Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

    17 februari:
  • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
  • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
  • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
  • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
  • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
  • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
  • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
  • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
  • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
  • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
  • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
  • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
  • Simone Simons (Epica) - 37
  • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

Iron Maiden - Somewhere in Time
Jaar van release: 1986
Label: EMI Records
Iron Maiden - Somewhere in Time
Iron Maiden heeft met deze CD geprobeerd wat futuristischer over te komen. In de teksten vind je dat niet terug; ze gaan eerder terug in de tijd (Alexander the Great, Wasted Years, Deja Vu). De teksten zijn zoals we verwachten van Iron Maiden; episch en pakkend. Het is een echt Harris-album, al zijn de singles door Smith geschreven (en dat is te horen aan een andere stijl).

De zang is goed, erg goed, Bruce kan tevreden zijn. De solo’s zijn ontzettend goed gecomponeerd en gespeeld. Adrian Smith neemt het grootste aantal solo’s voor zijn rekening, maar ik vind de solo’s van Dave Murray wel eens stuk beter. De bas klinkt echt zoals we gewend zijn van Harris; ratelend en supersnel. De drums zijn levendig, maar vallen niet op.

Caught Somewhere in Time is een goed nummer, maar valt niet op in vergelijking met de rest van de CD. Wasted years is echt een prachtnummer, nadeel is alleen dat het nummer vrij kort is. Sea of Madness is het enige nummer op de CD wat ik eigenlijk niet erg mooi vind, het doet me gewoon niets. Jammer, maar welke CD heeft nou niet zo’n nummer (behalve …The Best of…)?

Heaven Can Wait is prachtig gezongen en er zitten echt prachtige solo’s in. The Loneliness of the Long Distance Runner begint met een prachtige intro, het is dan ook echt een aanrader om de tabs van dit nummer op te zoeken. De tekst is iets minder sterk, maar aan gitaargeweld ontbreekt er niets!

Stranger in a Strange Land is tekstueel erg goed, prachtige solo’s, goede zang, mooie bas en knap drumwerk. Deja Vu is een nummer wat snel vergeten wordt vanwege het skippen naar het volgende nummer (Alexander the Great) en dat is jammer. Het nummer is qua tekst niet opmerkelijk, maar het nummer is als geheel erg mooi en ook hier zitten er weer geweldige solo’s in. Alexander the Great is een nummer wat in de soort van Rime of the Ancient Mariner etc. thuishoort. De tekst is puur Harris, het gitaarwerk is wonderschoon, mooie bas, goede (maar weinig) zang en mooie drums.

Eigenlijk kan je deze CD niet met woorden beschrijven (al heb ik geprobeerd het zo goed mogenlijk te doen). Pas als je deze CD beluisterd hebt zal je begrijpen wat ik bedoel. Dit is een CD voor liefhebbers van klasse-metal!

Tracklist:
1. Caught Somewhere in Time
2. Wasted Years
3. Sea of Madness
4. Heaven Can Wait
5. The Loneliness of the Long Distance Runner
6. Stranger in a Strange Land
7. Deja Vu
8. Alexander the Great

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Mr_No_Good
Toegevoegd: 14 maart 2002

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een_Metalfan op 15-03-2002 om 05:56u
Score: 100 / 100

Iets anders dan voorganger Powerslave, maar zeker net zo goed, en in ieder geval stukken beter dan wat ze een paar jaar later maakten (No Prayer... hoe iemand dat net zo goed kan vinden als een echt goeie maiden plaat is mij onduidelijk)

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Lenno op 17-03-2002 om 09:09u
Score: 100 / 100

Dit album is echt Iron Maiden op z'n best! Persoonlijk vindt ik dit een beter album als Number of the beast.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een_Metalfan op 18-03-2002 om 11:10u
Score: 10 / 100

Hé Lenno, jij ook hier?

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Dark-Harmony op 22-03-2002 om 06:34u
Score: 90 / 100

Misschien dat SSOASS deze plaat nog overtreft, maar dit is echt gave shit.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een_Metalfan op 22-03-2002 om 15:09u
Score: 98 / 100

Dit is zeker Maidens beste album, alleen de nummers Wasted years en Heaven cant wait vind ik niet goed. Maar de rest is gewoon maiden op ze best, zuiver en snel. Je kan zeker merken dat het merendeel door steve is geschreven, en dat is voor echte die hard maiden fans een must om te horen. Luchador

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een_Metalfan op 05-04-2002 om 08:01u
Score: 95 / 100

Ik kan me heel erg vinden in deze review. Vaak wordt dit album als iets minder dan z'n opvolger gezien, maar ik vind dit album zelfs nog iets beter dan het uitstekende Seventh Son of a Seventh Son. En Bruce z'n zang is inderdaad op z'n best op dit album. De synthesizers zorgen voor een vol en warm geluid en geven dit album een heel eigen sfeer. Sea of Madness is voor mij ook het enige wat nietszeggende nummer, maar bij de rest ga ik gewoon geweldig uit m'n dak! Vooral The Loneliness of the Long-distance Runner, Wasted Years en Deja-vu zijn m'n favorieten. Je kunt dit album het beste de 1e keer beluisteren op een goede kwaliteit discman, vergeet vooral de bas niet aan te zetten! Een uitzonderlijk goed album!

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Wolfgard op 21-01-2003 om 19:38u
Score: 100 / 100

Hoe kan iemand Wasted years nou niet goed vinden... hmm...IRON MAIDEN SCHOPT ZO ONTZETTEND HARD REET dit is mijn favo maiden album dus..met name door het heerlijke gitaarwerk wat het zo groots laat klinken... en ik vin Caught Somewhere in time ook gigantisch TRUI IRON MAIDEN is gewoon oertrui..die wijze les leerde ik ooit en ik kan alleen maar zeggen....JAAH
Iron Maiden is gonna get ya

UP THE IRONS!!

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Maidenfan op 12-09-2004 om 13:02u
Score: 100 / 100

Maiden heerst gewoon

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van wille525 op 10-01-2005 om 23:45u
Score: 100 / 100

Somewhere in Time is het best album wat ooit is geproduceerd door welke band dan ook. Perfecte, unieke sound, pakkende nummers en de allercoolste platenhoes... Ik heb dit album al zeker 2000 keer geluisterd en nog steeds kan ik er kippevel van krijgen!!!

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van jimme op 11-12-2005 om 20:08u
Score: 100 / 100

machtig mooi album unieke sound en mooie plaat

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van HeAvYMeTaL op 25-01-2006 om 16:16u
Score: 95 / 100

ik luister alleen sea of madness niet .... zeer slecht dit album is lolz kom ook es op HeAvYMeTaL.come2me.nl

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Squidward op 22-02-2006 om 12:56u
Score: 100 / 100

Geweldig album! egt waar, ik vind Caught Somewhere in Time, Heaven can wait, Wasted Years, Stranger in a strange land, stuk voor stuk parels. Een Maiden-klassieker

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Jeroen op 02-04-2006 om 18:25u
Score: 100 / 100

Maar nog, nog begrijp ik niet hoe de schrijver kan zeggen dat Caught Somewhere in Time niet opvalt

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van jeroenos op 05-09-2006 om 11:01u
Score: 100 / 100

Deze plaat was het eerste wat ik van Iron Maiden in huis haalde. Ik kan er niets aan doen en misschien komt het doordat het juist de eerste keer is, maar het is verreweg het beste van Iron Maiden. Ik begrijp ook niet goed waarom ze tegenwoordig dit album op concerten links laten liggen. Seventh...... vind ik bij langena niet het niveau van Somewhere halen. Sea of madness is juist erg goed. Wasted years was de eerste hit van Iron Maiden in Nederland. En als je eerlijk bent is het ook gewoon veel beter dan die andere hit: Can I play with madness. Die draaien ze dan nog wel eens op de radio. Maar ik vind het 1 vande minste nummers die ze ooit gemaakt hebben. Ok The assassin en Hooks in you(werkelijk abominabel ) zijn wel heel erg slecht. Goed even terugkeren naar Somewhere in Time. Stranger in a strange land is dan misschien niet direct metal, maar het is een fantastisch nummer en Alexander the great is toch echt veel beter dan To tame a land en ja zelfs beter dan Hallowed be thy name, terwijl dat 1 van mijn favoriete nummers is van Iron Maiden. Hiermee wil ik alleen maar aangeven dat Somewhere in Time het meest toegankelijk is voor iedere liefhebber van hardere muziek.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een Metalfan op 27-01-2007 om 12:54u
Score: 97 / 100

Van degene die ik ken van Maiden de beste (jawel zelfs nog beter als SSoaSS).Misschien kan Powerslave hem nog overtreffen.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Een Metalfan op 27-01-2007 om 12:54u
Score: 99 / 100

Van degene die ik ken van Maiden de beste (jawel zelfs nog beter als SSoaSS).Misschien kan Powerslave hem nog overtreffen.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van pos op 25-02-2012 om 15:36u
Score: 95 / 100

Caught somewhere in time is juist 1 van de beste Maiden nummers ooit. blijft een weergaloze cd dit.

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van Vince op 19-02-2013 om 15:32u
Score: 98 / 100

Ik denk dat heel veel mensen de bassrum van Nicko verwisselen met de bass van Steve Harris....... aangezien qua drums dit album een van de meest moeilijke (zeker qua uithouding), is van Maiden. Caught Somewere in Time is een en al bassdrum triplets wat de klok slaat, van begin tot eind. Uitermate strak en vol met gevoel! Al 20+ jaar fan en klinkt nu nog gaver dan voorheen, heerlijk!!!

Iron Maiden - Somewhere in Time
Reactie van ettio op 25-01-2014 om 21:01u
Score: 100 / 100

Het album waar geen slecht nummer op staat. Daar komt bij de geweldige hoes, het aparte (zeker voor die tijd) gedurfde gitaar geluid in combinatie met de keyboards en je hebt een meesterwerk. Caught somewhere in time...geweldige opener met allerlei wendingen en een geweldig solo gedeelte. De single wasted years, wat commerciëler nisschien maar veel beter dan het overgewaardeerde can I play with madness. Sea of madness met een zware riff en pompende bass en een fantastische Smith solo en het epische Alexander, Ik kan dit blijven luisteren.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.