Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Infernal War - Terrorfront
Jaar van release: 2005
Label: Agonia Records
Infernal War - Terrorfront
Knalhard! Biefstukrauw! Razend Snel en trommelvliesverbrijzelend! Dat zijn de sleutelwoorden bij Infernal War. Sinds het titelloze debuut en de split met Warhead heeft de band niet stilgezeten en werden er weer enkele apocalyptische soundtracks geschreven. Nu dan zijn ze op dit nieuwe album "Terrorfront" geknald en godverdomme zeg, wat een razernij.

Tien nummers lang raast Infernal War door als een alles verpletterende tank. Menigmaal komt de naam van een zeker album van Marduk om de hoek kijken, maar vooral dankzij de zang en de rauwere productie durf ik dit zelfs nog een tikje extremer te noemen. Tekstueel gezien zit de band op het randje, werkelijk elke christen, jood en moslim is het slachtoffer in de fenomenale zangpartijen. Jezus Christus kan maar het beste vrijwillig voor de schoot van de vader kiezen, dan hetgeen wat er gebeurt als deze band de welbekende profeet in de vingers krijgt.

De lengte van de cd is precies goed, want na een half uurtje begint de verveling ietwat toe te slaan. Daar komen we ook bij het enige minpuntje aan van de cd. De nummers zijn namelijk hier en daar nogal langdradig en vanwege het herhalende karakter heeft de band het nog net niet helemaal. Een nummer als Salvation klinkt op zich prima, maar duurt gewoon te lang met 6 minuten. Gezien de cv van enkele bandleden lijkt dat ook niet zo'n groot probleem, want ergens anders, als in de ondergrondse hebben deze mannen nooit vertoeft.

Wilt u een vet klinkende snelle black metal plaat die elk restje trommelvlies vakkundig uit uw ongetwijfeld al getormenteerde oren beukt, dan is blinde aanschaf wel verplicht. Na het eveneens Poolse Thunderbolt is Infernal War de tweede knaller op het Agonia label. In huis halen dus, deze verpletterende atoombom.

Tracklist
1. Introduction To Assassination
2. Crushing Impure Idolatry
3. Dead Head's Empire
4. Be A Slave Or Be A Lord
5. Crush The Tribe Of Jesus Christ
6. Terrorfront
7. Salvation
8. The Grand Intolerance Manifestation
9. Dechristianized By Para Bellum
10. Triumphant Outroduction

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Infernal War:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Infernal War - Terrorfront
Reactie van Svaros op 18-01-2006 om 19:46u
Score: 95 / 100

Als je deze cd opzet lijkt het alsof er een tank door je huis heen scheurt. De drums zijn te extreem voor woorden, en daar hou ik nou net van. Komende zomer zijn ze voor het eerst te bezichtigen op Festung Open Air in Duitsland, en als het effe kan ga ik er zeker heen en me rot headbangen. Killer Cd