Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Eternal Tears of Sorrow - Before the Bleeding Sun
Jaar van release: 2006
Label: Spinefarm Records
Eternal Tears of Sorrow - Before the Bleeding Sun
Het Finse Eternal Tears of Sorrow, afgekort E.T.O.S., weet toch altijd maar weer kwaliteit af te leveren. Eigenlijk kan je het Finse gezelschap wel vergelijken met de drogisterijketen; E.T.O.S. is voor het melodieuze deathmetal-genre wat Etos is voor de Nederlandse drogisterijen. Het vorige album A Virgin and A Whore stamt alweer uit 2001, maar als de Finnen dan al besluiten terug te keren met een nieuw album, doen ze dat gewoon goed. Before the Bleeding Sun is weer een prachtplaat tussen de tot nu toe toch al niet misselijke E.T.O.S. discografie.

Met Sweet Lilith of My Dreams stampt Before the Bleeding Sun al gelijk met volle overtuiging wederom het metalwereldje in. Het eerste nummer kan gelijk gezien worden als een soort autobiografie; het bevat alle kwaliteiten en variaties die Eternal Tears of Sorrow rijk is. Wat mij vooral opvalt aan dit album is dat het een heel variabel geheel is. Razende en krijsende gitaarsolo’s worden met gerust hart afgewisseld met prachtige epische en vooral zeer klassieke intermezzo’s. Qua zang is er ook een hoop te vinden op dit schijfje. De geweldige grunts van Altti Veteläinen staan vrolijk in contrast met zware koorzang en op de nummers Sakura No Rei en Sinister Rain komt ook nog even een zangeresje om de hoek kijken.

Eternal Tears of Sorrow kan beuken, huilen, janken, lachen, vertellen en feest vieren. Dit allemaal zonder een onevenwichtig album te creëren; Before the Bleeding Sun is eigenlijk van begin tot einde ijzersterk in deze afwisseling. Persoonlijk zie ik liever het hardere E.T.O.S. werk, maar de Finnen zijn ook absoluut bekwaam in het maken van gothic-achtige muziek. Daarom zullen ze met dit album een groot publiek aanspreken.

Met dit vijfde werkstuk uit de Eternal Tears of Sorrow geschiedenis bewijzen de Finnen maar weer eens dat ze niets anders dan kwaliteit afleveren. Het erg toegankelijke album is zeker een luistertip voor allen die het werk van Children of Bodom, Nightwish en zelfs Dimmu Borgir kunnen waarderen.

Tracklist:
1. Sweet Lilith of My Dreams
2. Another Me
3. Red Dawn Rising
4. Upon the Moors
5. Sakura No Rei
6. Sinister Rain
7. Lost Rune of Thunder
8. Tar Still Flows
9. Angelheart, Ravenheart (Act I: Before the Bleeding Sun)

Score: 82 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 3 juli 2006

Eternal Tears of Sorrow - Before the Bleeding Sun
Reactie van Draugen op 03-07-2006 om 21:49u
Score: 85 / 100

erg goed album :) ben blij dat ze terug zijn. Goede review ook

Eternal Tears of Sorrow - Before the Bleeding Sun
Reactie van Marvin op 04-07-2006 om 10:24u
Score: 85 / 100

Zeer sterk a;bum. Lekker veel variatie en prachtig gitaarwerk. A Virgn And A Whore is voor mij toch iets beter, want is net wat steviger.

Eternal Tears of Sorrow - Before the Bleeding Sun
Reactie van Een Metalfan op 24-07-2006 om 15:08u
Score: 60 / 100

Op Lost Rune of Thunder en Red Dawn Rising na vind ik het niet echt denderend. Momenteel is het finse melodic death genre meer een hype dan wat anders. Er wordt met die CD's overal naar je kop gesmeten. Ik vind dat het genre weinig ruimte biedt voor originaliteit en in vergelijking met andere albums in het genre vind ik dit maar half werk. Daarbij is het ook zo dat een album dat voor 90% gedragen wordt door de synths mij al snel op de zenuwen gaat werken. Zeker als de synths zo oppervlakking zijn als in het openingsnummer...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.