Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

System Of A Down - System Of A Down
Jaar van release: 1998
Label: Columbia Records
System Of A Down - System Of A Down
Deze band was DE verassing van 1998. Toen nu-metal op de automatische piloot ging, zorgden deze Armenen voor een onverwachte, frisse wind. Met veel suplesse door veteraan Rick Rubin (beslist niet de minste, zie Slayer, Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys) op de band geknald, zet deze band een geluid neer die het midden houdt tussen Tool, Sepultura en een behoorlijk melige Faith No More (dat zegt veel). Gitarist Daron Malakian zorgt voor de meest originele geluiden, John Dolmayan en Shavo Odadjian leggen een zeer strakke basis en zanger Serj Tankian is meer Mike Patton dan Mike Patton zelf. Het ene moment klinkt ie behoorlijk ingetogen, het andere klinkt ie als een operazangeres (Suggestions), dan schreeuwt ie vervolgens weer de longen uit z'n lijf.

Over de teksten is goed nagedacht. de band behandelt verscheidene soorten wereldproblematiek en ook de FBI krijgt er van langs (Mind). Kortom, dit is absoluut een aanrader! P.S. check de b-kantjes van hun singles eens, daar zit ook veel waardevol spul tussen!!

Tracklist:
1. Suite-Pee
2. Know
3. Sugar
4. Suggestions
5. Spiders
6. Ddevil
7. Soil
8. War?
9. Mind
10. Peephole
11. Cubert
12. Darts
13. P.L.U.C.K.

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 95 / 100

Reviewer: Jan P.
Toegevoegd: 22 juni 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

System Of A Down - System Of A Down
Reactie van Sepulturafan op 24-07-2002 om 10:23u
Score: 100 / 100

't Is zeker een goed album...GEWELDIG ZELFS!!! Er zitten inderdaad veel originele geluiden in en de vocalen zijn ook leuk.Daarom vind ik dat ze best een 10 mogen hebben.Het enige (beetje) minpunt is dat de cd zo kort is en dat het langste nummer zo zacht is (ik let nie op de tekst,het kan dus aan mij liggen) maar het nummer sugar maakt natuurlijk alles goed.

System Of A Down - System Of A Down
Reactie van the-cold-white-light op 04-12-2002 om 19:04u
Score: 90 / 100

Zeer goede cd. Erg weirde(maar wel leuke) teksten.

System Of A Down - System Of A Down
Reactie van 'bones' op 25-11-2004 om 18:59u
Score: 85 / 100

Deze band verdient de stempel" weer een nieuwe nu-metal band" niet! Ze geven de toch al verzadigde metal industrie een draai om de oren met deze plaat! ik geef toe ik moest ook wennen aan de zang van de doorgedraaide armenier maar niettemin past het wel bij de sound die sod heeft! Maar dit debut is dan ook niet geproduceerd door de minste namelijk rick rubin. textueel lijken ze erg op rage against the machine maar de riffs en cartoon achtige invloeden maken het tegerlijkertijd heel luchtig. een absolute aanrader als je denkt dat deze generatie (metal)bands zat bent...korn,limbizkit,orgy,godsmack,disturbed,incubus,p.o.d.) Voor de oude getrouwe metalheads....SLAYERRRRRRRRR!!!!!!!!!

System Of A Down - System Of A Down
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:40u
Score: 20 / 100

kindermuziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!word volwassen mensen

System Of A Down - System Of A Down
Reactie van Jesper op 31-08-2011 om 22:59u

Kinderreactie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Word volwassen man.