Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2020

The Dead Daisies - Locked And Loaded
Jaar van release: 2019
Label: SPV
The Dead Daisies - Locked And Loaded
Sinds de oprichting van de hardrockband The Dead Daisies is het een komen en gaan van bekende topmuzikanten. De komende wisseling van de wacht lijkt aanstaande. Bassist Marco Mendoza en zanger John Corabi zouden de band hebben verlaten. Glenn Hughes (ex-Deep Purple) wordt genoemd als vervanger van beide muzikanten. Hij zou dan de zang en basgitaar op zich gaan nemen. Nu is nog niks officieel naar buiten gebracht, maar als dit waar is, dan is het een bijzondere verandering in de line-up. Marco en John zijn populaire bandleden die ongetwijfeld gemist gaan worden. Ook is het twijfelachtig of Glenn wel bij de band past, maar anderzijds maakt de vocale bijdrage van de topvocalist nieuwsgierig.

Tot er überhaupt sprake is van een nieuw studioalbum met een eventuele nieuwe line-up, krijgen de fans met Locked And Loaded een tussendoortje voorgeschoteld. De release is een collectie coversongs en moet het wachten op nieuw plaatwerk wat aangenamer maken. Op het album komen vooral tracks voorbij waarvan het origineel is uitgebracht in de jaren zestig en zeventig. The Beatles is vertegenwoordigd met de songs Helter Skelter en Revolution, The Rolling Stones met Bitch, The Who met Join Together en Grand Funk Railroad met We’re An American Band.

De oplettende lezer is het vast opgevallen dat de genoemde tracks al eerder zijn uitgebracht door The Dead Daisies. Acht van de tien songs op Locked And Loaded zijn verschenen op voorgaande studio- en livealbums. Dus als je te lui bent om een Spotify-lijst te maken met alle verschenen coversongs van The Dead Daisies, dan is deze release iets voor jou. De band weet altijd spetterende versies te maken van de bestaande nummers, dus kwalitatief is alles dik in orde.

De live-versies van Rockin’ In The Free World (Neil Young) en Highway Star (Deep Purple) zijn de enige nummers die niet eerder zijn verschenen. Het zijn echter wel populaire songs om te coveren, dus speciaal zijn ze niet te noemen. Rockin’ In The Free World is in ieder geval nog interessant omdat het is opgenomen tijdens het Woodstock Festival in Polen voor een half miljoen toeschouwers, waarbij de band de beschikking had over een orkest. De bandleden laten helaas wat steekjes vallen, wat ze ook doen in Highway Star.

Locked And Loaded bestaat dus uit acht sterke coversongs die we al kennen en twee matige live-versies van covers die we nog niet in huis hadden. Het is haast onmogelijk om dit product aan te raden. De echte fans kennen alles al en nieuwkomers doen er beter aan om een studioalbum met origineel materiaal te checken, waarop de diverse covers al goed tot hun recht komen.

Tracklist:
1. Midnight Moses (Alex Harvey)
2. Evil (Howlin’ Wolf)
3. Fortunate Son (Creedence Clearwater Revival)
4. Join Together (The Who)
5. Helter Skelter (The Beatles)
6. Bitch (The Rolling Stones)
7. American Band (Grand Funk Railroad)
8. Revolution (The Beatles)
9. Rockin’ In The Free World (Neal Young)
10. Highway Star (Deep Purple)

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 23 augustus 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]