Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Coldworker - Rotting Paradise
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Coldworker - Rotting Paradise
Één blik in de krant of op tv en de wereld smaakt de laatste tijd behoorlijk naar riool. Natuurrampen, verpakkingsbelasting, olie-explosies en oprukkende kankergenen, gezelligheid is op de groen met blauwe bol ver te zoeken. "A rotting paradise", zou ik bijna willen zeggen. Aan Coldworker echter de eer, zij leveren er tenminste nog muziek bij.

Middels The Contaminated Void is de nieuwe band van Anders Jakobson reeds geïntroduceerd. De productieve Zweden zitten echter niet stil en nog geen twee jaar later is daar alweer een cd waarvan de titel de wereldellende in slechts twee woorden samenvat. De muziek doet nagenoeg hetzelfde, twaalf nummers lang worden de goorste emmers leeggestort. Alle mogelijke smerigheid die de wereld tegenwoordig bekruipt, fysiek of mentaal, afwasbaar of ongrijpbaar, alles schoolt samen op één cd.

Zweedse death zit tegenwoordig in een lastig pakket. Origineel is het allang niet meer, veelal draait het uit op een been there, done that verhaal en is het aan de tolerantie van de luisteraar of de bewuste cd de planken zal halen. Rotting Paradise is echter een cd die u niet moet missen. De beste Zweedse death bokst zij aan zij met het felle vuur van grind, grotendeels in de vijfde versnelling. Gore riffs, roestige randen, brakende solo`s en een grauwe, neerdrukkende sfeer: een kleine greep uit een diepe grabbelton van de kwaliteitsdeathmetal uit Scandinavië. Originaliteit...tja, dat is altijd een gevoelig punt. Echter overschaduwt de modderstroom aan moordende high skills nummers het feit dat Rotting Paradise "gewoon lekker Zweeds" klinkt in ieder geval dermate, dat de cd vrijwel moeiteloos de weg naar mijn approbatie weet te vinden. En fuck, ik ga het niks in de weg leggen ook...

Tracklist:
1. Reversing The Order
2. Citizens Of The Cyclopean Maze
3. Symptoms Of Sickness
4. The Black Dog Syndrome
5. Comatose State
6. Paradox Lost
7. The Last Bitter Twist
8. Seizures
9. The Machine
10. I Am The Doorway
11. Scare Tactics
12. Deliverance Of The Rejected

Score: 89 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 16 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Izabel op 04-04-2012 om 11:35u

Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan nwwdois laptops. Het zit hem in de "kleine" dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk ;-)