Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Coldworker - The Contaminated Void
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records
Coldworker - The Contaminated Void
Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in het geval van Anders Jakobson extraheert het bloed zich naar een verder level, wanneer het kruipen ook onmogelijk wordt. En voor het geval dat uw lampje uit blijft: Anders Jakobson is niemand minder dan de drummer van Nasum.
Een jaar na de Tsunamiramp legde Anders een kopie van Grind Finale op Mieszko zijn graf. Dit jaar kan Anders er weer heen, maar nu gewapend met een heel ander muzikaal exemplaar.

De nieuwe band van Anders, Coldworker, heeft weinig meer met Nasum te maken. Maar ik ben er van overtuigd dat Mieszko van een goed potje stevige muziek houdt, en in het Walhalla geheid los gaat op de tonen van Anders z'n nieuwe creatuur. Want hoewel Coldworker een spruit onder de metalbands is, maken de vijf ervaren muzikanten die onder leiding van Anders de toko runnen, het debuut The Contaminated Void tot een onbetwist metalhoogtepunt.

Laten wij Nasum en de muziek van Nasum even achter ons laten. Coldworker is een geheel nieuw begin. Een frisse, mistige ochtend die je op je fietsje doorkruist, op weg naar weet ik veel waar naartoe.
Coldworker is veel meer death metal dan grind. Laten we daar eens mee beginnen. De sound van Coldworker is diep, zwaar, en hoewel de nummers pijlsnel langs de gehoororganen raggen, zijn ze evenwichtig in hun bruutheid en de solide productie maakt het helemaal af. Luisterend naar Coldworker moest ik aan Drawn And Quartered denken. Niet qua geluid en sfeer, want die zijn totaal anders, maar qua de opbouw en de samenstelling van het geluid.
Anders z'n grindverleden komt terug in zowel de vrij korte nummers die een vurig begin, een wervelend bestaan en een knallend einde kennen, als het felle spelen. Maar daar blijft het ook bij. Coldworker is eigenlijk gewoon death metal dat gespeeld wordt volgens een lichte grindformule.

De veertien nummers laten de luisteraar geheel verward en overrompeld achter. Zonder aankondiging ramt Coldworker met een noodvaart bijna 40 minuten aan fenomenaal metaal dwars door u heen en ontnemen u alles, behalve uw oren. Want zolang die functioneren mag u zich zonder meer gelukkig prijzen.

Tracklist:
1. The Interloper
2. D.E.A.D.
3. An Unforgiving Season
4. The Contaminated Void
5. Death Smiles At Me
6. A Custom-made Hell
7. Return To Ashes
8. Strain At The Leash
9. Flammable
10. Antidote
11. They Crawl Inside Me Uninvited
12. Waiting For Buildings To Collapse
13. Heart Shaped Violence
14. Generations Decay

Score: 95 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 31 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van trooper op 01-11-2006 om 17:26u
Score: 90 / 100

De Nasum sound zit nog duidelijk in deze nieuwe band. Geslaagde mix met Zweedse deathmetal, zeker de volgende aankoop.

Reactie van fetus op 01-11-2006 om 21:37u
Score: 96 / 100

1 puntje erbij graaf... hahaha Geniaal album, bijna in de volle zin van het woord. Hoog jaarlijst materiaal.