Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Victory - Instinct
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Victory - Instinct
Victory was verbazend op Wacken Open Air dit jaar. Verbazend strak, verbazend energiek, maar vooral ook verbazend goed. Naast dat éénmalige optreden komt de band, met de originele zanger Charlie Huhn, ook op de proppen met een nieuw album, Instinct. Omdat ik de band live zo geweldig vond hoopte ik dat ze die kracht ook over konden zetten op een zilver schijfje. Het mocht niet zo zijn...

Op cd valt het allemaal nogal tegen. Door de moderne productie verliest de melodieuze 80's Metal de typische Rock 'n Roll vuigheid die zo kenmerkend is voor het genre. De kreetjes en oneliners in het nummer "Another Notch In The Bedpost" doen nostalgisch aan en kunnen een brede grijns op mijn gezicht toveren, maar het klinkt niet hetzelfde als 'vroeger'. De invloed van co-producer Herman Frank zal dan ook groot geweest zijn, vaak is de sound precies hetzelfde als op de nieuwe van Holy Mother, die ook door hem geproduceerd en laatst nog hier besproken is. Charlie Huhn is goed bij stem, en kan de uitstekende muzikale fundering passend voorzien van melodieuze zanglijnen.

Met de songwriting zit het verder wel goed. De refreinen zijn aanstekelijk en op de mindere nummers (zoals Nomads Of The Night) wordt het niveau behouden door adembenemende soli van Tommy Newton, die veel mensen zullen kennen als producer van onder andere Helloween. Victory nooit meegemaakt? Dan zou dit misschien wel een aanrader kunnen zijn. Iedereen die meer bekend is met de band moet zich voorbereiden op een lichte tegenvaller. Laten we hopen op een uitgebreide wereldtour.

Tracklist:
1. Running Scared
2. Plastic Hero
3. Another Notch In The Bedpost
4. Starman
5. Enemy
6. Victorias Secrets
7. Nomads Of The Night
8. Seen The Light
9. Instinct
10. Riding Low
11. Songs Of Victory

Score: 75 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 5 november 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]