Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Jaar van release: 2004
Label: Metal Blade Records
Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
De nieuwe Cannibal Corpse is eigenlijk al weer een paar weekjes uit, maar omdat deze plaat tot op heden nog niet van recensie is voorzien werd het toch tijd dat ik er mijn bescheiden (ha ha ha) mening over zou geven. Het verhaal Cannibal Corpse is eigenlijk vrij snel verteld: vaak geïmmiteerd, nooit geëvenaard. De term nooit geëvenaard slaat trouwens de laatste tijd ook wel op de band zelf, want om nou te zeggen dat de laatste paar platen zo boeiend waren, nee. Het klonk allemaal een beetje geforceerd en geroutineerd, alsof de heren even snel een plaatje in elkaar wilden draaien om dan weer op tour te kunnen.

Welnu dames en heren, met een grijns van oor tot oor kan ik u mededelen dat de Cannibals het heilige vuur weer hebben teruggevonden! The Wretched Spawn klinkt vet, geïnspireerd en wat bovenal belangrijk is: alle nummers hebben identiteit. Echt een gevalletje "all killer no filler", zoals het populaire gezegde gaat. Luister maar eens naar zeer uiteenlopende song als het moderne, voortbeukende Decency Defied en Nothing Left To Mutilate met als tegenhangers het korte, hakkende Severed Head Stoning en Cyanide Assasin.

Technisch gezien heb ik ook helemaal niets te klagen over de cd. George Fisher is weer eens geweldig ritmisch aan het grommen en brullen, drummer Paul Mazurkiewicz speelt lekker afwisselend, en dan heb ik het gitaarwerk nog niet eens genoemd… "Nieuwe" gitarist Pat O'Brien is op dit album echt geheel losgegaan wat betreft het bedenken van idioot snelle riffs (Frantic Disembowlment!!), terwijl zijn tegenhanger Jack Owen heeft gekozen voor een veel tragere, zwaardere benadering. Dat is ook het sterkste punt van het album, dat je goed kunt horen van welke componist elk nummer komt, zonder dat het geheel fragmentarisch gaat klinken.

De productie is dankzij het werk van Neil Kernon ook helemaal af. Zó hoort een Death Metal album te klinken! Helder, doch zeer heavy, waardoor zowel de snelle nummers (Psychotic Precision) als tragere beukers (Slain) uitstekend tot hun recht komen. Cannibal Corpse is weer terug, zegt het voort!

Tracklist:
1. Severed Head Stoning
2. Psychotic Precision
3. Decency Defied
4. Frantic Disembowelment
5. The Wretched Spawn
6. Cyanide Assassin
7. Festering In The Crypt
8. Nothing Left To Mutilate
9. Blunt Force Castration
10. Rotten Body Landslide
11. Slain
12. Bent Backwards And Broken
13. They Desevre To Die

Score: 90 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 31 maart 2004

Koop dit album in

Meer Cannibal Corpse:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van Draconian op 31-03-2004 om 08:05u
Score: 85 / 100

Inderdaad alweer een sterk album van deze band, hoewel ik voorganger Gore Obsessed op alle fronten nét iets beter vond. Ik ben eens benieuwd hoe de heren het op No Mercy gaan doen!

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van Een_Metalfan op 04-04-2004 om 03:32u

cannibal corpse is toppie!

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van trooper op 16-05-2004 om 20:36u
Score: 95 / 100

Veel sneller en harder dan Gore obsessed en 100% old school. Keep on rotting CC!

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van the-cold-white-light op 24-06-2004 om 16:29u
Score: 80 / 100

Dit is geen muziek waar ik echt lang achter elkaar naar kan luisteren, maar zo af en toe is het gewoon heerlijk! De teksten zijn echt om je dood te lachen en de muziek is erg goed!

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van Doomsayer op 02-07-2004 om 23:32u
Score: 100 / 100

Een echt schitterende plaat, die iedereen gehoord moet hebben! Een aanrader!

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van Metallifan op 07-10-2004 om 21:34u
Score: 85 / 100

100 punten vind ik wel erg veel maar het is zeker een strak Cannibal album. Vooral Franic Disembowelment en Festering In The Crypt vind ik brute nummers

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van Metallifan op 15-11-2004 om 20:53u
Score: 80 / 100

Jezus! Wat kunnen de kanibalen na 15 jaar nog rossen! Vanaf nr1 gaat ie zooOOOOO hard, lomp/...gruwlijk!! Heerlijk gwoon. Typisch CC dus. De nrms lijken ook niet allemaal op elkaar en das ook fijn. Dan blijf je hem ook draaien. Slain en Blunt Force Castration zijn mijn favo's. KOPEN!! (Waarom staat er eigenlijk geen Kataklysm cd bij de reviews. Betekent dat dat ik de enige ben die deze Canadese death-metal-band, die ONTIEGENLIJK HARD ROST, vooral kwa drumwerk, kent. Die oude, maar vooral de niewe (Martin Maurais) drummer is ZOO VERSCHRIKKELIJK SNEL!!!! Hij zou zo black metal kunnen spelen, zoniet nog sneller. Vooral de blast-beats zijn bizar snel. Nog nooit eerder gehoord zoow snel. Dus goeie reviewers: ga je gang.)

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 11:08u
Score: 75 / 100

gore obsessed vond ik 1 van de betere sinds het vertrek van chris barnes maar deze valt weer wat meer tegen er staan wel enkele krakers op maar komt nooit in de buurt van die goede oude cds

Cannibal Corpse - The Wretched Spawn
Reactie van CARLO op 10-02-2014 om 18:34u
Score: 90 / 100

Ja..vette plaat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!