Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Dragonforce - Inhuman Rampage
Jaar van release: 2006
Label: Noise Records
Dragonforce - Inhuman Rampage
Tot op mijn knieën! Zo ver hing mijn mond open toen ik het nieuwe Dragonforce-album Inhuman Rampage voor de eerste keer volledig had beluisterd. Verpulverd, volledig weggeblazen door de overdosis aan gitaargeweld, muzikaal machtovertoon en vlammende precisie waar deze multiculturele meesterband de argeloze luisteraar mee overdondert. De succestocht die de band met het debuutalbum Valley of the Damned werd ingezet en met het geniale Sonic Firestorm werd verlengd, krijgt met dit nieuwe album wederom een succesvol vervolg.

Voor degenen die de afgelopen jaren als een struisvogel geleefd hebben, zal ik de term er maar uitgooien: Dragonforce is power metal. Maar geen halfbakken power metal met saaie midtempo-nummers en standaard-gitaarwerk. Dit is power metal met blastbeats, solosessies van vier minuten per nummer en een dosis aan techniek waar Marcel Coenen nog een minderwaardigheidscomplex van zou krijgen, en dat allemaal nog eens gecombineerd met heerlijk foute teksten en trotse meezingrefreinen.

Zo ook Inhuman Rampage. Met Through the Fire and the Flames wordt de toon al meteen gezet. Een meesterlijk nummer van ruim zeven minuten met heerlijke zanglijnen en vooral natuurlijk weer onnavolgbare solo’s. Waar op de vorige albums nog hier en daar een rustpunt was ingebouwd in de vorm van een ballad, raast dit nieuwe album door tot aan het einde. Geef de heren Herman Li, Sam Totman en Vadim Pruzhanov hun gitaren en keyboard en ze zijn niet meer te stoppen!

Alleen bij het laatste nummer Trail of Broken Hearts laat Dragonforce het gaspedaal even los. Het geeft de luisteraar tijd om weer bij positieven te komen, want de voorgaande zeven nummers denderden als een ontspoorde goederentrein door de boxen. Natuurlijk is het patserig, natuurlijk proberen de leden elkaar te overtreffen in technisch vernuft, natuurlijk zijn de teksten cliché. Maar daar gáát het niet om. De liefhebbers van deze band kennen van de eerdere albums de euforie die deze heren door de immense energiestroom die ze produceren weten op te roepen. Dat lukt met dit nieuwe album meer dan ooit. Nu al een van de kandidaten voor een hoge notering in mijn eindlijst van 2006!

Tracklist:
1. Through The Fire And Flames
2. Revolution Deathsquad
3. Storming The Burning Fields
4. Operation Ground And Pound
5. Body Breakdown
6. Cry For Eternity
7. The Flame Of Youth
8. Trail Of Broken Hearts

Score: 90 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 1 januari 2006

Koop dit album in

Meer Dragonforce:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van speedfreak op 01-01-2006 om 20:15u
Score: 95 / 100

Deze heren uit England staan ver boven alle metalbands die powermetal proberen te maken. Wat zeg ik,'ver boven',op eenzame hoogte staan ze! De muziek is zo snel,zo melodieus,zo technisch in orde,daarbij beschikken ze over een van de beste gitaristen ter wereld [Herman Li]. Dit is powermetal zoals powermetal moet zijn.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van MetalForever op 02-01-2006 om 10:51u
Score: 69 / 100

Na een paar kaar luisteren 1 conclusie.. Wat gaat t allemaal op elkaar lijken...geen positief feit

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Een Metalfan op 02-01-2006 om 13:33u

Misschien lijkt dat zo in jouw oren, MetalForever, maar in mijn oren hebben ze elk hun eigen toon. Meer luisteren is de boodschap. Dragonforce is gewoon niet te stoppen. Ze kwamen uit het niets een aantal jaar geleden, en zijn erin geslaagd hun eigen sound te vestigen, en voor mijn part houden ze dit nu al 3 albums zeer geslaagd vol. En ik vermoed dat ze het nog veel langer gaan volhouden. Wat een sensatie live trouwens!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Sner op 02-01-2006 om 18:20u

Ik luister nu 1 nummer en mijn god, wat klinkt dit goed. Zoooo snel, geeft idd echt een mega energieboost. Later een oordeel van moi over 't geheel :P.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van DragonforcE op 04-01-2006 om 04:11u
Score: 95 / 100

Jaja 1 van de knallers van 2006 =D

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van ZardoZ op 05-01-2006 om 16:32u
Score: 70 / 100

Op de website van de band staat track1 van het album als download. Snel, sneller, snelst is nog steeds het devies, daar moet je wel van houden.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van HJ op 06-01-2006 om 19:57u
Score: 65 / 100

Snelheid leuk, maar je kan ook overdrijven...Het lijkt idd erg veel op elkaar..Ze kunnen spelen zeker weten, maar het gaat mijn wat vervelen

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Zors op 23-01-2006 om 18:37u
Score: 95 / 100

dit is gewoon briliant!!!!!!!!!!!!!!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van HarryHamster op 01-03-2006 om 02:06u
Score: 100 / 100

Betere metal is der niet!! geniaal

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Friso op 28-04-2006 om 18:23u
Score: 30 / 100

Je hoort gewoon alle stukjes van 'Valley of the Damned' terug maar dan in andere nummers, en in andere volgordes. Het album heeft totaal geen vorm. Ik vind het echt een waardeloze streek zo'n album, kan het echt niet waarderen. Een band zou vooruit moeten gaan, nieuwe dingen moeten proberen, maar dit is zo puur standaard! Echt verschrikkelijk dit. Eén positief punt, heb beukt wel weer lekker en het zijn enorme technieken die worden toegepast, maar standaard blijft standaard.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Hans op 01-05-2006 om 22:22u
Score: 95 / 100

Heerlijk werkje. Hier wordt een mens oprecht vrolijk van. Zit nu al een paar weken in m'n auto CD speler maar hij gaat mij niet vervelen. Happy metal op volle toeren!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van MOI 133 op 16-05-2006 om 16:29u
Score: 100 / 100

ZELFS MIJN OMA VINDT GOED!!!!!!!!! Want nadat ze slipknot IOWA had gehoord kreeg ze zowat een hartaanval!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Neef Herbert op 26-06-2006 om 15:02u
Score: 85 / 100

Zeer goed album. Maar niet het doorbraakalbum waar ik op had gehoopt na het geniale Sonic Firestorm.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van metalfan op 07-07-2006 om 19:36u
Score: 99 / 100

vet album lekker snel

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van WickedWitch op 28-07-2006 om 19:32u
Score: 100 / 100

Echt helemaal top! kan niet wachten tot ze in de Melkweg staan! Muziek, vocals, techniek, alles is gewoon perfect!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:57u
Score: 87 / 100

technis perfect ze spelen zoals niemand anders doet en daar gaat het om by deze band heel goede cd

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Een Metalfan op 22-10-2006 om 02:59u
Score: 70 / 100

Het album is een lange zit. Het gitaarspel is technisch, de nummers zijn snel en er zit weinig variatie in het hele gebeuren. De lange solo's voegen niets toe aan de nummers. Tuurlijk kunnen ze goed spelen en natuurlijk willen ze dit laten horen. De drum ratelt maar door, blastbeats onder solostukken wat gewoon waardeloos klinkt. Voor de rest is het makkelijk meezingen met de nummers. Dit is een herhalingsoefening van de vorige albums die ze al hebben gemaakt en blijkbaar valt dit goed bij het publiek. Op de lange termijn is het een album dat snel verveelt.

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van TONNIE op 20-02-2007 om 18:27u
Score: 100 / 100

HET ECHTE MOOOOOIE METALWERK PRACHTIG GITAARWERK EN PERFECT GEZONGEN KAN ER GEEN GENOEG VAN KRIJGEN

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Nocturna op 05-03-2007 om 00:00u
Score: 100 / 100

Ik vind het absoluut niet lijken op nummers van Valley of the Damned, hoewel ik Valley of the Damned één van de beste tracks vind. Ik vind dit nummer erg goed beginnen met Through the Fire and Flames en nog beter eindigen met het prachtige Trail of Broken Hearts. Hoe krijgen ze het voor elkaar om op ieder album zo een prachtige ballad te zetten? Ik moet zeggen dat hun composities echt geweldig in elkaar zitten. Ze zijn gewoonweg geweldig... DragonForce heeft echt een enorme succespotentie en blijft voorlopig nog wel een fenomeen in de metal wereld!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van Altair op 03-05-2007 om 19:57u
Score: 100 / 100

na 50+ keer luisteren nog steeds verslaafd

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van LionHeart op 22-04-2008 om 19:21u
Score: 96 / 100

Tjeezus, wat een rush! Wat een sensatie! Wat een album!
Er zijn natuurlijk een heleboel dingen aan te merken op dit album: cliché teksten, steeds dezelfde sound etc. Maar dat is juist waar deze band om draait.
De teksten zijn niet bijster goed maar kunnen heerlijk meegezongen (meegeschreeuwd...) worden, en dienen eigenlijk slechts als ondersteuning van het gitaarspel. Toch dragen ze enorm veel bij aan het algehele gevoel dat de band oproept, en ik zou ze voor geen goud willen missen.
Het gitaarspel zelf is onovertroffen. Ik heb nog nooit zo veel indrukwekkende solo's op één album gehoord.
En ja, misschien gaat het uiteindelijk wel wat op elkaar lijken... maar dat is niet erg. De nummers roepen zo'n gigantisch gevoel van euforie, van overwinning en trots op dat ik er persoonlijk geen genoeg van krijg. Een goed voorbeeld is Operation Ground and Pound op 1:29 Fantastisch gewoon! Tenzij... je er niet van houdt. Dan ben je hier snel op uitgekeken (uitgeluisterd?). Dat is de reden dat de meningen over dit album zo uiteenlopen. Voor mij persoonlijk is het echter één van de beste albums ooit gemaakt. Maar voor jou? Download het nummer 'Through the Fire and Flames' op www.dragonforce.com (gratis). Dat nummer is een goed voorbeeld van de algehele (unieke) sound van dit album.
Verder wil ik nog wel even kwijt dat ze live niet zo goed klinken. dat komt omdat het onwijs moeilijk is om in de maat te blijven, en na een aantal nummers met steeds een hoog tempo lukt dat gewoon niet meer. .. Ook krijgen ze het nooit voor elkaar om de instrumenten goed op elkaar af te stemmen. Dus: live 2/5 en studio 5/5... en ren nu naar de winkel om deze cd te kopen!

Dragonforce - Inhuman Rampage
Reactie van jasper op 11-02-2009 om 23:46u
Score: 80 / 100

ik weet niet, ik vind het niet iets te veel van het goede.
er zitten voor mijn gevoel te veel "gekke' dingetjes in. ultra beatdown vind ik iets gedoseerder en sonic firestorm blijft mijn favoriet