Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

System Of A Down - Toxicity
Jaar van release: 2001
Label: Sony Music
System Of A Down - Toxicity
Krachtig! is de beste beschrijving van ‘Toxicity’, het laatste album van System of a Down. Een kwaliteitsproduct dat je blindelings kunt aanschaffen.

Als ik over dit album op deze manier zou schrijven, dan ben ik er snel klaar mee. Maar wat maakt deze band en dit album bijzonder? Door de stijl, de composities, de productie, het samenspel? Naar mijn mening draagt er ieder element een steentje bij aan dit album. De plaat werd erg goed geproduceerd. De meeste nummers op dit album zijn heavy, aanstekelijk en bevatten passages die zelfs door fans van de meest progressieve of symponische bands gewaardeerd zullen worden. Er werd goed nagedacht over de teksten. En met name door een eigen sound die – sinds haar gelijknamige debuutalbum - reeds zichtbaar is, verdient deze band respect.

Hoewel drummer John Dolmayan en bassist Shavo Odadjian onmisbaar zijn, verdienen Daron Malakian (gitaar en zang) en Serj Tankian (leadzang), wat een namen, net als bij Steven Tyler en Joe Perry (Aerosmith) het predikaat the Toxic Twins. Het verschil is dat Malakian en Tankian van zang - tevens tweestemmig – in de meeste nummers wisselen waar men dit langzamerhand tot een eigen sound heeft kunnen ontwikkelen. Luister maar naar de openingstrack ‘Prison Song’, ‘Needles’, ‘Deer Dance’ en ‘Jet Pilot’; lekker gevarieerde heavy tracks die met name door het strakke gitaarspel van Malakian en het drumspel van Dolmayan geplaatst kunnen worden tussen Slayers, (oude) Metallica’s en (oude) Anthrax’ songs.

Zanger Serj ‘wat een stem’ Tankian is een klasse apart; een duizendpoot op het gebied van zang. Net als Devin Townsend in het album ‘Sex & Religion’ van Steve Vai, gaat Tankian ook uit zijn dak wanneer het moment dit toelaat maar zet op het juiste moment de voet op het rempedaal wanneer het moment erom vraagt. Luister ondere andere naar de hit-single ‘Chop Suey!’, ‘Atwa’ en ‘Toxicity’.

System of a Down, op de hiddentrack na (ca. 8 sec. na de laatste track ‘Aerials’), wist met dit album mij te boeien en kan er met het grootste gemak nieuwe zieltjes mee winnen. Hoewel je deze plaat misschien niet voor een zacht prijsje kunt kopen, maar je krijgt waar voor je geld.

Tracklisting:
1. Prison Song
2. Needles
3. Deer Dance
4. Jet Pilot
5. X
6. Chop Suey!
7. Bounce
8. Forest
9. Atwa
10. Science
11. Shimmy
12. Toxicity
13. Psycho
14. Aerials

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Jeffry Mulyadi
Toegevoegd: 19 december 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Een_Metalfan op 19-12-2001 om 22:52u
Score: 100 / 100

een van de beste albums van 2001!

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Een_Metalfan op 20-12-2001 om 19:26u
Score: 60 / 100

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Een_Metalfan op 20-12-2001 om 21:08u
Score: 90 / 100

Ik ben het helemaal met meneer de recensent eens wat betreft de kwaliteit van dit album. Dat is een zeer hoge, maar de vergelijking met (oude) Slayer en Metallica kan ik niet helemaal plaatsen.

System Of A Down - Toxicity
Reactie van joint_me op 21-12-2001 om 18:39u
Score: 70 / 100

een hele goeie en gevarieerde cd, dit is een aanvulling voor mijn collectie

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Newjersey op 21-12-2001 om 19:45u
Score: 100 / 100

het is een goede band, ben alleen bang dat ze na die album weer zo commerciel als limp bizkit ed worden

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Glawen op 03-01-2002 om 14:28u
Score: 100 / 100

Goede review, ik sluit mij er volledig bij aan. Eens een band die een nog harder tweede album aflevert en er nog mee doorbreekt ook... Eerste album was geweldig en wat meer freaky, Toxicity vind ik nog beter (wist niet dat dat nog kon...)!

System Of A Down - Toxicity
Reactie van slipknotfuckingrulez op 24-06-2002 om 13:13u
Score: 95 / 100

inderdaad lekker plaatje, maar ik heb de cd al een paar maanden en het verveelt! Ik luister bijna nooit meer, maar als ik luister, ga ik uit men dak. Live zuigen ze wel heftig.

System Of A Down - Toxicity
Reactie van dragon_child op 31-01-2003 om 22:16u
Score: 89 / 100

leuke cd, lekkere muziek, heerlijke nergens opslaande teksten. kortom goede cd

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Een_Metalfan op 10-09-2003 om 11:01u
Score: 80 / 100

Nergens op slaande teksten? Één van de meest diepe teksten uit heel de metal zul je hier vinden dude. Over de cd: prima cd, veel afwisseling, heerlijk om mee te zingen/blehren, en nja.. gewoon goed!

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Een_Metalfan op 26-10-2003 om 11:19u
Score: 100 / 100

Zekers lekkere cd met goeie nummers VETTE CD

System Of A Down - Toxicity
Reactie van wicked-lucy op 07-11-2003 om 15:59u
Score: 95 / 100

Haaah dit is wat je noemt een echte (lol) bent, de meest debiele texten! echt goeie cd!

System Of A Down - Toxicity
Reactie van elfje666 op 18-03-2005 om 20:24u

wOooaahh echt geweldige cd =D

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Dimmu op 16-04-2005 om 11:09u

idd nergens op slaande teksten , weer nu-metal dus :p

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Cataclysm Child op 01-03-2006 om 16:53u

mja, maar wel beste nu-metalcd ooit imo

System Of A Down - Toxicity
Reactie van HeAvYMeTaL op 10-04-2006 om 20:08u
Score: 99 / 100

gave cd alleen te vaak geluisterd maarre... bij de music store in Ommen kan je hem kope voor 10 eurootjes!

System Of A Down - Toxicity
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:39u
Score: 30 / 100

sry ik kan veel horen en sommige nu metal ook zoas coal chamber en machine head maar dit is echt voor kinderen man hoe oud zyn jullie als je deze vocals hoort dan denk je toch direct van wtf is dit!!!!!!!voor een band als deze heb ik geen respect echt word volwassen myn zusje van 8jaar luisterd hier naar

System Of A Down - Toxicity
Reactie van METAL 4 LIFE op 09-01-2007 om 16:06u
Score: 92 / 100

S.O.A.D is echt m'n favoriete bent, ze hebben ook een speciaal geluid hoewel ik hun andere albums beter vind is dit een prachtalbum =) En euhm... nergens opslaande teksten hè, zoek maar eens op internet naar interviews met de band, achter elke song zit een boodschap en als je die kent ga je ze veel beter aprecciëren =)

System Of A Down - Toxicity
Reactie van soad op 22-02-2007 om 18:32u
Score: 100 / 100

ik luister het al een half jaar en nog steeds geen verveling. ze hebben iets wat andere artiesten niet hebben, vooral de style in live optredens ze gaan helemaal uit hun dak.

System Of A Down - Toxicity
Reactie van Cataclysm Child op 07-05-2007 om 12:13u

Satyr: sry ik kan veel horen en sommige nu metal ook zoas coal chamber en machine head maar dit is echt voor kinderen man hoe oud zyn jullie als je deze vocals hoort dan denk je toch direct van wtf is dit!!!!!!!voor een band als deze heb ik geen respect echt word volwassen myn zusje van 8jaar luisterd hier naar Jezus man: 1. typ niet overal zoals bij rammstein, korn, soad dezelfde reacties 2. leer typen ten tweede 3. leer luisteren 4. en vooral, spreek voor jezelf en beoordeel anderen niet op hun smaak man man man

System Of A Down - Toxicity
Reactie van tankard op 08-04-2008 om 10:59u
Score: 100 / 100

super vet album zeker de 3eerste songs,deze is zonder twyfel hun beste album ooit want wat ze op hypnotize deden vond ik niet veel soeps maarja...