Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Xenomorph - Necrophilia Mon Amour
Jaar van release: 2005
Label: Under Her Black Wings Records
Xenomorph - Necrophilia Mon Amour
Wie de gedachte dat ons bodempje slechts uitermate voedzaam is ten positieve van spruitjes, witlof en de andere vorm van "Hollandse Groenten" koesterde, moet hedendaags wellicht beter letten op de andere dingen die zowaar uit de gapende diepte van de Hollandsche aarde worden gekatapulteerd. Zo is de deathmetaloogst dit jaar bijzonder goed, om maar een zijstraat te noemen. Zowel grote namen als Prostitute Disfigurement en Severe Torture als de meer undergrounders van oa Infinited Hate en Toxocara paraderen met hun pronkstukken. En ook Xenomorph sluit netjes aan in de rij. Want hun nieuwe plaat heeft het levenslicht gezien en mag het woord van de Leidenaren spreiden.

"Necrophilia Mon Amour". Ja, daar moet u even over nadenken. Nou, ik ook. En ondertussen dondert de opener van deze pittige plaat genadeloos door mijn oren en al het andere waar ze aan vast zitten. Deze deur vliegt vliegensvlug en bikkelhard open en toont direct waar Xenomorph voor staat, wat het eet, ademt en hoe het knuppelt. Gevarieerd en eigenzinnig maar totaal compromisloos. Want de "vernieuwende trend", daar heeft deze band niets mee te maken. Xenomorph heeft gewoon een eigen smoel.

Met "Necrophilia Mon Amour" waait er een frisse wind door de velden der death metal, zonder de gewassen echter te doen knielen en steunen onder het gewicht ervan. Wat inhoudt dat de basis van Xenomorph nog altijd pure death is maar waar de band vervolgens her en der verfrissingen aantipt. Precies op de juiste plaats, als u het mij vraagt, waardoor Xenomorph nog steeds overtuigende death speelt maar net niet de veel voorkomende, droge en zoutloze geluiden hanteert waar er al zoveel van zijn.
Behalve dat Xenomorph behoorlijk aan de tempovariatie denkt speelt de band behoorlijk gedefiniëerd. "Necrophilia Mon Amour" is geen breierige pap van bruut gebeuk maar een behoorlijk uitgelijnde plaat waarop vrijwel elke riff, solo of woord een duidelijke, eigen plek heeft waardoor de band behoorlijk krachtig overkomt, de details zo benadrukkend. Dat, in combinatie met een ietwat droge productie die niet noodzakelijk typerend is voor death levert ze een behoorlijk resultaat op en tel daarbij de kwalitatieve capaciteiten van de bandbezetters op en de zwarte goochelhoed kan de uitkomst al bijna niet meer verhullen.
Wat ook opvalt is het veelzijdige gebruik van de vocalen en de manier waarop deze zich keer op keer perfect in de muziek weten te vrotten, wroeten en wringen. Vocalist Peter schuwt de verscheidenheid geenzins en toont zich een echte brulaap. Hard en overtuigend, overrompelend, angstaanjagend maar totaal niet kleur- en levenloos. Dit is zonder meer een waardevolle kunde.

Conclusie: Nederland is weer een kwaliteitsband (en plaat) rijker welke in een hele hoop opzichten met kop en schouders boven de gemiddelde massa uitsteekt. En "progressief" (in de zin van afwijkend) mijn reet. Deze band klinkt gewoon niet allerdaags en durft death metal te verrijken zonder dat de death als een in coctailsaus verdrinkende gehaktbal klinkt. Deze band moet zonder meer onder de aandacht, dus spoelt u uw oogkleppen (voor zover aanwezig) maar door de plee, vergeet de tijd, verbrand de krant en laat uw koffie staan.
Het komende half uur heeft u wel wat beters te doen.

Tracklist:
1. Inside Teradome
2. Neon Black Stronghold
3. Treblinka
4. Necrophilia Mon Amour
5. In Flagrante Delicto
6. Lues
7. Magnificat, My Soul Doth Magnify the Lord
8. Samedii
9. Hang 'em High on Holocaust Stakes of Frozen Methane
10. DellaMorte DellaMore

Score: 87 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 1 november 2005

Meer Xenomorph:

Xenomorph - Necrophilia Mon Amour
Reactie van Denzell op 03-11-2005 om 16:58u
Score: 100 / 100

Super recensie, wereld plaat. Echt niets teveel gezegd. Beste plaat die ik gehoord heb sinds Demigod van Behemoth. Uit fucking Holland nog wel!!

Xenomorph - Necrophilia Mon Amour
Reactie van Chaoz333 op 29-04-2008 om 11:38u
Score: 90 / 100

Ik heb deze plaat niet zo heel lang geleden pas ontdekt. Had er nog nooit van gehoord, maar deze band heeft me positief verrast. Het is voornamelijk deathmetal, met wat trash en black erin, maar zo fucking goed gemixed. Ik vind tevens de songstrutuur fenomenaal, het blijft verrassen, en zeer goed gemusiceerd.

Bestaan ze eigenlijk nog?

Xenomorph - Necrophilia Mon Amour
Reactie van Filipe op 09-01-2009 om 01:27u
Score: 100 / 100

Good drummer...

Good luck for 2009

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.