Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Victory - Fuel to the fire
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music

Victory - Fuel to the fire

Herinneren jullie je de in 2002 uitgebrachte verzamelaar van Saxon nog? Op Heavy Metal Thunder had de band namelijk al haar klassiekers opnieuw opgenomen wat uiteindelijk resulteerde in een aantal bijzonder zware herbewerkingen. Persoonlijk juich ik dit soort initiatieven graag toe: zo krijg je als liefhebber van het eerste uur tenminste iets wat je nog niet eerder had en kun je als nieuwe fan horen hoe de band vandaag de dag live moet klinken.

Victory heeft met Fuel to the fire hetzelfde gedaan. De in 1984 opgerichte Duitse hardrock/heavy metal band heeft een dozijn oldies als Don’t tell no lies en Check’s in the mail in een nieuw jasje gestoken en laat zo met nieuwe zanger Jioti Parcharidis (Human Fortress) een uitstekende indruk achter. Wat me aangenaam verraste is het feit dat de speciale eightees sfeer, die op het voorgaande album Instinct enigszins ontbrak, gelukkig nog steeds aanwezig is. De muziek zelf staat door de rauwe doch melodieuze stem van Jioti en het uitstekende gitaarspel van Tommy Newton daarnaast als een huis en kan ik als enige minpuntje eventueel opnoemen dat ik erg graag een nummer als Hungry Hearts in nieuwe versie zou hebben gehoord.

Zoals ik al zei zal Victory met deze verzamelaar zowel de oude als de nieuwe fans geen windeieren leggen. Iedereen die de band nog niet eerder heeft gehoord kan ik Fuel to the fire dan ook met alle plezier aanraden, de oudere fans zullen hem waarschijnlijk alleen al om het feit dat I felt it coming een nieuw nummer is al lang in huis hebben liggen.

Tracklist:
1.Standing like a rock
2. Don’t tell no lies
3. Take the pace
4. Running scared
5. Temples of gold
6. Rock the neighbours
7. I felt it coming
8. Backseat rider
9. Rock ‘n’ Roll kids
10. Rebel Ready
11. On the loose
12. Check’s in the mail
13. So they run

P.S. Normal gesproken geef ik verzamelaars geen cijfer, maar voor dit album maak ik door de nieuwe inhoud graag een uitzondering.

Score: 83 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 20 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]