Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

11-11-2019

Lacrimosa - Elodia
Jaar van release: 2000
Lacrimosa - Elodia
Elodia is het 6e album van deze uit Duitsland afkomstige gothic band. Het album is geïnspireerd door een demi-godin uit de griekse mythe waar je een mooi stukje over kunt vinden:

“As the mistress over love and death she now tells the tale of a love that is doomed to fail, culminating in the question of whether love in excess can become a force that ultimately has the power to destroy itself, whether too much love will kill...”

Oftewel een cd met een verhaal, iets wat altijd mooi is (alleen helaas grotendeels in het Duits is gesproken.)

De cd bestaad uit 8 nummers die zijn opgedeelt in 3 Act’s. Elke act verteld dus als het ware een deel van het verhaal. Lacrimosa staat er om bekend om z’n grote invloed van klassiek, op deze cd worden ze ook bijgestaan door verschillende koren en ook het LONDON SYMPHONY ORCHESTRA wat mooi in de nummers past. In totaal hebben niet minder dan 187 muziekanten aan de cd gewerkt!

Maar goed, op naar de cd zelf…

De intro van de cd begint rustig met het nummer „Am Ende der Stille“ (At the end of silence). Het nummer heeft de zang van Tilo, en een hoog klassiek muziekgehalte op de achtergrond, maar wat erg mooi en redelijk fel tempo gespeeld is. Mooie intro om erin te komen..

Het nummer „Alleine zu zweit“ (Together alone) is de intro naar het snellere en hardere gedeelte, waar ook drums en gitaren bij komen kijken, mooi gespeeld met extra instrumenten zoals een viool en een fluit. Er mooi bij elkaar gegoten wat echt een schitterend geheel is.

Het nummer „Halt mich“ (Hold me), begint met een viool intro die snel overschakelt door harde stukken en zachte stukken. Mijn favoriet op het album omdat het zo overweldigend gedaan is..

De cd is erg goed in elkaar gezet, alles wat je hoort past perfect in het nummer.
Zeker voor de mensen die van een beetje klassieke muziek ook niet vies zijn zullen het schitterend vinden, het is grotendeels Klassiek met een iets hardere metal achtige ritme d.m.v. drums en gitaren. Het enigste “nadeel” is dat alle nummers in het Duits gezongen zijn behalve “The Turning Point”. Maar ergens geeft dat Duits ook wel weer een hele mooi sfeer…

Playlist:

„Am Ende der Stille“ (Aan het eind van stilte)
„Alleine zu zweit“ (Samen alleen)
„Halt mich“ (Hou me vast)
„The turning point“ (Keerpunt)
„Ich verlasse heut‘ Dein Herz“ (Ik trek me terug uit jouw hart)
„Dich zu töten fiel mir schwer“ (jouw vermoorden was moeilijk)
Sanctus“ (Heilig)
Am Ende stehen wir zwei“ (Op het eind, zijn wij tweeën er nog)

Voorbeelden van nummers zijn op de website link onderaan te vinden. Een cd die zeer zeker de moeite waard is voor de gothic liefhebbers, en eventueel ook voor mensen die van metal met wat klassieke invloeden houden.

Score: 90 / 100

Reviewer: Elect
Toegevoegd: 9 januari 2002

Koop dit album in

Meer Lacrimosa:

[ Terug naar de Album Reviews ]