Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2020

Aliennation - Naked In The Filthy River
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Aliennation - Naked In The Filthy River
Aliennation brengt dit tweede album getiteld “Naked In The Filthy River” in eigen beheer uit omdat ze nog op zoek eens naar een label. Ik wil het kwartet niet ontmoedigen, maar dat wordt een queeste zonder blij eind. Er hapert voorlopig namelijk nog te veel aan hun machine. De combinatie van thrash (en dus niet trash zoals ze zelf beweren), stonerrock, crossover-metal en nu-metal weet gewoon niet te overtuigen.

En dat heeft verschillende redenen. Ten eerste ontbreekt het schijfje aan echte agressie. Boos kijken, je middelvinger opsteken en elk tekst doorspekken met ‘fuck’ en ‘shit’ heeft niets met nihilistische agressieve haat te maken. Ten tweede heb je het groove-probleem. Af en toe wordt er een heel lekkere groove gevonden, die echter daarna teniet gedaan wordt door een saaie passage. De groove moet je proberen te doen vloeien! En dan heb je toch nog de te matige zang, het gebrek aan spetterende solo’s en de stoner-gedeeltes klinken nooit alsof je verzwelgt wordt in een vies en eindeloos moerras. Ik wil smerigheid horen! Maar ondanks deze aandachtspunten, heb ik toch het gevoel dat er potentieel in de band schuilt.

Dus voor ze aan nieuw materiaal beginnen te pennen, kunnen de heren beter nog veel live optreden en hun muzikaal/vocaal vermogen eerst nog een beetje opkrikken. De lichte basis is er, de afwerking ontbreekt.

Tracklist:
1. Intro
2. Buggin
3. Destination Unknown
4. Chump
5. Naked in the filthy river
6. Industry
7. Low (redrum)
8. Through
9. Suffocated
10. Alone
11. Mosh it up
12. Recharge

Score: 55 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 februari 2006

Koop dit album in

Meer Aliennation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van DETAG op 28-02-2006 om 17:43u
Score: 100 / 100

Fuck die Kristof !!! wat denk je jongeh??? ik zit veilig bands af te kraken achter mn pc-tje ???? think twice bitch! kom maar een keer naar een show van AliennatioN zal ik je eens lekker in je bek scheiten ! Greatingzzz, THE CREW !!!

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van SickAsABitch op 28-02-2006 om 17:57u
Score: 100 / 100

Yo! dat is duidelijk! ......als je geen reviews kunt schrijven doe het dan gewoon niet weet je ! en ga niet een beetje loos lullen over dit en dat want ja...daar maak je geen vriendjes mee kris! die cd van AliennatioN klinkt modder-fukkin vet gekk ! check die cd en ga niet af op reacties van 1 loos persoontje zou ik zeggen!!! Hey mazzelzzzz, Saab.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Een Metalfan op 28-02-2006 om 17:59u

2x onder andere naam reageren is ook wel een erg zwaktebot, net als niet tegen kritiek kunnen en dan maar gelijk zo lopen janken en vijandig gaan doen.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Lugubere Luug op 28-02-2006 om 18:06u

Die gast moet ff zn muil anders trap ik em in, Moet ik je ff laten merken hoe Lugubere ik kan wezen pik!! fuck off met je loze praat en ga maar bitchin op je mokkel ofzo!!! tief op man en ga jezelf maar vernederen voor de spiegel FAG!!

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Een Metalfan op 28-02-2006 om 18:13u

Net de samples op die site beluisterd, maar het klinkt maar matig hoor.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Sander op 28-02-2006 om 19:08u
Score: 60 / 100

Ook maar ff geluisterd, en idd kan mij ook niet bepaald boeien. Jammer dat er van die gasten gaan lopen zeiken en janken. Stuur dan je cdeetje niet op als je niet tegen kritiek kunt.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Demorpheus op 28-02-2006 om 21:06u

Ik heb de samples net geluisterd op de website. Ik moet Kristof gelijk geven. Het is het net niet. Het mist de groove zoals je die bv in Godsmack tegenkomt.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van DirkGrijs op 01-03-2006 om 07:58u

eerste reacties zijn waarschijnlijk van 14-jarige jongetjes die ook bands als slipknot leuk vinden, en het latere werk van cradle of filth aanbidden. deheer kristof heeft gelijk; het is gewoon niks.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Kash op 01-03-2006 om 10:15u

Hihi, bovenstaande reacties zorgen ervoor dat ik het niet eens ga beluisteren.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van René op 01-03-2006 om 10:39u

Ik als gitarist van AliennatioN schaam mij diep voor de reactie van een collega bandlid, dat kan niet, dat mag niet en dat hoort niet. Op zwaremetalen.com hebben we wel een goede recensie gehad, da's mooi en hier niet, da's niet mooi, maar ja, smaken verschillen. Dat is nu eenmaal zo. Al die reacties zijn natuurlijk voorspelbaar, daar kun je opwachten. Er zijn genoeg mensen die ons wel goed vinden en genoeg die ons niet goed vinden, zo gaat dat. Dus dit is het allemaal niet waard. Gegroet

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van DOOM op 01-03-2006 om 17:21u

kijk, zo'n reactie als die van Réne kan iedereen wél appreciëren, die reageert tenminste normaal met een blinde haat-aanval tegen iemand die een mening heeft over je band met opmerkingen als 'trap zijn muil in' en 'in bek schijten' ga je in de muziekwereld niet ver komen, en dan kom je ook wel heel erg dom over bij zo'n reacties hoef ik de muziek al niet meer te horen, dan ben je geen muzikant maar een idioot die niet echt geeft om muziek, maar die wat ruzie wilt liggen zoeken en begrijp ook niet dat een band verwacht dat hun album overal de hemel in wordt geprezen, iedereen wil tegenwoordig 80/100 krijgen en zeer kristische (maar opbouwende!) recensies mogen duideljik niet meer ofzo? waarom proberen jullie niet bovenstaande 'aandachtspunten' eens op een serieuze manier in de band te gooien? uiteraard niet alles overnemen, maar eens goed nadenken over kritiek van verschillende muziekliefhebbers kan de muziek alleen maar meer boeiend maken

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van geert op 01-03-2006 om 18:21u

Weet je wat het is....je kunt een cd bekriteseren en je kunt hem afzeiken en als het schijfje op een normale manier gerecenceerd word(goed of slecht) dan krijg je ook normale reacties ,maar als je een cd af gaat zeiken(zoals hier gebeurd is)maak je nu eenmaal geen vrienden. Dus gewoon recenseren die schijfjes en ga niet kinderachtige meningen geven....ik neem aan dat je daar volwassen genoeg voor bent meneer Kristof! greetzz AliennatioNcrew

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Bob op 01-03-2006 om 19:15u

Waar wordt er echt gezeken dan? Ik vind de toon nog aardig positief en hoopvol.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Remco op 02-03-2006 om 23:58u

Ik denk eerder dat de heer Geert zijn hulpknapen er ns op aan moet spreken hoe zij in de toekomst een reviewer benaderen wanneer zij geen positieve recensie krijgen.
Wat dat betreft kunnen die nog veel van René leren die dat tenminste wel doet.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Een Metalfan op 03-03-2006 om 20:31u

Ik vind het wel wat hebben, zit wel een lekker geluid in. Deze band komt orgineler over dan die vele death en black metal bandjes.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Een Metalfan op 03-03-2006 om 20:32u

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van Een Metalfan op 03-03-2006 om 20:33u

Ik wil het kwartet niet ontmoedigen, maar dat wordt een queeste zonder blij eind En ik denk dat ik jou ook niet wil ontmoedigen, maar recensies schrijven is niet je sterkste kant.

Aliennation - Naked In The Filthy River
Reactie van ricorico op 16-03-2006 om 13:10u
Score: 85 / 100

beste gasten, ik vind alien nation fijne muziek om te horen, en heb het altijd in de mp3 van mijn auto. vooral de nummers Through , Mosh it up en Alone geven me kippenvel!! vooral na een klotendag om lekker af te reageren. ik vind ook de rap/ hiphop achtige stijl heel dope. ik heb ze live gezien en nog nooit een drummer zo op zien gaan in zijn muziek. en dat rockt gewoon. ik zit te wachten tot er weer nieuwe shit uitkomt. sooo 4 all you peepz out there MOSH IT UP!!!!!! greets outta emmen