Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Aeternus - Ascension of Terror
Jaar van release: 2001
Label: Hammerheart Records
Aeternus - Ascension of Terror
Aeternus is een death-metal band die in 1993 opgericht is. Na een paar sterke releases is het nu de beurt aan "Ascension of Terror".

Na een kort introtje barst 'Possessed by the serpents vengeance" erop los. Het nummer laat meteen horen waar Aeternus voor staat: Een stevige partij strakke death metal met wat black invloeden (die verschrikkelijk veel aan Immortal doen denken). Vooral het instrumentale outro lijkt zo van Immortal af te komen. Het nummer "Slaying the lambs" is een lekker nummer met een fijne death metal feeling. Het feest begint pas echt bij "Ascension of Terror" waar erg lekker gespeelt wordt. Het nummer mag dan niet zo snel zijn als de voorgaande nummers, het is gewoon een lekker sfeervol nummer.

"The essence of the elder" berust alweer op een wat hoger tempo, maar de sfeer blijft erin. Jammer dat er tot nu toe nog geen lekkere gitaarsolo voorbij gekomen is. Over het nummer "Warlust" is niet veel bijzonders te vertellen, gewoon een lekker death metal nummertje. In "Wrath of a warlord" word er eveens gewoonweg een goed death metal nummer gespeelt. "Burning the shroud" is niet veel bijzonders maar "Denial of Salvation" dat is nog eens een nummer! Heerlijke instrumentale, zeer duistere passages en zeer slepende riffs, gecombineerd met een goede grunt. Eindelijk een gewilde gitaarsolo van een redelijk niveau! Tot slot nog een lekkere death metal song "The air of Anubis" die goed dient als afsluiter.

1. Possessed by thy Serpents vengeance
2. Slaying the lambs
3. Ascension of Terror
4. The essence of the elder
5. Warlust
6. Wrath of a warlord
7. Burning the shroud
8. Denial of Salvation
9. The lair of Anubis

Het geluid is werkelijk erg goed (opgenomen in de Grieghallen studios) en is typisch scandinavisch, de nummers zitten goed in elkaar en alles klinkt gewoon lekker death metal (zonder onmenselijke tempo's te behalen) en de black metal invloeden doen de nummers ook goed. Ook kleine nadeeltjes, namelijk de nummers zijn soms niet even afwisselend en gitaarsolo's komen ook zelden voor. Toch valt er niets te klagen, en het mag gezegd worden: Aanrader!

Score: 80 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 30 oktober 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]