Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Before The Dawn - The Ghost
Jaar van release: 2006
Label: Locomotive Music
Before The Dawn - The Ghost
Onze collega’s van Lords Of Metal vlogen wel erg uit de bocht toen ze beweerden dat The Ghost een rommelige bak nu-metal bevat. Misschien niet netjes om een concurrent aan te vallen, maar het is absoluut ook niet netjes om Before The Dawn met de grond tegelijk te maken en de totaal absurde vergelijking naar nu-metal te maken. Dat verdient het project van zanger/gitarist Tuomas nu eenmaal niet.

De Fin Tuomas is een druk baasje dat het brein is achter verschillende bands/projecten waarvan ik Before The Dawn het best smaak. In vergelijking met het oudere werk klinkt de darkmetal met gothicinvloeden deze keer een stuk krachtiger, harder en sneller. Invloeden van Sentenced en Divercia worden met een lekker donker sfeertje overstelpt en de refreinen, hoewel ze soms ietwat voorspelbaar zijn, blijven lekker hangen. Ik had verwacht dat Tuomas een depressieve en tragere weg zou inslaan met The Ghost na de vermakelijke tour met Swallow The Sun, maar het tegendeel blijkt dus waar te zijn. Maar laten we over deze lichte stijlverandering met het komende zomerszonnetje nu niet zeuren en gewoon genieten van Before The Dawn’s beste album tot nu toe.

Tracklist:
1 Disappear
2 Repentance
3 Away
4 Scar
5 Angel's Tombstone
6 Black Dawn
7 Enemy
8 Stormbringer
9 Ghost Town
10 ...Nowhere

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Before The Dawn - The Ghost
Reactie van Profa op 09-05-2008 om 13:47u
Score: 83 / 100

Helemaal mee eens. Toen ik de 45 op Lords of Metal las vond ik ook dat de normaal nogal overratend ingestelde reviewers er daar toch wel behoorlijk naast zaten. De nummers mogen dan vrij simpel zijn en niet van veel variatie getuigen, het blijft wel degelijk goeie metal en mooi om naar te luisteren. Goeie plaat.