Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
  • 4 mei:
  • Dool
Kalender
Vandaag jarig:
  • Lars "Leiðólfr" Jensen (Myrkgrav) - 38
  • Paulo Jr. (Sepultura) - 55
  • Tomi Joutsen (Amorphis) - 49
  • Ville Friman (Insomnium) - 44

Vandaag overleden:
  • Beatmaster V (Body Count) - 1996
  • Darrell Sweet (Nazareth) - 1999
  • Tim Calvert (Forbidden) - 2018
Interview

Cheesy
Met Coen en David
Door Kristof
Geplaatst in mei 2003
'Beg', het debuut van deze Nederlandse 'moderne metal' band met de smakelijke naam Cheesy verscheen alweer een tijdje geleden. Dit plezierig cd'tje was reden genoeg om eens wat vragen te stellen aan Coen (zang) en David (drums).
Hoe zijn de reacties tot nu toe op het album?

De reviews in bladen en webzines komen nu allemaal binnen en zijn allemaal erg positief, behalve Oor (hehe). De meeste mensen lijken aangenaam verrast te zijn door de nummers en door de combinatie van heldere sound en toch nog zwaar beuken.

Hoe zouden jullie zelf jullie stijl omschrijven?

A bit Cheesy! We zijn niet zo'n voorstander van het plaatsen in hokjes (tja,wie wel?), we hebben zelf het idee dat we een aantal stijlen mixen. Maar als ik toch iets moet zeggen, dan maar freaky nu-metal..

Wat kunnen we van jullie live verwachten? Ik verwacht dat deze band wel live erg goed uit de verf zal komen. Kan je ook de komende speeldata eventjes aan onze lezers meedelen?

Kijk eens naar de foto's op http://www.cheesy.nl, dan krijg je een idee van wat je live kan verwachten. We besteden veel aandacht aan het visuele aspect van een optreden: we hebben een heftige lichtshow en bewegen veel op het podium. We vinden het erg belangrijk om de energie van onze muziek over te dragen. We willen meer toevoegen aan de muziek, anders kan je net zo goed thuis onze CD luisteren.

Voor speeldata kun je kijken op onze site. Het zijn er momenteel niet zoveel als we willen, we hadden eerst geen boeker en waren erg druk met het afronden en promoten van het album. Gelukkig zijn we een paar dagen terug benaderd door een boekingskantoor. Die neemt nu het organiseren van de shows in Nederland van ons over, zodat wij ons kunnen concentreren op het buitenland. We zijn net terug van een Italiaanse tour (11 shows) die we zelf georganiseerd hebben. En Coen (zang) is alweer druk bezig met een korte Europese tour in september, o.a. naar Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

Hoe komen jullie in de moderne Galaxystudios in België terecht?

Cheesy - BegDe producer waar we mee hebben samengewerkt voor dit album (Justin Billinger) wilde onze live-sound proberen te vangen. Dat betekent allemaal tegelijk inspelen. Dat kan eigenlijk maar in 1 studio in Europa echt goed, en dat is in Galaxy. Gitaarspeakers, basspeakers, en drumstel stonden elk apart in een geluidsdicht hok, terwijl de muzikanten bij elkaar in de drumruimte stonden. Zo konden we erg goed de live-feel vastleggen: je hebt veel contact en kan elkaar opfokken zoals bij een optreden. Overigens zijn de 'secundaire arbeidsvoorwaarden' in een studio als Galaxy ook niet te min...hehehe. Het was erg cool om daar op te nemen.

Hebben jullie al ideeën over een volgend album? Welke stijl willen jullie opgaan?

We hebben meer nummers opgenomen dan op de plaat zijn gekomen. We hebben voor dit album de nummers bij elkaar gekozen die we de CD tot een mooi geheel vonden maken. Er is dus al materiaal voor de volgende CD, en we hebben ook alweer wat nieuw materiaal geschreven.
Wat betreft de stijl: die zal in het verlengde liggen van Beg. De nadruk zal blijven liggen op afwisseling, energie en impact van nummers, en dat zal je zeker terughoren op de opvolger. Het zal lekker zenuwachtig en pittig blijven, voor in de tel gespeeld en knallen maar!

Eigenlijk vind ik die cover en die twee urinevlekken op de achterkant van de cd erg storend? Wiens idee was dat en wat moet het voorstellen/betekenen?

Onze zanger Coen, die hond, heeft ook twee lullen (zie foto's), en die zeikerd moet ook af en toe. En als je het echt wil weten, moet je voor hints maar eens goed naar Zappa luisteren.

Nog iets gebeurd in de band of een anekdote of zoiets te vertellen?

Dat moet je natuurlijk niet aan een band vragen die net terug is van een buitenlandse tour...haha. Eind mei staat op onze site het volledige tourverslag te lezen, met alles over diefstal, achtervolgingen, Italiaans organisatievermogen en de vele geuren van kaas.

Je krijgt twee zinnen om jullie debuut te promoten, hoe luiden deze twee zinnen dan?

Hard, diverse, freaky. Try Beg, it's wickedly Cheesy, all the way...

Ja ja, een beetje vreemd is deze band wel. Vreemd maar lekker……..

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.