Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Infernal War - Redesekration
Jaar van release: 2007
Label: Agonia Records

Infernal War - Redesekration

Geweld. Als er één woord is waarmee ik het nieuwe album van Infernal War zou moeten omschrijven, dan zou dat het zijn. Bruut geweld. Met een nimmer aflatende agressie dringen de nummers van Redesekration zich aan je op. Elf tracks mag je als luisteraar in slechts 37 minuten zien te verwerken. Veel diepgang verwachtte ik in de eerste instantie dan ook niet van dit album. Dit kwam voor een deel uit. Thematisch gezien is Infernal War heel standaard bezig: verzet tegen het christendom, Satan en de Tweede Wereldoorlog. Toch is er genoeg diepgang te ontdekken bij het luisteren van dit album en dat zit hem in de uitvoering van de nummers. Tussen al het geweld zijn namelijk enkele opvallende elementen te ontdekken.

“Thematisch gezien is Infernal War heel standaard bezig,” riep ik in de vorige alinea. Ik wil dat even nuanceren. Het klopt wat ik zeg, maar standaard of niet, deze thema’s leveren de band genoeg inspiratie op om een overtuigend album te produceren. In Spill The Dirty Blood Of Jesus, wordt de executie van Jezus nog eens fijntjes overgedaan. Warcrimer’s stem zit zo vol emotie, dat het lijkt alsof hij er zelf bij aanwezig was. De muziek is net zo fel: raspende gitaren en de altijd aanwezige drums zorgen voor een muur van geluid, die af en toe doorbroken wordt door heerlijke gitaarsolo’s. De sporadische momenten waarop even wat gas teruggenomen wordt, duren meestal niet lang. Vaak volgt meteen daarna een flinke versnelling, om maar niets van de intensiteit prijs te geven.

Veel meer valt er over de muziek eigenlijk niet te melden. De overige nummers lijken geschreven te zijn met hetzelfde muzikale concept in het achterhoofd. Vol passie en op een idiote snelheid de luisteraar vermaken met een zo agressief mogelijk album vol Poolse black. Welnu, dit is gelukt. Redesekration - The Gospel Of Hatred And Apotheosis Of Genocide is een album wat dankzij de geringe lengte uitnodigt om meerdere keren achter elkaar te luisteren. Met deze opmerking zijn we ook aangekomen bij het ene puntje van kritiek: dit album is niet bedoeld om keer op keer op te zetten. Inferal War heeft (goed) gekozen voor een lengte van 37 minuten, omdat slechts de simpelste der zielen dit geweld langer dan een uur vol zal houden. Ik wil daarom afsluiten met de volgende tip: koop het, maar consumeer het met mate.

Tracklist:
1. Prelude To Infernal Purification (Intro)
2. Spill The Dirty Blood Of Jesus
3. Shatterer Of Liberty
4. Redesekration
5. Radical (Kill The Peace!)
6. Regime Of Terror
7. Heretic Victory Ascending
8. Extirpate
9. Death’s Evangelist
10. Branded With Sacred Flames Of Gehinnom
11. The End Of Time (Outro)

Score: 75 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 14 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Infernal War - Redesekration
Reactie van Srachex op 29-06-2007 om 22:02u
Score: 95 / 100

Vette cd!! Zeker een must voor een Marduk fan, en ja ik ben een geweldige marduk fan!

Infernal War - Redesekration
Reactie van Erik op 30-06-2007 om 00:00u

In welk opzicht is dit een must voor een Mardukfan? Muzikaal gezien heeft die band vrij weinig overeenkomsten met dit album van Infernal War. De enige overeenkomsten die ik zie, zijn qua thema's.