Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Dew-Scented - Intermination
Jaar van release: 2015
Label: Metal Blade Records

Dew-Scented - Intermination

Dew-Scented heeft nooit echt erkenning gekregen. Natuurlijk, de band is nooit vernieuwend bezig geweest en de zangkwaliteiten van Leif Jensen zijn niet geweldig, maar dat geldt ook voor een aantal grote namen. Laten we eerlijk zijn, Dew-Scented verdient het toch meer te zijn dan een leuk voorprogramma. Vergeet gewoon de eerste twintig jaar, gevierd met het compilatiealbum Insurgeant.

Vergeten is natuurlijk absurd en dat hoeft ook helemaal niet. Leif Jensen hoeft zich absoluut niet te schamen voor de eerste negen studioalbums, waarvan de titels traditioneel beginnen met de letter I. Probleem is dat geen enkel album er met kop en schouders bovenuit steekt. Maar er is nu wel iets veranderd in de band. Sinds Icarus wordt oprichter Leif omringd door vier uitstekende Haagse muzikanten en er is geen wijziging in de line-up.

Dew-Scented balanceert met het tiende album Intermination opnieuw op de scheidingslijn tussen thrash en death metal. Vanaf On A Collision Course zit het tempo er flink in en deze track geeft een goede indruk van het album als geheel. Het staat als een huis, wordt perfect uitgevoerd en is voorzien van een geweldige productie door Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath). Muzikaal doet het nog sterk denken aan Legion Of The Damned, Slayer en Kreator, maar meer dan op eerdere platen hoor je ook de invloed van bijvoorbeeld At The Gates. Luister maar eens naar Affect Gravity. Niet dat Dew-Scented opeens richting melodeath schuift, maar er is zeker meer ruimte voor melodie op het nieuwe album en het klinkt wat toegankelijker. Dat gaat overigens niet ten koste van de brute agressie waar de band bekend om staat. Power Surge is daar een goed voorbeeld van, maar ook Reborn, met gastvocalist Kyle Thomas (Exhorder, Trouble).

Intermination is zeker geen topalbum, daarvoor hoor je teveel bekends voorbij komen. Wel is het een heerlijk album voor death-/thrashliefhebbers en het is naar mijn mening de beste plaat van de band tot nu toe. Hopelijk kan Dew-Scented met Intermination breken met die zesjescultuur, want een beetje meer waardering voor deze band moet toch mogelijk zijn.

Tracklist:
1. Declaration Of Intent
2. On A Collision Course
3. Scars Of Creation
4. Affect Gravity
5. Means To An End
6. Ode To Extinction
7. Demon Seed
8. Power Surge
9. Ruptured Perpetuality
10. Living Lies
11. Atavistic
12. Reborn
13. Radiation Sickness (Repulsion cover)

Score: 79 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 5 juli 2015

Koop dit album in

Meer Dew-Scented:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dew-Scented - Intermination
Reactie van da -Z- op 08-07-2015 om 02:42u

Ben geen grote fan van deze band maar moet wel zeggen dat hiun plaat "Inwards" echt super is. Met name hun song "Unconditional". Slayer mocht willen dat ze nog zulke nummers konden schrijven