Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
Jaar van release: 2009
Label: Massacre Records
Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
In deze moeilijke economische tijden heb je natuurlijk het liefste waar voor je geld. De nieuwe plaat van Eternal Tears of Sorrow verdient dat predikaat zeker. Deze Finse formatie bestaat al sinds 1991 en hield er van 2001 tot 2005 tijdelijk mee op, maar was in 2006 terug met een verrassend album (Before The Bleeding Sun). De nieuwe richting die de band heeft ingeslagen, heeft een vervolg gekregen op het recente Children Of The Dark Waters. Een plaat die zelfs de 19e positie in de Finse charts wist te behalen!

Hoewel de band oorspronkelijk begon met melodieuze death metal, ligt het accent ligt nu meer op gothic metal met een flinke scheut death metal. Toch kan Eternal Tears Of Sorrow veel meer dan dat. Met dit nieuwe album laten ze meer dan ooit hun symfonische kant en professionele diversiteit zien. Zanger Altti heeft naar mijn idee altijd al een fijne grunt gehad, die hier zo nu en dan wordt aangevuld met cleane zang van gitarist Jarmo, koren en de zangeressen Miriam (Ram-zet) en Heidi (Amberian Dawn).

Openingsnummer Angelheart, Ravenheart doet vluchtig aan Hollenthon denken en laat de symfonische kant van de Finnen zien. Diary Of Demonic Dreams begint als een heavy metalnummer, maar gaat verder met death en gothic metal. De ballad Sea Of Whispers lijkt het gevoeligste en rustigste nummer te zijn, waarvan een akoestische versie te vinden is op de digipacks. In het algemeen zit dit album beter in elkaar dan zijn voorganger; de nummers zelf bevatten meer stijlen en afwisseling en daartussen is een perfecte balans gevonden. Verder zijn de songs veel pakkender met als uitschieter de single Tears Of Autumn Rain. Grappig genoeg doet het begin van dit nummer mij dan weer denken aan het oudere werk van Eternal Tears Of Sorrow.

Dat deze Finse heren meer een andere muzikale kant op zouden gaan, was geen grote verrassing en al terug te horen in nummers als Bride Of The Crimson Sea (Chaotic Beauty) en The River Flows Frozen (A Virgin And A Whore). Maar wat ze ook doen, dat doen deze heren vol overgave en met kwaliteit. Momenteel zijn ze hard aan het oefenen om binnenkort de bühne op te kunnen gaan. Ik hoop van harte dat ze ook onze kant op zullen komen, want met dit sterke materiaal kan Eternal Tears Of Sorrow niet anders dan een gedenkwaardige show neerzetten!

Tracklist:
1. Angelheart, Ravenheart (Act II: Children Of The Dark Waters)
2. Baptized By The Blood Of Angels
3. Tears Of Autumn Rain
4. Summon The Wild
5. Sea Of Whispers
6. Midnight Bird
7. Diary Of Demonic Dreams
8. When The Darkest Night Falls
9. Nocturne Thule
10. Bonus Track: Sea Of Whispers (Acoustic Reprise)

Score: 88 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 8 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
Reactie van Alex op 10-08-2009 om 23:48u
Score: 90 / 100

Gewoon weer een lekker album. Mooie sfeervolle nummers, wat ik van deze band vewacht

Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
Reactie van Pluto op 14-08-2009 om 16:33u
Score: 90 / 100

Ik hoop met Nicole dat ze snel naar nederland komen.

Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
Reactie van Erik op 26-08-2009 om 10:10u
Score: 85 / 100

Toppie !

Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters
Reactie van ROMETAL op 16-02-2012 om 20:24u
Score: 95 / 100

Score van mij zegt genoeg!