Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Celesty - Mortal Mind Creation
Jaar van release: 2006
Label: Dockyard 1
Celesty - Mortal Mind Creation
We hebben alweer te maken met het derde album van deze Finnen. Begonnen als een redelijke, doch niet opvallende power metal band is men eens wat meer gaan rondkijken en zo te horen zijn er wederom andere invloeden in de muziek geslopen. De duistere elementen zijn behouden en daarnaast is er ook een injectie thrash in de muziek gekomen.

Prima natuurlijk, maar zie die mix maar eens tot een origineel geheel te smeden. Celesty is er redelijk in geslaagd, laat dat duidelijk wezen. Muzikaal valt er niets op het album aan te merken. Sterke riffs en snelle double bassdrums zijn de hoofdingrediënten nog altijd binnen de sound en daarnaast de flitsende solo's en epische keyboardpartijen. Niets nieuws, maar absoluut niet slecht. De negen nummers liggen lekker in het gehoor en zanger Antti doet hoorbaar z'n uiterste best om het allemaal bij te benen. Op het vorige album vond ik hem al enigszins de mindere factor en nu is dat helaas niet anders. Hoewel hij in de lagere regionen overtuigt en af en toe lekker venijnig voor de dag komt, zijn de hoge uithalen op bepaalde punten, niet zuiver. Dat is jammer, want enkele geweldige uitspattingen draait de beste man op die wijze vakkundig de nek om.

Hoewel niet grandioos storend, kost dit de band toch punten. Echter moeten we niet vergeten dat de nummers allemaal prima in elkaar zitten en voldoende van bovenstaande ingrediënten bevatten. Men heeft zich ditmaal niet aan het soort tenenkrommende power ballads gewaagd zoals op het vorige album en dat is natuurlijk ook een meevaller. De top en grote voorbeelden als Nevermore en de meer melodieuze geweldenaren zijn wellicht nog een eindje weg, maar wat de band laat horen is beslist niet verkeerd.

De liefhebber van stevige doch melodieuze power metal met de nodige thrashy invloeden kan vast prima uit de voeten met dit goed geproduceerde materiaal. Kanttekening daarbij is natuurlijk wel dat we met de overdaad aan power metal releases de afgelopen jaren een beetje verzadigd zijn geraakt. Ondanks dat een lekker album uit Finland.

Tracklist
1. Lord Of Mortals
2. Unreality
3. Demon Inside
4. War Creations
5. Empty Room
6. Among The Dreams
7. Back In Time
8. Arrival
9. Last Sacrifice

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 november 2006

Celesty - Mortal Mind Creation
Reactie van Sner op 30-11-2006 om 19:48u
Score: 82 / 100

Empty Room is een nummer wat bij mij meerdere keren per dag aan gaat. Erg aanstekelijk refrein, dat uitnodigt tot meebleren. En uiteraard geldt dit voor de meeste nummers. Nu hopen dat de lyrics eens snel op internet te vinden zijn, want ik zoek me een baksteen.

Celesty - Mortal Mind Creation
Reactie van speedfreak op 02-12-2006 om 20:57u
Score: 85 / 100

Lekker plaatje.

Celesty - Mortal Mind Creation
Reactie van DragonforcE op 05-12-2006 om 15:48u
Score: 77 / 100

Antti heeft een prima stem, maar zingt op sommige stukken duidelijk vals. Luister Among The Dreams op 3:35 maar =/ Foute boel, ook al is het een prachtig nummer. Prima album, maar ik vond de vorige stijl van Celesty fijner.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.