Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Dew-Scented - Incinerate
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
Dew-Scented - Incinerate
Ik heb drie Dew-Scented albums in mijn bezit, maar verder dan track 5 geraak ik zelden. Ik heb Dew-Scented al vaak zien optreden op allerhande festivals, maar na de helft van het concert stap ik meestal op. Dit alles is te wijten aan de erg voorspelbare, maar wel zeer vlot gespeelde, thrash die deze Duitsers serveren en vooral aan de immens eentonige schreeuwzang van Leif Jensen. Met enig wantrouwen en bijhorende vooroordelen, druk ik voorzichtig op de play-toets van mijn versleten cd-speler.

En tot mijn verbazing is de nieuwe Dew-Scented gewoon goed én boeiend! Spelen konden ze natuurlijk al, maar deze keer spelen ze alsof de platenmaatschappij een uiterst scherp mes op de keel van de bandleden hield. Heerlijk strakke en snelle riffs worden afgevuurd en de gitaarsolo’s van het duo Müller & Bache moeten niet onderdoen voor de béste Slayer solo’s ooit. Maar dan wél technisch goed gespeeld. Zanger Leif probeert wat meer variatie in zijn geschreeuw aan te brengen, maar deze band zal pas echt kunnen doorbreken met een topzanger in de gelederen. Maar omdat de songs erg sterk zijn, spetterend worden uitgevoerd en het album opent en eindigt met een mooie aan de latere Kreator denkende intro en outro zie zelfs ik, als Leif-hater, dat voor een keer door de vingers.

De heren kregen ook hulp van Andy Sneap die de mix verzorgde, Kreator-zanger Mille die zijn stemgeluid leent aan Retain The Scars en topgitaristen Jeff Waters en Gus G die met plezier een solo hebben afgeleverd. Incinerate is dus een zeer lekker plaatje geworden die meer dan geschikt is voor liefhebbers van de eerste The Haunted en de twee Legion Of The Damned werkjes.

Tracklist:
1. Exordium (intro)
2. Vanish Away
3. Final Warning
4. That's Why I Despise You
5. The Fraud
6. Into the Arms of Misery
7. Perdition for All
8. Now Or Never
9. Aftermath
10. Everything Undone
11. Contraddictions
12. Retain the Scars
13. Exitus (outro)

Score: 82 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van Een Metalfan op 16-03-2007 om 15:22u

Verder als???

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van Een Metalfan op 16-03-2007 om 16:00u

track = song liedje 5 dus in nog eenvoudigere taal

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van Thijs op 16-03-2007 om 20:17u

Het is verder DAN, niet als, DAN!

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van Een Metalfan op 17-03-2007 om 17:08u

NOU EN stelletje mierenneukers

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van Een Metalfan op 18-03-2007 om 17:14u

Dew scented is eigenlijk best een nichterige naam voor een stoere thrash band, want stoer zijn ze ... Klinkt als een foute mierzoete ballad op zo'n waardeloos Freedom Call album of zo. Ik moest het toch even kwijt, kon er al dagen niet meer van slapen.

Dew-Scented - Incinerate
Reactie van trooper op 08-05-2007 om 20:09u
Score: 87 / 100

Dew scented zou uit de verhalen van Edgar Allen Poe komen, meer weet ik ook niet... De vorige platen konden mij wel boeien, en deze zeker en vast. Meer death metal invloeden, nog sneller en aggresiever,... Dat de zanger weinig variatie biedt heeft me zelfs nog nooit gestoord.