Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Concertreview

UK Techfest 2017
Van 6 t/m 9 juli 2017 in Newark Showground, Newark-On-Trent (UK)
Een review door Wouter & Constantijn
Foto's door Wouter
UK Techfest is de succesformule van Simon Garod waar nu al voor de zesde keer de beste technische metalbands hun noten ten gehore komen brengen. Het festival is uitgegroeid tot een begrip in de scene en met headliners als Northlane en Textures wordt er gegarandeerd weer een grote groep nieuwelingen verliefd op UK Techfest. Net als vorig jaar vindt het festival plaats op Newark Showground in Newark-On-Trent in het noorden van Engeland. De bands spelen hierbij in de hangars van het voormalige vliegveld en het gros van de bezoekers slaat zijn tent op op de bijbehorende grasvelden. Wouter en Constantijn waren erbij en doen verslag.

Donderdag:

Op de preparty haken we aan bij de headliner: Chelsea Grin. De Amerikaanse deathcoreformatie brengt ons een enorm brute sound maar de performance is een beetje ongemakkelijk. Of deze band op een techfestival thuishoort, daar kun je over discussiëren. Maar muzikaal is het steengoed. En dat gaat erin als ketellapper. De moshers kunnen morgen trots hun eerste blauwe plekken tonen. (Wouter)

Chelsea Grin @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Chelsea Grin @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Het Britse sextet My Bitter Half brengt in de week na Techfest zijn debuut Hell/I Hate uit. Vanavond laat het zestal ons een voorproefje van die plaat horen. De keiharde post-doom is bij vlagen briljant en bij vlagen overbodig. Het vocale front van de band wordt gevormd door zanger William Alex Young en zangeres Megan Elliott. Beide zetten een sterke performance neer die duidelijk bijdraagt aan de sfeer die de band probeert te creëren. (Constantijn)

My/Bitter/Half @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

My/Bitter/Half @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Vervolgens worden onze oren getrakteerd op het soundproject van Gareth Mason: Musica Masonica, Spaans voor vrijmetselarij-muziek. Samen met drummer Sol Sinclair smeedt hij allerlei loops aaneen. Vrije improvisatie-muziek zonder voorbedachte composities verwart het intussen toch al redelijk dronken publiek. Niet iedereen weet hier raad mee. Zelf genieten ze er duidelijk wel van, en dat is alleen al mooi om te zien. (Wouter)

Musica Masonica @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Musica Masonica @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Dan is het de beurt aan Conjurer. Niet de beste bandnaam om te googlen, maar wel de beste afsluiter voor vandaag. Geen gelul en rammen. Maar dan (gelukkig) geen zoveelste deathcore-kloon. Nee, de heren tappen uit het sludgevaatje. Maar dan wel sludge met een sledgehammer. Compromisloos rammen ze hun complexe composities de hangar in. Geschifte podiumbeesten die feilloos onze vileine oren fileren. (Wouter)

Conjurer @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Conjurer @ UK Techfest, Newark-On-Trent (UK), 06-07-2017

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.