Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 02-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Artur Sahakjan (Tystnaden) - 39
 • Ben Ward (Orange Goblin) - 47
 • Chris Wolstenholme (Muse) - 43
 • Dirk Schlächter (Gamma Ray) - 56
 • Ingeborg Anna Seide (Adorned Brood) - 49
 • Isaac Bitton (Les Variations) - 74
 • Jarno Parantainen (Machine Men) - 40
 • Masafumi Gotoh (Asian Kung-Fu Generation) - 45
 • Nate Mendel (Foo Fighters) - 53
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks)† - 61
 • Richard "Rik" Charron (Exciter) - 54
 • Rick Savage (Def Leppard) - 61
 • Tom McGuinness (Manfred Mann) - 80

Vandaag overleden:
 • Bobby Keys (The Rolling Stones) - 2014
 • Eric Woolfson (The Alan Parsons Project) - 2009
 • Mariska Veres (Shocking Blue) - 2006
Concertreview

Rob Zombie en A Million Strong
Op 13 juni 2017 in Paradiso, Amsterdam
Een review door Dirk
Foto's door Dirk

Rondom de grote Europese festivals is het een drukte van jewelste in de clubs. Heel veel bands vullen de week en hun portemonnee met cluboptredens. Zo ook Rob Zombie, die tussen het Downloadfestival en Graspop/Hellfest in een niet-uitverkochte Paradiso te Amsterdam speelt.

Het Amsterdamse A Million Strong opent de avond met een mix van wat-eigenlijk-niet op rock gebied. Sinds januari 2014 bestaat deze band uit Rik (drum), Jamil (bas en zang) en Nick (gitaar en zang). De mannen hebben tot nu toe twee singles uitgebracht en het is wachten op hun EP, die in september uitkomt. Een klassiek rocktrio dat je qua muziek en show niet direct verwacht als opener. Klassiek is ook de informatie die je digitaal over de band kan vinden: vrijwel niets. Jammer! De aanwezigen zijn niet echt geïnteresseerd ondanks dat de band zijn uiterste best doet. Muzikaal is het verdraaid knap wat ze laten zien, maar het komt bij dit publiek niet aan.

A Million Strong @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Rubert Cummings alias Rob Zombie maakt al ruim dertig jaar muziek. Eerst als frontman van White Zombie en vanaf 1998 solo. Ook timmert hij sinds begin 2000 aan de weg als filmscriptschrijver en regisseur in het horrorgenre. Het is dan ook logisch dat zijn optredens altijd goed belicht zijn en het visuele showelement ruim aanwezig is. Zijn laatste album is The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser uit 2016, een mond vol om snel uit te braken. Het album staat vol met zijn kenmerkende industriële sleazy horror metal. Heavy gitaren, elektronische effecten en bulderende vocalen op een machinaal dreunende ritmesectie. De band die hiervoor verantwoordelijk is en vanavond ook op het podium staat is Rob Zombie (zang), John 5 (gitaar), Piggy D. (bas) en Ginger Fish (drums). Rob Zombie laat regelmatig zijn gezicht op de Nederlandse podia zien, maar het was nu alweer drie jaar geleden dat hij hier was, aangezien het optreden in 2015 niet doorging omdat de apparatuur niet door de douane kwam.

Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Dead City Radio And The New Gods Of Supertown van het vorige album opent de show. De het gehele concert dansende en swingende Rob Zombie is nadrukkelijk aanwezig en neemt het publiek, of moet ik zeggen zijn publiek, in de oude kerk mee zijn sinistere horrorwereld in. Samen met zijn rechterhand, gitarist John 5, zijn zij de spil waar het om draait. Hierna volgen in de vorm van Superbeast en Demonoid Phenomenon twee relatief oude en hardere nummers van het Hellbilly Deluxe-album, waarvan we later nog Living Dead Girl te horen krijgen. De ritme sectie met Piggy D. op bass en Ginger Fish op drums is ingespeeld en professioneel. Het hele stel is geweldig uitgedost, blijven in hun rol en spelen ondertussen met het grootste gemak de op de albums zwaar geproduceerde songs live waarbij er uiteraard wel veel samples worden gebruikt. Zonder de Amerikaanse show met videobeelden en speciale effecten krijgen we alleen een mooie lichtshow waarbij de muziek de rest moet doen. En dat doet het.

Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Bij Well, Everybody's Fucking In A U.F.O. vraagt Zombie of er meer mensen geloven in UFO's, of ze er één hebben gezien, erin zijn geweest en het daar ook gedaan hebben! Hij krijgt verbazend veel bijval waarna twee opblaasaliens de zaal ingaan. Het nummer komt live verrassend beter uit de verf dan op het album.

Alle nummers stampen er op los maar verschillen onderling weinig. Een harde song als Lucifer Rising zou een welkome afwisseling zijn. Hierdoor is het lekker dat na de indrukwekkende gitaarsolo van John 5 de White Zombie-klassieker Thunder Kiss '65 wordt ingezet met licht rappende zanglijnen, minder elektronica en meer rock. Er wordt vervolgd met Blitzkrieg Bop van The Ramones dat echter wel op zijn Zombies wordt gespeeld, waarna de set beëindigd wordt door School's Out (van Rob Zombie's grote voorbeeld Alice Cooper), wat door de hele zaal wordt meegezongen.

Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Natuurlijk wil iedereen meer van dit enthousiaste rariteitentheater en dat krijgen we. Rob komt de stage op met een rood/wit/blauwe cap en vlag. Met het zware en sinistere The Lords Of Salem begint de toegift. Het enigszins saaie Get Your Boots On! That's The End Of Rock And Roll van het laatste album wordt opgevrolijkt doordat vier jonge meisjes op het podium mogen. Hiermee laat de band zien donders goed te weten hoe je een publiek inpakt. Het blijkt ook uit het vele contact met het publiek. Hiermee zit de toegift er al weer op.

Echter biedt een tweede toegift soelaas. Rob gaat het publiek in en het contact van de andere bandleden met het publiek blijft groot. Een schril contrast met Five Finger Death Punch een dag eerder in 013. Anyway, Rob Zombie doet aan klantenbinding. Zo, en dan nu weer een paar festivals!

Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Setlist:
1. Dead City Radio And The New Gods Of Supertown
2. Superbeast
3. Demonoid Phenomenon
4. In The Age Of The Consecrated Vampire We All Get High
5. Living Dead Girl
6. Scum Of The Earth
7. Well, Everybody's Fucking In A U.F.O.
8. More Human Than Human(White Zombie)
9. Never Gonna Stop (The Red, Red Kroovy)
10. The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore
11. House Of 1000 Corpses
12. Gitaar Solo (John 5)
13. Thunder Kiss '65 (White Zombie)
14. Blitzkrieg Bop (Ramones Cover)
15. School's Out (Alice Cooper Cover)

Eerste Toegift:
16. The Lords Of Salem
17. Get Your Boots On! That's The End Of Rock And Roll

Tweede Toegift:
18. Meet The Creeper
19. Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga
20. Sick Bubble-Gum

Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17
Rob Zombie @ Paradiso, Amsterdam, 13-6-20-17

Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.