Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Delain - Hunter's Moon
Jaar van release: 2019
Label: Napalm Records
Delain - Hunter's Moon
Heeft u ook zo genoten van de maansverduistering op maan(!)dag 21 januari? De heren en dames van Delain in ieder geval wel. Getuige de titels van de laatste releases (Lunar Prelude, Moonbathers en nu dus Hunter’s Moon) moeten ze wel een obsessie voor de enige natuurlijke satelliet van de aarde hebben.

Hoewel je die drie releases kunt beschouwen als een soort trilogie, laat Hunter’s Moon een stijlbreuk horen ten opzichte van de vorige ep en full-length. Zo begint Masters Of Destiny met een filmisch intro van een minuut voordat de bombastische, trademark symfonische metal losbarst. De stevige passages doen terugdenken aan de tijd van Lucidity (2006) en April Rain (2009). Charlotte daagt zichzelf flink uit in deze grootse track. Behalve met herkenbare zanglijnen komt ze met hoge en lange uithalen. Mede door haar bijdrage is dit de beste track van deze release.

De andere drie nieuwe studiotracks zijn veel moderner. Het titelnummer met een repetitief, maar wel catchy refrein verrast met urban elementen en metalcorescreams van Timo Somers. De gitarist heeft trouwens de erop volgende track geschreven. This Silence Is Mine is een moderne, in de kern instrumentale track met een groovy riff en technische keyboard- en gitaarloopjes. Het laat een heel andere, nog nooit eerder gehoorde kant van Delain horen. Het is jammer dat het proggy nummer met fraaie leadpartijen al na twee en een halve minuut is afgelopen, want het smaakt naar meer.

Het afsluitende Art Kills, dat door gitariste Merel Bechtold is geschreven, komt weer meer in de buurt van het titelnummer. Aan de ene kant zijn er een upliftende beat, elektronica (waardoor je even aan Amaranthe moet denken) en grunts van Twan Driessen (Hibakusha), maar er zijn tevens atmosferische keyboardgeluiden op de achtergrond en de herkenbare zang van Charlotte Wessels.

Hunter’s Moon is dus een experimenteel en divers schijfje met zowel een knipoog naar het verleden als een blik naar de toekomst. Het is goed om te horen dat Delain vernieuwt. Het levert echter helaas niet in alle vier gevallen een wow-gevoel op, maar deze ep misstaat niet in de collectie van de fans. Naast de vier tracks zijn er trouwens ook nog eens maar liefst tien livetracks. Ze zijn opgenomen tijdens de Danse Macabre-tour in Utrecht. In zes nummers is gastzanger Marco Hietala van Nightwish te horen. Zoals we gewend zijn van Delain, spatten de energie en het speelplezier van de performance.

Tracklist:
1. Masters Of Destiny
2. Hunter’s Moon
3. This Silence Is Mine
4. Art Kills

Live From Utrecht:
5. Hands Of Gold (feat. George Oosthoek)
6. Danse Macabre
7. Scarlet
8. Your Body Is A Battleground (feat. Marco Hietala)
9. Nothing Left (feat. Marco Hietala)
10. Control The Storm (feat. Marco Hietala)
11. Sing To Me (feat. Marco Hietala)
12. Not Enough
13. Scandal (feat. Marco Hietala)
14. The Gathering (feat. Marco Hietala)

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 18 februari 2019

Koop dit album in

Meer Delain:

[ Terug naar de Album Reviews ]