Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

System of a Down - Hypnotize
Jaar van release: 2005
Label: Sony/BMG
System of a Down - Hypnotize
Ruim 6 maanden na het verschijnen van Mezmerize verschijnt deel twee van het tweeluik Mezmerize/ Hypnotize. Dat het een tweeluik is wordt onder andere duidelijk door het feit dat beide cd’s in elkaar kunnen worden gevouwen/geschoven zodat je ze als dubbel-cd in de kast kan zetten.

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over deze plaat, als je Mezmerize goed vond dan kan je deze plaat ook weer blind aanschaffen. Natuurlijk is de verrassing er na 4 albums (Hypnotize niet meegerekend) wel enigzins af, maar blijft de muziek die System of a Down ons voorschotelt kwalitatief erg hoogstaand.
Net als Mezmerize duurt ook Hypnotize niet zo erg lang waardoor je je toch afvraagt waarom men toentertijd niet gewoon een dubbel-cd uitgebracht heeft. De reden zal wel iets met financiën en platenlabels te maken hebben.

Maargoed, terug naar de muziek. Waar Mezmerize behoorlijk afwisselend was, en onder andere behoorlijk wat Oosterse invloeden had is Hypnotize wat meer ‘straight forward’. Zoals gezegd is het nergens echt verrassend meer wat de heren uit de hoed toveren maar wel verdomd pakkend. Alle gebruikelijke System of a Down ingrediënten zijn weer aanwezig, echter wel wat meer gedoseerd in vergelijking tot hun eerdere werk. Men gaat furieus van start met ‘Attack’ wat gelijk een van de hardere nummers uit het repertoire van System of A Down is, en ook het tweede nummer ‘Dreaming’ is vrij explosief. Na deze twee nummers wordt er her en der echter wat gas terug genomen en de meeste nummers kennen wat meer melodieuze en mid-tempo stukken, met uitzondering van ‘Vicinity of Obscenity’ waarin men weer ouderwets spastisch uit de hoek komt. De rol van Daron Malakian naast zanger Serj Tankian was op de vorige cd al groter dan op ‘Toxicity’ en ook op dit album is hij erg prominent aanwezig als zanger en als songschrijver/co-producer. Om eerlijk te zijn zijn er momenten waar dat wat gaat vervelen, bijvoorbeeld op de eerste single van dit album ‘Hypnotize’ waar zijn stemgeluid wel erg nasaal en zeurderig klinkt. Dit is echter maar een kleine aanmerking op deze verder prima cd.
Na bijna 40 minuten komt er met het nummer ‘Soldier Side’, wat in een iets andere versie ook al als intro op Mezmerize fungeerde, een passend einde aan dit laatste deel van het tweeluik..

Vergeleken met Mezmerize is dit album iets minder afwisselend en her en der misschien zelfs wel wat voorspelbaar. Dit doet echter geen afbreuk aan het feit dat Hypnotize gewoon weer een prima plaat is geworden. Mensen die vreesden voor een tweede ‘Steal This Album’, wat duidelijk een plaat met b-kantjes is, kunnen dus gerust zijn.

1. Attack
2. Dreaming
3. Kill Rock 'n Roll
4. Hypnotize
5. Stealing Society
6. Tentative
7. U-Fig
8. Holy Mountains
9. Vicinity of Obscenity
10. She's Like Heroin
11. Lonely Day
12. Soldier Side

Score: 85 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 10 december 2005

System of a Down - Hypnotize
Reactie van Kse op 11-12-2005 om 19:20u
Score: 50 / 100

meer van het zelfste

System of a Down - Hypnotize
Reactie van bouwie op 12-12-2005 om 15:11u
Score: 80 / 100

Iets minder dan de vorige, maar nog steeds erg sterk. Waar Mezemerize meer het gehele album goed is, heeft Hypnotize het meer van enkele zeer sterke nummers (Attack, kill rock n' roll, U-fig)

System of a Down - Hypnotize
Reactie van Philox op 15-12-2005 om 16:20u
Score: 40 / 100

Op een enkel nummer als Lonely Day en Hypnotize na echt Amuzikaal, met als toppunt 'Attack'! Mijn god laat ze niet zo verder gaan. Nee ik blijf luisteren naar Toxicity en Steal This Album, want dit slaat nergens meer op.

System of a Down - Hypnotize
Reactie van Arnold op 20-12-2005 om 22:41u
Score: 90 / 100

Damn de verrassing er af zeg je, nah dan zou ik maar eens vanaf de eerste tot het laatste album gaan luisteren dan hoor je duidelijk een verschil in stijl sound opbouw en sfeer maar goed. Prima plaat zeker. Ik vind persoonlijk hypnotize nog beter dan mezmerize, gewoon omdat ie langer blijft hangen en langer leuk blijft. Dat er dan iemand hier boven mij zegt niet muzikaal, nah dan moet je toch echt ff bijles gaan nemen. Ik durf rustig te zeggen dat System of a Down op dit moment in de top 3 van beste bands ter wereld staat. Ze rocken bijv. metallica (zeker op dit moment eruit) En nou bring it on peepz ga maar zeike op me :) peacy out

System of a Down - Hypnotize
Reactie van Een Metalfan op 11-01-2006 om 16:14u

www.u-fig.com

System of a Down - Hypnotize
Reactie van HeAvYMeTaL op 10-04-2006 om 20:15u
Score: 80 / 100

hopelijk wordt de volgende een live of een 2e Toxicity

System of a Down - Hypnotize
Reactie van SOAD op 19-03-2007 om 21:49u
Score: 60 / 100

Ik vind de vroige albums veel vetter, ik vind het echt jammer dat het commercieel is geworden. De nummers zoals BYOB en cigaro van mezmerize is wel leuk opzich. en daar komt ook nog eens bij dat ze uit elkaar zijn:(. maarja SOAD blijft numr 1 voor mij. vooral de eerste 3 albums

System of a Down - Hypnotize
Reactie van tankard op 03-05-2008 om 14:07u
Score: 79 / 100

het slechtste album van soad volgens mij,sommige songs kunnen me gwn niet boeien,beste song is dreaming maar kill rock 'n roll,attack,stealing society,u-fig klinken best ook wel goed

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.