zijn bands en geen formules. En voor jouw info, ik heb deze CD een keer of 5 beluisterd voor ik dit schreef (ik was namleijk best fan van AF) en heb er helaas helemaal niets vernieuwends aan kunnen ontdekken...jammer maar helaas

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 07-04-2007 om 21:23u

Wat een kut cd! we hebben de cd nog niet een keer aan kunnen horen. Wat een bagger muziek! Schande voor de metal, en maar zeiken dat de nieuwe within temptation zo slecht is, maar die doen wel waar ze goed in zijn! De oude albums waren geweldig maar na Decipher (het vertrek van Mark Jansen) is het helemaal klote geworden. De nummers zijn helemaal doelloos en gaan totaal nergens over. De grunts zijn slap en lijken door de computer geproduceerd te zijn. Dit alles geeft ons een goeie rede om deze plaat helemaal af te zeiken. Waarschijnlijk gaat de nieuwe cd van Epica heersen. Epica the best of the gothic/metal. Gegroet SM

After Forever - After Forever
Reactie van A.C.M. op 07-04-2007 om 21:40u
Score: 95 / 100

PUES PARA MI NO ES EL MEJOR DICO DE AFTER FOREVER, AUNK LA VERDAD SI ME GUSTA PERO NO ES SU MEJOR DISCO, A MI GUSTO LOS QUE LE FALTO FUE MAS VOZ OPERISTICA DE FLOOR, QUE SOLTARA MAS SUS AGUDOS CANTANDO SOLA AUNQUE SI ESTA BIEN EL DISCO.....MAS VOZ OPERISTICA DE FLOR JANSEN Y MAS AGUDOS....

After Forever - After Forever
Reactie van Corne op 08-04-2007 om 12:48u
Score: 91 / 100

Zeker een goede plaat, ze overtreffen zichzelf keer op keer!

After Forever - After Forever
Reactie van Rik op 09-04-2007 om 16:31u
Score: 100 / 100

stelletje achterlijke idiots.. Hier is zoveel vernieuwends op. Je vind hier alles!! Dit is een nieuwe een nóg betere plaat dan de vorige. Wie deze muziekstijl respecteerd ziet hoe goed dit album is. Niets vernieuwends.. Volgens mij moeten degene die dat zeggen hun klep houden, want ze weten niets van deze muziekstijl af, en hebben de vorige platen niet gehoord. SUPERPLAAT!!! een dikke 10!!

After Forever - After Forever
Reactie van Rik op 09-04-2007 om 16:33u
Score: 100 / 100

eej SM.. ACHTERLIJK FLIKKER DAT JE BENT MAN.. je weet geen ene REET van deze muziekstijl af, want als je epica en AF met elkaar vergelijkt heeft het ZO VEEL gemeen. De grunts van AF en epica lijken PRECIES op elkaar. stumme mongool... Ga eerst eens goed luisteren naar de cd voordat je je klep opentrekt! een DIKKE 10!!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Een Metalfan op 09-04-2007 om 21:03u

Wij van SM weten er heel veel van af de grunts van Epica klinke veel met helder dan die After Forever, die kunnen er beter mee stoppen ze hebben hun beste tijd wel gehad, waarschijnlijk ben jij zo'n nep gothic-skatertje, wij van SM zijn de echte metal kenners, After Forever is een beetje Comencieel... Wij hebben de cd geluisterd ze zijn na het vertrek van Mark Jansen alleen maar achteruit gegaan sorry ik heb er geen andere woorden meer voor een DIKKE 0,000000000000000000000!!!!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Een Metalfan op 09-04-2007 om 21:23u

Jullie van SM moeten eens Nederlands leren.

After Forever - After Forever
Reactie van Kiske op 09-04-2007 om 23:31u
Score: 95 / 100

Jullie van SM zijn die-hard Epica fans en omdat Mark uit After Forever is gekicked vinden jullie After Forever bij voorbaat al niet goed dus reageer hier maar niet want hier hebben we liever reacties van mensen die open minded zijn en niet zo zielig en blind als jullie!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Emiel op 10-04-2007 om 00:00u
Score: 100 / 100

Waarom gaan mensen met drek gooien en er andere bands bij halen om een cd onderuit te halen. Voor de gene die hier schrijft dat die niets vernieuwends hoort zou miscchien zijn oordoppen uit moeten doen. Er speelt een orkest mee van 40 mensen, dus duidelijk wat anders. Of je de style nu wel of niet leuk vind, de nummers zijn erg vet geproduceerd, en ik heb geen comptergrunt gehoord. Geeft al aan dat er nog altijd mensen zijn die niet naar muziek luisteren maar wel oordelen. Wens AF veel suc6 in de toekomst en ik denk zelf dat het wereldwijt erg goed gaat aan slaan. let maar op... grt Emiel R

After Forever - After Forever
Reactie van Daggar op 10-04-2007 om 11:19u
Score: 100 / 100

echt ... hebbet album al in promo versie.. bijna PERFECT!

After Forever - After Forever
Reactie van Melvin op 10-04-2007 om 13:53u
Score: 10 / 100

Ik was nooit echt een grote fan van After Forever, en hoewel ik de CD Remagine heb, heb ik het nooit echt helemaal super gevonden. Een aantal nummers blijf ik nog wel steeds luisteren, maar dat is alles. Toen hoorde ik op de site het beginnummer van hun nieuwe album en ik had echt iets van: Damn!! Dat klinkt super goed! Hier moet ik meer van luisteren! Sindsdien heb ik elk nummer wel een keer gehoord en dit album ga ik zeker kopen. Gewoon zulke heerlijke muziek en 10x beter dan Remagine! Een echte topper! Elk nummer is gewoon een heerlijk nummer. Normaal skip ik altijd wel nummers bij albums, maar bij deze zeker niet!

After Forever - After Forever
Reactie van Requiem op 11-04-2007 om 00:22u
Score: 90 / 100

Een zeer goed afwisselend album. Ik vind dat ze zichzelf echt overtroffen hebben deze keer. Met name de laatste twee nummers zijn geniaal. Wat betreft de vergelijking met epica, epica is een leuke band. Het grote probleem in tegenstelling tot AF is dat ze qua solo's nogals eens in domweg toonladdertjes spelen vervallen. AF is naar mijn mening wat muzikaler en innovatiever op dat punt. Dat neemt niet weg dat ze goede melodie lijnen schrijven en het een leuke band is. Ik kan vooral in deze cd waarderen dat het erg gevarieerd is, energize en de-energize geeft een leuke contrast werking en ze hebben het vooral gekregen om power ballads (empty memories), pop-rock (energize), episch(dreamflight) en harde metal (transitory) op 1 cd samen te voegen (en alles wat er tussen ligt). Zeer knap stukje werk. PS: Een beetje jammer dat door sommigen de discussie moet vervallen in stomweg schelden. Probeer het bij argumenten te houden....

After Forever - After Forever
Reactie van Een Metalfan op 11-04-2007 om 11:19u
Score: 20 / 100

Als ik deze meuk op de radio zou horen dan zou het me niet eens opvallen tussen alle andere mekkermuziek, wat een slappe hap.

After Forever - After Forever
Reactie van Wout op 11-04-2007 om 17:21u

Wie zegt dat dit slecht of technisch niet in orde is, die mag mij bewijzen dat hij/zij het zelf beter kan (onzinargumenten). Aan de andere kant ben ik het HELEMAAL eens met beweringen van tegenstanders dat dit te gekunsteld en 'gemaakt' is. Drum- en gitaargeluid zijn nagenoeg niet origineel meer te noemen. Ik hoor dit geluid bijvoorbeeld sterk terug bij bands als Dimmu Borgir etc. Het is gewoon een gemaakt geluid, en dat maakt deze cd voor mij echt helemaal onluisterbaar.

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 13-04-2007 om 17:34u

Wij luisteren al naar After Forever toen ze net begonnen, en het enige wat jullie horen is waarschijnlijk deze cd. Maar mensen als jullie gaan gewoon met vrienden mee. Je zou naar meer soorten metal moeten luisteren, dan ga je een eigen smaak creeren, en hogere eisen stellen aan een cd. Maar jullie luisteren misschien een jaar naar metal, en vinden het horen van een elektrische gitaar en een grunt al fantastisch, geloof me, blijf je luisteren naar metal, en zet je na 5 jaar de cd nog eens op kan je je wel voor je hoofd slaan. Het is (en blijft) gewoon een kut cd

After Forever - After Forever
Reactie van Kiske op 16-04-2007 om 22:09u
Score: 95 / 100

Kneusjes van SM!!! Ik luister mijn hele leven al naar metal! Ik ben er mee opgegroeit en ik ben er mee vergroeit! Ik luister dus al lang dan metal dan menig mens hiero en ik kan je verzekeren dat wat op deze cd top kwaliteid metal is! Er zitten meesterelijke riffs... godelijke vocalen (zowel mannen als vrouw) en prachtige progressieve toetsenpartijen op deze cd. Je kunt deze plaat afzijken wat je wil... het is en blijft een mening die je verspreid. Je kunt vinden dat je het een kut cd vind... en ik mag het daarin ernstig met je oneens zijn. Zoals ik al zei... jullie vonden/vinden Mark tof... maar omdat meneer After Forever is uitgetrapt vinden jullie Epica beter... Ag zou ik ook vinden als mijn grote idool uit z'n band word getrapt. Het feit is dat wat jullie zeggen niets meer en niets minder is dan kletsen uit je spreekwoordelijke nek en om iedereen hier te vertellen geen verstand van metal te hebben gaat ver... zijn jullie dan de enige die weten wat gaaf is en zijn jullie dan de enige die verstand hebben van metal??? Don't think so!!! Doe nou die oogkleppen eens af en ga eens naar andere meningen luisteren ipv van die van je zelf door andermans strot douwen... owjah... wat ook wel handig is... Oordopjes uit je oren doen en doe je oren eens open... Dan horen jullie ook kwaliteid op dit album... niet gewone kwaliteit maar TOP kwaliteit... Veel plezier met Epica... Dat altijd het zelfde blijft doen... After Forever vernieuwd en doet dat goed... wat zeg ik MEESTERLIJK!!!

After Forever - After Forever
Reactie van Rik op 17-04-2007 om 21:29u
Score: 100 / 100

eej achterlijke flikkers van SM Jullie zijn een stel zielige klootzakken.. egt triest, deze plaat afzeiken heeft geen zin, want er zitten totaal andere wendingen in, en het is een goddelijke plaat. En het enige wat jullie zijn is epica fan, ik jullie zijn zelf net skater gothic fans ja.. Ik speel zelf gitaar, en ik weet wat de rifs die hierin zitten uber zijn. Dus hou je klep, en ga eerst eens goed luisteren voordta je NOG een keer wat zegt.. Aap.. damn

After Forever - After Forever
Reactie van eric op 18-04-2007 om 23:15u
Score: 90 / 100

Leuk om te zien dat de meningen verddeld zijn maar dit word een klap op de vuur pijl. echt een grote toekomst is voor die band weg gelegd. hopelijk voor snakes and sirens ook. www.snakes-sirens.com

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 20-04-2007 om 20:00u

Wij zijn helemaal geen fans van Mark, we hebben alleen duidelijk gemaakt dat na het vertrek van Mark After Forever bagger is geworden. Ook moeten we zeggen dat we helemaal geen grote van zijn van Epica, geef ons maar Black of Death metal. Wij zijn net zoals jij opgegroeid met metal, en hebben een schurfthekel aan van die kleine jongetjes en meisjes die denken dat ze metal leuk vinden. En hoe durf je te vertellen dat wij geen verstand hebben van metal?! Wij luisteren bijna alle soorten, maar Black en Death blijft de favoriet. En als jij de nieuwe cd van Floor Forever goed vind mag je toch echt wel een je oren en ogen open doen!

After Forever - After Forever
Reactie van Kiske op 24-04-2007 om 20:45u
Score: 95 / 100

Kneusjes van SM... After Forever was toen Mark Jansen er nog inzat gewoon Epica... Er zitten wel es waar hele andere mensen in Epica maar toch... Hij schreef alles en was bandleider. Wat Mark nu doet bij Epica is PRECIES de zelfde stijl muziek maken als vroeger bij After Forever. After Forever is na zijn vertrek andere muziek gaan maker. Harder, sneller en vooral complexer. Dat jullie dat niet leuk vind prima. Maar ga jullie mening niet bij ons door de strot heen douwen. Ook vind ik het belachelijk dat jullie over deze plaat oordelen op deze blinde en achtelijke manier... omdat jullie favo stijlen NIX maar dan ook HELEMAAL NIX met After Forever te maken hebben. Kortom jullie zullen het bij voorbaad al minder vinden dan de gene die wél van deze stijl houden. Prima maar kijk dan niet raar op van de reacties die jullie nu hebben gekregen. Hoe ik durf te vertellen dat jullie geen verstand hebben van muziek. Heel simpel... jullie kunnen geen resprect op brengen voor de muziek van anderen. Muziek waar zij hun hele ziel en zaligheid in hebben gelecht. Mensen die echt verstand hebben van muziek... mensen die echt leven voor muziek zouden NOOIT andere bands op deze manier afzeiken. Jullie wel en daarom hebben jullie geen verstand van muziek. Jullie zijn opgegroeid met metal... phoeh maar jullie zijn geen kleine jongetjes of meisjes geweest die van metal hielden. Ik ben blij dat die jongetjes en meisjes er zijn... zo blijft metal leven en voortbestaan. Maar jah... volgens jullie zijn jullie dat nooit geweest... toch??? Die kids zorgen er voor dat metal blijft leven... mensen als jullie zorgen er voor dat metal dood gaat... dus ga vooral zo door... Heb respect voor de muzikanten hierzo dan zul je ook resprect terug krijgen... Nogmaals veel plezier met Epica... Want ze zijn natuurlijk wel rete goed... Geef mij toch maar After Forever... Die zijn gewoon nog een stukje beter... Sorry, mijn mening kunnen jullie nix aan veranderen.

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 25-04-2007 om 19:13u

O, dus je wil duidelijk maken dat bands als slipknot, korn en him zo geweldig zijn? Want dat zijn wel de bands waar de jonge metalfans achteraangaan. Ze vinden After Forever niet stoer genoeg. Ik heb zeker respect voor goeie muziekanten, maar het blijkt maar weer dat After Forever zonder Mark geen muziek kan maken, zelfs niets iets wat er op lijkt. En met onze stijl is niks mis, zoals ik al zei we luisteren naar alle soorten metal, niet alleen death en black metal. En als jij vind dat de ouwe After Forever precies hetzelfde is als Epica luister je toch echt niet goed naar de muziek. Het intresseert ons ook niks dat we niks aan jou mening kunnen veranderen, iedereen moet zelf weten wat hij/zei leuk vind. After Forever kan je vergelijken met Cradle of Filth, vroeger was Cradle een geweldige black metal band, meet nu met als hoogtepunt de nieuwe cd Thornography is het een schijtband geworden, een band zonder inhoud, die kiest voor het jonge publiek wat makkelijker te overtuigen is omdat het minder ervaring heeft. De vergelijking tussen After Forever en Cradle of Filth lijkt me dus vrij duidelijk. Je zou misschien naar minder bekende bands moeten luisteren, bands die niet zo'n grote bek hebben, omdat ze

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 25-04-2007 om 19:44u

niet denken dat ze

After Forever - After Forever
Reactie van Kiske op 25-04-2007 om 21:34u
Score: 95 / 100

Kneusjes van SM... Ik geef toe dat ik Korn en Slipknot (en dan vooral de laatste) idd goede bands vind. HIM vind ik persoonlijk nix aan maar het trekt wel heel veel jonge metalfans naar de festivals... Daar leerd men weer andere metalbands kennen en zo blijft metal leven. Kortom zonder die jongetjes en die meisjes zou metal binnen een paar jaar zo dood zijn als een pier... Ik vraag me af wie nou de nummers van After Forever en Epica goed kent... Luister eens naar de eerste After Forever cd's en daarna na Epica... Waar het vooral aan te herkennen is dat het concept verhaal (The Embrace that Smothers) dat Mark is begonnen bij After Forever een vervolg krijgt op de 1e Epica plaat. Nog een teken dat Epica eigenlijk gewoon de zelfde stijl als After Forever maakt. Jullie geven zelf onbewust al toe dat jullie (oude) After Forever, Epica enz. wel leuke bands vinden maar niet meer dan dat. Als jullie Black en Death het gaafst vinden, vinden jullie dus logischer wijs de andere stijlen ietsie minder... Ik vind persoonlijk de stijl die After Forever nu maakt (Heavy/Power/Prog metal) de gaafste stijl die er is en dus vind ik de nieuwe After Forever nu al 1 van de/zo niet de beste platen van het jaar!!! Waarom douwen jullie je mening zo door ander mans strot als je nu zelf toegeeft dat iedereen zelf moet weten wat hij/zij gaaf vind??? Jullie lullen je keer op keer vast. Kom nu eens met feiten waardoor jullie ons (ik + de rest die wel vind dat After Forever een topplaat heeft afgeleverd) kunnen overhalen dat dit geen goede plaat zou zijn. Wat klopt er volgens jullie niet aan de plaat. En dan wil ik feiten horen dus... niet van het klinkt alsof de grunts uit een effecten apparaatje komen. Wat dat is geen feit. Het feit is namelijk dat ze dat NIET uit komen. En als jullie nog steeds vinden dat de grunts zo klinken dan mogen jullie wel verdomte veel respect voor Sander hebben want dan zijn zijn grunts wel verdomte zwaar en donker en zuiver!!! Ik luister waarschijnlijk naar meer bands dan jullie... waarom??? heel simpel ik denk dat ik wat meer open minded ben naar jullie. Ik luister naar alle metal en luisteren dan of ik het mooi vind. Jullie kijken eerst naar de doelgroep van de band en gaan dan pas luisteren. Is een beetje jammer... zo leer je nooit goede bands kennen. Je kunt ook kijken naar het aantal fans en dan denken... verrek... die gasten moeten wel goed zijn... anders worden er niet zo veel platen verkocht. Een stap richting commercie is echt niet per direct verkeerd... Voor sommigen wel... en voor sommigen niet... Ik denk dat After Forever trouwens met deze plaat eerder een stap uit dan in de commercie heeft gedaan. Nix aan deze plaat luisterd makkelijk weg... daarvoor zit het te complex en te goed in elkaar... Van mij krijgt After Forever nogmaals een hulde voor de nieuwe plaat!!!

After Forever - After Forever
Reactie van SM op 29-04-2007 om 13:40u

Als je denkt dat metalbands alleen op festivals worden gevonden heb je zeker nog nooit van internet gehoord? Metal blijft leven door de cd's die je koopt, niet door de festivals die bezocht worden, als mensen de cd niet kopen komt een band ook niet op een festival... Beetje raar dat je zegt dat je waarschijnlijk naar meer bands als ons luisterd, je weet niet eens naar hoeveel bands wij luisteren. Jij bent geloof ik gewoon iemand die meeloopt met de media, wat bekenend is, is leuk. Ik heb een onwijze hekel aan zo'n instelling, het zorgt ervoor dat je niet jezelf bent. Want wat maakt het voor after forever uit wat ze voor plaat maken? De mensen kopen m toch wel. Maarja, als jij deze cd leuk vind moet je dat helemaal zelf weten. After forever weet mij niet meer te raken. Hopelijk word nu wel heel mn bericht online gegooid.....

After Forever - After Forever
Reactie van sven op 30-04-2007 om 22:30u
Score: 95 / 100

gewoon weer een goed album van after forever. ik vindt after forever toch wat technischer in elkaar zitten dan epica, vooral de vocalen en toetsen werk bij after is duidelijk beter en gevarieerder dan bij epica. kortom vet album van after forever

After Forever - After Forever
Reactie van RICK FOREVER op 12-05-2007 om 10:18u
Score: 100 / 100

Wat zeikt toch iedereen! After Forever heeft een nieuwe cd, die een kan de vorige cd's beter vinden dan de ander. Maar dat hoeft niet te betekenen dat After Forever slecht is ! Wat lullen jullie nou.. Wat zijn jullie neppe fans ouwe! After Forever heeft een iets ander soort stijl verandert dat was ook met Nightwish... Maar onthoud: After Forever is the best!!! En zekkrr FLooorrr (K) Lattrzzzzzz

After Forever - After Forever
Reactie van Monsterke op 17-06-2007 om 13:13u
Score: 6 / 100

Ik hoor op deze plaat al dat "de magie" tussen Sander & Floor weg is ...ik mis iets .....ik zeg je dat Sander niet meer terugkomt....zeer midelmatige paat.

After Forever - After Forever
Reactie van Geen kleuter op 04-07-2007 om 12:07u
Score: 1 / 100

Schande dat dit soort kleutermuziek op metalfan wordt gerecenseerd. Heeft echt niets met metal te maken. Heb ze gezien op Fields of Rock en daar hadden ze niets te zoeken. Een line-up met Jantje Smit en Borsato past beter bij ze.

After Forever - After Forever
Reactie van F. Jansen op 05-07-2007 om 19:07u

Jammer dat sommige van jullie er zo over denken! En trouwe AF fans dank jullie wel voor alles!

After Forever - After Forever
Reactie van sven op 06-08-2007 om 23:41u
Score: 90 / 100

al die mensen moeten niet zo zeiken hierzo, als julie het beter kunnen begin dan zelf maar eens een band. en als julie dan net zo ver zijn als after forever nou is, praten we verder.

After Forever - After Forever
Reactie van HenkD op 14-08-2007 om 14:34u
Score: 78 / 100

Ik schijt altijd zo op die instelling van "metalfans" die bands gelijk afschrijven als ze een album maken wat meer dan 10 keer wordt verkocht en een productie heeft waarvan je oren niet gaan bloeden. De doodsteek is natuurlijk als er een clip wordt gemaakt die op TMF wordt gedraaid. Dan kan een album nog zo briljant zijn, ze vinden het kut. Stel je voor dat je een nummer goed vind waar zo´n vleermeisje ook naar luistert.

After Forever - After Forever
Reactie van patrick op 02-09-2007 om 17:16u
Score: 85 / 100

Wel grappig al dat gezeik hier... maar je schiet er nix met op.. het is gewoon 100% duidelijk dat After Forever een goed album maakt en zich klaar maakt voor internationaal niveau..

hail to metal!! en after forever maar ook epica natuurlijk..

After Forever - After Forever
Reactie van Vijfje op 04-09-2007 om 21:13u
Score: 70 / 100

Ok, dus, vanwaar die discussie hier? Door dat onze grote vriend Mark Jansen weg is, is After Forever dus duidelijk een groot deel van hun Klassieke Sound kwijt. Er zijn mensen die dat niet pruimen, er zijn waarschijnlijk nog meer mensen die hier door AF interessanter vinden, simpelweg omdat dit gewoon Mainstream muziek is geworden, op een paar nummers als De-Energized na dan, gezien grunts nog steeds niet geaccepteerd worden op de mondiale radio, helaas.

Pure metal fans die naar de extremere muziek luisteren zullen dus duidelijk teleurgesteld zijn gezien het '13 in een dozijn' gevoel duidelijk naar boven komt bij de vrij standaard song opbouw. Welnu mijn mening, ik vind het een goed album, maar het probleem is dat ik er over een maand niet meer naar luister, simpelweg omdat het niet blijft hangen. DIt soort muziek blijft mij zowiezo niet echt hangen. De grunt stukken van dit album heugen mij, maar nummers als Energize Me en Who I am zijn dus gewoon pop songs met een gitaartje erachter geplakt.. hetzelfde Idee als Within Temptation. Standaard 3FM meuk die ik desondanks geen lage rating ga geven omdat t nog wel gewoon goede muziek is.

Nee, doe dan Epica, die loopt tenminste niet achter de massa aan en maakt nog lekker een eigen stijl. Mensen die AF met dit album het doodvonnis toeschrijven, leef je uit op Epica, wat zo ongeveer wel After Forever klassieke stijl is, en waarschijnlijk wel in de smaak zal vallen.

After Forever - After Forever
Reactie van Marco op 04-10-2007 om 18:58u
Score: 99 / 100

Meesterlijke plaat en al dat gezeik over kleutermuziek en zo is zeer onterecht. Jongens of misschien wel jongetjes leer toch eens naar muziek te luisteren ,dit is gewoon af en wees eens trots op een nedelandse band die naar de wereldtop in de Metalsfeer groeit.