Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-06-2021

Interview: Eldritch
Met Terence Holler
Door Rene
Geplaatst in juli 2004

De band Eldritch bestaat sinds 1991 en heeft sindsdien alweer vijf cd's uit, waaronder de zojuist verschenen Portrait Of The Abyss Within. Wat vooral opvalt, is het amerikaanse geluid van hun cd's, terwijl andere Italiaans bands een wat braver geluid hebben. Ik had daarom genoeg te vragen en gelukkig was Terence Holler, zanger en oprichter, zo aardig om ze te beantwoorden.

Eldritch

Sinds de cd's El Nino en Reverse klinken jullie een stuk harder. Waar kwam de schop onder de kont vandaan?

Nou, we zijn allemaal opgegroeid met thrash metal uit de jaren 80, maar ook met progressive bands zoals Fates Warning, Dream Theater en Sieges Even. Vandaar dat we zo'n rare mix spelen van die twee genres. Vanaf El Nino hebben we ons geluid pas echt ontwikkeld en ik kan nu met trots zeggen dat de nieuwe cd het meeste klinkt als Eldritch.

Waar gaan de teksten van Portrait Of The Abyss Within over?

Het is een soort van concept album over mijn leven. Vooral over de laatste paar jaren, toen ik met zoveel shit te maken had waar ik Mars mee zou kunnen bedekken.

Hoe ontstaat een Eldritch nummer?

Eugene (Simmons, gitarist) schrijft alle muziek. Dan kom ik aan met de zanglijnen en dan later de teksten. We hebben een goede chemie en het hele schrijfproces duurt niet langer dan een paar maanden.

In de biografie staat dat jullie één van de grootste metalbands van Italie zijn en dat de cd-verkoop goed te noemen is. Betekent dit dat jullie kunnen meten met pop acts zoals Britney Spears etc?

Britney Spears??? Nee man, pop muziek in Italie is veel te groot voor een metalband. Zelfs Metallica is hier een kleine band.

Ook staat er in de bio vermeld dat jullie stijl 'power progressive metal' wordt genoemd. Ik heb echter ergens gelezen dat jullie helemaal niet van die term houden. Klopt dat?

Inderdaad. En dat komt omdat al die power-prog bands hetzelfde klinken! In ieder geval anders dan ons. Ik vind dat we wat betreft ons geluid en manier van schrijven origineler klinken.

Hoe gingen de eerste shows van het jaar?

We hebben net een paar warm-up shows gespeeld en die gingen best goed. Maar vanaf nu willen we wat grotere shows gaan spelen en die moeten perfect zijn.

Zijn er plannen om Europa weer eens aan te gaan, misschien met Annihilator?

Er staat wat te borrelen wat betreft touren en het zou heel gaaf zijn om met Jeff Waters en co op stap te gaan. We zijn goede vrienden en hij vind onze muziek te gek. Annihilator is onze favoriete band.

In tegenstelling tot veel ander italiaanse bands, hebben jullie een wat meer amerikaans geluid op jullie cd's. Hebben jullie nog ambities om de Verenigde Staten te veroveren door te touren met bijvoorbeeld Dream Theater of Machine Head?

Wie weet? Het zou in ieder geval een droom zijn die uitkomt als we de VS zouden kunnen touren. Zeker omdat ik uit New York kom, daarom allen al zou het geweldig zijn om terug te gaan. De bands die je noemde, behoren zeker tot onze favorieten

Nou, bedankt voor het beantwoorden van deze vragen.

Geen probleem en de groeten aan de Nederlandse lezers!

[ Terug naar de Interviews ]