Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  20 februari:
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Orden Ogan, Brothers Of Metal en Wind Rose
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chris Herring (Power Of Omens) - 52
 • Derrick Green (Sepultura) - 51
 • Greg K. (The Offspring) - 57
 • Herman Frank (Accept) - 63
 • Ian Hill (Judas Priest) - 71
 • Jariot Lehtinen (Waltari) - 55
 • Jonas Mäki (Malpractice) - 47
 • Karl-Heinz "Carlos" Krug (Sunterra) - 47
 • Martin "Marthus" Škaroupka (Cradle Of Filth) - 41
 • Matthew Tuck (Bullet For My Valentine) - 42
 • Max Naescher (Elis) - 40
 • Michael "Michelle Darkness" Huber (Elis) - 47
 • Oscar Fredrick Dronjak (Hammerfall) - 50
 • Paul Masvidal (Cynic) - 51
 • Paul Stanley (Kiss) - 70
 • Sid Wilson (Slipknot) - 44
 • Tracii Guns (L.A. Guns) - 56

Vandaag overleden:
 • Dave "Lepard" Hellman (Crashdiet) - 2006
Concertreview

Paaspop 2009
Van 11 t/m 12 april 2009 in Schijndel
Een review door Gilbert en Tonnie
Foto's door Tonnie
Paaspop wordt ook wel de opener van het festivalseizoen genoemd. Qua grote artiesten en bezoekersaantallen kan het zich niet meten aan bijvoorbeeld Pinkpop, maar dat is nergens voor nodig want Paaspop is minimaal net zo leuk. En het festival heeft bovendien de Masters Of Rock tent, waarin voornamelijk metal staat. Dit jaar stonden daar ondermeer Volbeat, Epica, Pestilence en Peter Pan Speedrock op de planken, maar ook op de andere podia waren er leuke dingen te zien.

Paaspop 2009

Zaterdag

Face Tomorrow heeft de eer om Paaspop te openen. De formatie heeft tot dusver drie albums uitgebracht, die bewijzen dat er ook in Nederland goede emo bands rondlopen. Hoewel het gezelschap sterk opent, zakt het niveau na enkele nummers behoorlijk in. Met Jelle Schrooten beschikt Face Tomorrow over een goede zanger, ook al klinkt hij soms erg vrouwelijk. Helaas blijft de muziek live echter niet lang boeien. (Gilbert)

Face Tomorrow @ Paaspop 2009

De jonge formatie Navarone heeft de "Next Best Band" verkiezing gewonnen en mag daarom het publiek in de RestoLounge opwarmen. Het gezelschap speelt een lekker potje hardrock in de stijl van Aerosmith, Led Zeppelin en de Black Crowes. Zanger Merijn van Haren begint aarzelend, maar hestelt zich snel. Ook de rest van de band maakt een goede en vooral superenthousiaste indruk. Als Navarone dat enthousiasme op de plaat vast kan leggen, zodra ze toe zijn aan een debuutalbum, dan zou me niets verbazen als deze band over een paar jaar tussen de grotere formaties op het Masters Of Rock podium zal staan. (Gilbert)

Rond de Nijmeegse stonerpop formatie De Staat heerst momenteel een kleine hype. Het in januari uitgebrachte debuutalbum Wait For Evolution heeft dertien weken lang in de Dutch Album Top 100 gestaan en de band is de komende maanden op vele festivals te bewonderen. De grote media-aandacht voor deze groep is echter volledig terecht. Wait For Evolution is een bijzonder leuke debuutplaat en op Paaspop bewijst De Staat dat ze het op het podium eveneens waar kunnen maken. Sterker nog, live klinkt het gezelschap nog een stuk beter dan op cd. Zo worden we getrakteerd op lekker uitgesponnen, stevige versies van Meet The Devil en I Am Here To Lose Control, met een veel vettere gitaarsound dan op de plaat. De Staat heeft bovendien goed geluisterd naar dé Bruce Dickinson, want de koebel krijgt een belangrijke rol toebedeeld in het totaalgeluid. Mede dankzij de koebelspeler zet het swingende The Fantastic Journey Of The Underground Man het publiek aan tot dansen, terwijl het groovende Wait For Evolution de perfecte uitsmijter is. Op basis van dit optreden, in de goed gevulde Masters Of Rock tent, heeft De Staat een mooie toekomst voor de boeg. (Gilbert)

De Staat @ Paaspop 2009

Death metal band Pestilence is op Paaspop een vreemde eend in de commerciële bijt. De formatie is na een lange afwezigheid met het nieuwe album Resurrection Macabre weer helemaal terug. Ze spelen vandaag zowel oude krakers (zoals Chemo Therapy) als nieuwe nummers (zoals Horror Detox). De aankondigingen van de songs zijn soms wat kinderachtig, maar muzikaal zit het geheel goed in elkaar. Toch trekt Pestilence in vergelijking met de andere bands op Paaspop vrij weinig publiek. Deze muziek past gewoon niet op dit festival en de organisatie had beter een wat meer toegankelijke metal- of rockband kunnen programmeren.

Pestilence @ Paaspop 2009

Peter Pan Speedrock is een graaggeziene band op Paaspop. De Eindhovenaren (plus een tattooboer uit Amsterdam) hebben al menigmaal de Masters Of Rock tent op z'n kop gezet, en ook dit jaar was het niet anders. Net als twee jaar terug zijn hard, snel en smerig de woorden die het optreden van Peter Pan Speedrock het beste omschrijven. En de volle tent stond op z'n kop. Er was nog een gastrolletje weggelegd voor frontman Denvis van The Spades, waarmee de band een nummer van The Spades speelt. En voor het eerst in tien jaar heeft Peter Pan Speedrock een nieuw nummer met "die dikke", en dus kwam Dikke Dennis meebrullen op een cover van The Cramps. Volgend jaar weer? (Tonnie)

Peter Pan Speedrock @ Paaspop 2009

Het hoofdpodium van de zaterdag werd gevuld met de nummers van de Band Zonder Banaan, die zoals altijd heel de zaal op z'n kop zetten met hun gave show. Miss Montreal kennen we uit de kaasreclames, en wat mij betreft kan ze het beter daarbij laten. De Belg Milow is op cd een stuk beter dan op het podium, want nu was het net iets te zoetsappig. Aan Kane maak ik niet meer woorden vuil dan deze zin. Brabant's trots Guus Meeuwis speelt het PSV stadion vol, en weet op Paaspop ook het publiek voor zich te winnen. En mij stiekem ook wel een beetje. (Tonnie)

Band Zonder Banaan @ Paaspop 2009

Kyteman's Hiphop Orkest mag dan geen metal zijn, toch krijgen deze mannen en vrouwen een speciale vermelding, want dit optreden was gewoon erg goed. De combinatie van hiphop met orkest pakt namelijk verbazingwekkend goed uit, en weet de hype die er om dit project hangt helemaal waar te maken. (Tonnie)

Kyteman's Hiphop Orchestra @ Paaspop 2009

In het Theater mocht ondermeer Dolf Jansen het publiek vermaken. Zijn voorstelling is onderhoudend, maar zorgt zelden voor een schaterlach. Daarnaast was de sfeer in het publiek nogal onrustig. Freek De Jonge & Ocobar kampen met hetzelfde probleem. Waarschijnlijk is een groot deel van de aanwezigen teleurgesteld dat Freek tussendoor nauwelijks grappen maakt en vooral liedjes zingt. Die songs zijn weliswaar vermakelijk, maar overlast vanuit de Extrema tent en het vele geroezemoes in het publiek maakt Freeks teksten moeilijk verstaanbaar. Als De Jonge tot twee keer uit zijn slof schiet vanwege de onrust in de zaal, loopt de tent snel leeg, maar de sfeer verbetert daardoor aanzienlijk. Toch luidt de conclusie dat je deze artiesten beter in een echt theater kunt gaan bekijken dan in een festivaltest met een aangeschoten publiek. (Gilbert)

Freek De Jonge @ Paaspop 2009

Andere animatie was er op zaterdag van ondermeer It Takes Two, die een recordpoging met een medley aan feestmuziek. Wat het precies inhield weet ik niet, ik heb niet al te lang er bij stilgestaan. Het is me dus ook niet bekend of de poging geslaagd is. Rotterdamse Ko trad tweemaal een kwartier op, wat meer dan genoeg was voor deze oude Rotterdamse vrouw. Ze werd nog wel op haar bek gepakt hoorde ik de dag erna op de radio... Je zal het maar willen.... De Extrema-tent hebben we overgeslagen, en in de RestoLounge zagen we nog een stukje van de Guitar Hero finale van de dag. De hele dag waren de lieftallige dames (en een paar heren) van uitgever Activision aanwezig om de nieuwe Guitar Hero: Metallica te showen aan het publiek, dat daar alvast het spel kon spelen. Dat bleek een stuk moeilijker dan de voorgaande delen, maar 's avonds was er een finale waarin prijzen te winnen waren. Dit herhaalde zich overigens weer op zondag, met nieuwe kandidaten. (Tonnie)

Guitar Hero @ Paaspop 2009

klik op de foto's voor grotere versies

 • Pagina 1: Zaterdag
 • Pagina 2: Zondag
 • Pagina 3: meer foto's
 • Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.