Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Coldworker - The Doomsayer's Call
Jaar van release: 2012
Label: Listenable Records
Coldworker - The Doomsayer's Call
Master Of Puppets, Reign In Blood, The Number Of The Beast en Among The Living. Ze zijn allemaal de derde plaat. De derde plaat is pittig voor een band. De derde plaat laat vaak zien wat een band echt in zijn mars heeft en of deze band ook in de toekomst nog wat zal gaan betekenen. Ook het Zweedse deathgrindkwintet Coldworker komt nu (eindelijk) met zijn derde troef: The Doomsayer's Call.

En wat voor een troef! Laat het trage begin van A New Era je niet van de wijs brengen: de laatste Coldworker rost als een wilde. Vooral de tweede helft van de plaat overtuigt en bevat zonder twijfel het beste materiaal van Coldworker ooit, met Vacuum Fields en Monochrome Existence als absolute hoogtepunten. Riffs van hoog niveau, goed doordachte teksten en drumwerk waar je U tegen zegt.

Voor The Doomsayer's Call kiest Coldworker voor een meer grindcore-georiënteerd geluid dan op de twee voorgaande albums, maar toch klinkt deze plaat melodieuzer dan Coldworker voorheen ooit is geweest. Solide en gevarieerd zijn de kernwoorden bij deze plaat. Dertien knap geschreven songs, die met overtuiging gebracht worden, de productie van Dan Swanö is net als op de twee voorgangers om je vingers bij af te likken en kristalhelder.

Natuurlijk gaat ook hier de originaliteitsvlieger niet al te hoog, aangezien dit soort herrie al regelmatig door andere bands soms zelfs beter gedaan is, maar wat Coldworker met The Doomsayer's Call neerzet kan de concurentie met gemak aan. In ieder geval een lekker begin van 2012 voor alle deathgrindliefhebbers, die zeker niet om deze plaat heen kunnen.

Tracklist:
1. A New Era
2. The Reprobate
3. The Glass Envelope
4. Flesh World
5. Murderous
6. Pessimist
7. Monochrome Existence
8. Vacuum Fields
9. Living Is Suffering
10. The Walls Of Eryx
11. Violent Society
12. Becoming The Stench
13. The Phantom Carriage

Score: 85 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 9 februari 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 09-02-2012 om 15:58u

vet vet vet!

Reactie van metalhead666 op 09-02-2012 om 16:00u
Score: 80 / 100

Eindelijk eens een goede score. Vooralsnog enkel matige beoordelingen her en der. Ik vind hem eigenlijk ook wel goed.....

Reactie van Marc op 09-02-2012 om 19:16u

Lees inderdaad bijna overal dat het een beetje slappe hap is vergeleken met de vorige. Die ik overigens wel sterk vind. Toch maar es checken dan met NDF in het vooruitzicht.

Reactie van scorpion op 09-02-2012 om 20:25u
Score: 50 / 100

saaie meuk helaas, oudere cd's waren een stuk beter!