Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Before The Dawn - 4:17 am
Jaar van release: 2004
Label: Locomotive Music
Before The Dawn - 4:17 am
De zon begint te schijnen, de winter lijkt definitief gedaan en ik krijg een zooi dark metal cd's in mijn brievenbus. Nou ja, geen probleem voor mij, ik laat de muziek van deze Finnen 's nachts over mij heen komen als de temperatuur al drastisch is gezakt, en dan is deze dark metal veel beter luisterbaar dan overdag.

Deze Finnen debuteerden vorig jaar met het album 'My darkness' en gingen daarna de hort op met het geweldige Katatonia en begonnen daarna direct aan nieuwe nummers te werken. Ze hebben gelijk: een paar jaar uit de belangstelling verdwijnen is voor een jonge band dodelijk. De heren spelen nog steeds dark metal waarbij melodie centraal staat. 'Sterke refreinen' en 'sfeer' zijn nog altijd de sleutelwoorden voor de muziek van deze vier Finnen. De cleane zangpartijen (die zeker niet slecht zijn) worden afgewisseld met een vermakelijk en erg verstaanbare grunt/scream.

De heren hebben duidelijk gewerkt aan de transparantheid van de nummers. Alles klinkt goed in evenwicht en af en toe horen we mooie elektronica-invloeden. De nummers van dit album bijten je bij de keel en laten je niet zo snel los. De muziek komt ook eerlijk over, iets dat ik heel belangrijk vind voor het dark metal genre. De nummers kunnen nog wel iets spannender en nog een stuk emotioneler maar dat is voor een volgend album. Finse degelijke kwaliteit!

Tracklist:
1. Heaven
2. Seed
3. Dreamer
4. Fade away
5. Crush
6. Into you
7. My room
8. The black
9. Vengeance
10. Hiding

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 mei 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]