Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Dew-Scented - Invocation
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Dew-Scented - Invocation
Duitsland draait weer lekker mee op thrashgebied. Nadat bands uit de Verenigde Staten het goede voorbeeld gaven, delen ook onze oosterburen al rake klappen uit. Paradox en Fatal Embrace flikten het onlangs al en ook Dew-Scented dondert weer een nieuwe plaat op de markt. Laat maar komen, die hap.

Traditiegetrouw begint de titel van de plaat met een I, waardoor we na Incinerate uit 2007 nu met Invocation te maken hebben. Het is opnieuw een lekker energieke en goed geproduceerde thrashplaat geworden. Stukken moderner dan de patchjassen van Fatal Embrace, maar minstens even vakkundig en voortbordurend op Duitse degelijkheid. Origineel is Invocation allerminst, maar toch luistert het album wel weer erg lekker weg. Songs als Have No Mercy On Us en Torn To Shreds steken prima in elkaar en kennen grote hoeveelheden vette riffs, dreunende akkoorden en tempowisselingen. Slechts de bijtende (hardcore-achtige) zang van Leif Jensen vormt een zwakke schakel in het geheel. Na enkele nummers heb je zijn geblaf wel gehoord en het is maar goed dat de muzikanten de cd boeiend genoeg houden met hun strakke spel.

Hoewel de muziek natuurlijk aan elkaar hangt van de Slayer-riffs, Kreator-polka's en furieuze death metalstukjes, is Dew-Scented er opnieuw in geslaagd om te overtuigen. Er is voldoende melodie, de muzikanten spelen uitstekend en zoals gezegd klinkt het album als een klok. Fans van strakke (moderne) thrash kunnen deze achtste 'I' gerust aanschaffen.

Tracklist:
1. Downfall
2. Arise From Decay
3. The Invocation
4. Have No Mercy On Us
5. Artificial Life
6. Condemnation
7. Totem
8. Torn To Shreds
9. Revel In Contempt
10. A Critical Mass
11. Global Hysteria
12. Slaves Of Consent

Score: 76 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 14 juli 2010

Koop dit album in

Meer Dew-Scented:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dew-Scented - Invocation
Reactie van Old Mhb op 15-07-2010 om 19:19u
Score: 80 / 100

Ik vind hem best te pruimen.

Mare, Jeroen, Zover ik weet heeft Kreator nog nooit een polka gespeeld. Ik snap dus niet goed wat je bedoelt. Onkel Tom misschien ?

Anders wel een goed idee : Kreator een polka laten spelen.

Dew-Scented - Invocation
Reactie van sha op 15-07-2010 om 21:19u

...ik denk dattie skank bedoelt :)

Dew-Scented - Invocation
Reactie van Jeroen op 15-07-2010 om 22:11u

Polkabeats, veel thrashbands maken daar gebruik van.

Dew-Scented - Invocation
Reactie van KoenM op 19-07-2010 om 12:18u

Ik heb hem nog niet geluisterd, maar Leif de zwakke schakel noemen vind ik wat vreemd, gezien ik hem op Incinerate júist de onderscheidende factor vond! Dew Scented is de leider van de 2e klasse thrash. Degelijk en met een zanger die eens wat anders doet. Zijn stemgeluid schuurt als een idioot.

Dew-Scented - Invocation
Reactie van Bastiaan op 22-07-2010 om 16:15u
Score: 75 / 100

Prima schijfje. Leif tilt de muziek niet naar een hoger niveau, maar of de zwakke schakel zou ik hem niet noemen.