Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Eldritch - Livequake
Jaar van release: 2008
Label: Limb Music Products
Eldritch - Livequake
Eldritch heeft een bescheiden carrière achter de rug, waarbij ze vooral populariteit genieten in Italië. Headliners zullen ze echter nooit worden. Toen ze werden uitgenodigd voor het Italiaanse Gods Of Metal-festival, werden ze ingedeeld op een plekje op het programma ergens vroeg in de middag. Dat vond de band wel erg vroeg, want zelf zijn ze van mening dat er genoeg animo zou zijn voor hoger plekje op het affiche. En dus hebben ze het optreden om die reden maar gecanceld. Nou ja, ze bestaan ook alweer sinds 1991, hebben zeven albums uitgebracht en dan kan ik begrijpen dat ze inmiddels wel wat respect mogen verwachten in hun thuisland.

Voor wie wel eens wil weten hoe dat dan klinkt zo tussen een Italiaans publiek, kan de nieuw live-cd Livequake aanschaffen. Opgenomen in een zaal in de stad van de Toren Van Pisa kunnen we genieten van twee cd's met in totaal 24 nummers die het hele oeuvre van Eldritch beslaat. De eerste cd bestaat uit nummers van de laatste vier albums. Het is een goede mix geworden met van elk album wel een stel nummers. Het valt op dat de stijlen erg verschillen tussen de nummers, en dan vooral in agressiviteit. Vooral de nummers van het laatste Blackenday zijn harder en zijn in hun live-versies beter dan op cd.

Cd nr 2 bevat alleen nummers van de eerste drie albums, en dat zijn Seeds Of Rage, Headquake en El Nino. Het gros komt van El Nino vandaan en aan het eind van de set nog een paar van die andere twee. Niet echt fijn gedoseerd, maar El Nino is nou eenmaal hun beste cd. Het oude spul was nog echte progressieve power metal, waarbij de oud-keyboardspeler van Eldritch ook van stal is gehaald om mee te spelen.

Alle nummers van de hele Livequake-cd benaderen het origineel akelig perfect. Hier is duidelijk aan geknutseld in de studio. Zelfs zanger Terence Holler zingt als op cd, wat best knap is natuurlijk, maar wel verdacht.Het concert is ook op dvd, maar die zat niet bij het promo-exemplaar. Rest mij te concluderen dat Livequake een uitstekende live-registratie is geworden met een publiek dat goed en niet té luid in de mix staat. Het is eigenlijk niet zozeer iets speciaal voor de fans, maar eigenlijk is dit een mooie introductie voor mensen die nog helemaal niks van Eldritch in huis hebben.

Tracklist:
CD 1
1. In The House, In A Heartbeat
2. Why?
3. The Deep Sleep
4. Save Me
5. The Blackened Day
6. The World Apart
7. Reverse
8. Standing Still
9. Bless Me Now
10. The Child That Never Sleeps
11. More Than Marylin
12. This Everlasting Mind Disease
13. Silent Flame
14. Toil Of Mine

CD 2
1. Fall From Grace
2. No Direction Home
3. Heretic Beholder
4. Scar
5. Bleed Mask Bleed
6. From Dusk Till Dawn
7. Nebula Surface
8. Ghoulish Gift
9. Lord Of An Empty Place
10. Incurably Ill

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 29 januari 2009

Koop dit album in

Meer Eldritch:

[ Terug naar de Album Reviews ]