Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-06-2021

Eldritch - Blackenday
Jaar van release: 2007
Label: Limb Music Products
Eldritch - Blackenday
Het Italiaanse Eldritch heeft de laatste jaren een stel goede prog-, power en thrash-metal cd's gemaakt. Daarbij is het vorig jaar verschenen Neighbourhell misschien nog wel het beste werkje. Tot dan toe maakte band diverse albums met nummers die onderling vaak van stijl verschilden. Maar dat de band per release heavier en meer thrash-elementen toevoegde was duidelijk hoorbaar. Welnu, voor die stijl is er blijkbaar definitief gekozen, want Blackenday is Eldritch's meest agressieve album tot nu toe.

De veelzijdigheid in stijlen van eerdere platen was altijd het grote pluspunt. Dus in principe klinkt het bij voorbaat al zonde dat Eldritch zich vastklampt aan alleen maar invloeden van bands als Annihilator, Megadeth en Machine Head. En dat is ook zo, want eerlijk gezegd is Blackenday maar een middelmatig thrashplaatje geworden. In principe gaan snelle nummers als Silent Flame en Black RainThe Blackened Day is daar een mooi voorbeed van.

Maar Eldritch in een agressievere uitvoering voegt in feite niks toe aan alle andere thrash-releases. En dat is jammer, want de eerdere albums hebben wel altijd wat toegevoegd aan het progressieve metal-genre. Ik kan alleen maar hopen dat dit album een tijdelijke uitlaatklep is voor de band en dat de volgende cd weer een terugkeer gaat worden naar het oude geluid.

Tracklist:
1. Silent Flame
2. The Deep Sleep
3. The Blackened Day
4. Why?
5. Black Rain
6. Broken Road
7. Rumors
8. Frozen
9. The Child That Never Smiles
10. The Fire
11. Shallow Water Flood
12. Never Dawn

Score: 68 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 1 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]