Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Hate - Awakening of the Liar
Jaar van release: 2003
Label: Listenable Records
Hate - Awakening of the Liar
De Poolse band Hate heeft al verscheidene releases op z'n naam staan. Op elk album is weer vooruitgang geboekt en met dit nieuwe "Awakening the Liar" bereikt men een nieuw hoogtepunt sinds de voorganger "Cain's Lain". De band speelt nog steeds zware en vooral brute death metal die vaak op hoge snelheid word gespeeld.

Productioneel gezien steekt alles uitstekend in elkaar. Het geluid is heerlijk helder en alle instrumenten zijn prima te horen. Hoofdrol is weggelegd voor de bloeddorstige grunt van zanger/gitarist Adam the First Sinner en natuurlijk de logge riffs.
Persoonlijk kan ik niet snel genoeg krijgen van een lekker portie death metal en dit album heeft dan ookal vaak in mijn cd-speler rondjes mogen draaien. Mijn favoriete nummer op de cd is toch wel het hakkende Close to the Nephilim. Hierin worden gigantisch snelle blast beats afgewisseld met lompe trage passages waarin het vrij technische drumwerk een belangrijke rol speelt. Hetgeen wat me vooral aansprak was de schelle lead gitaarpartij die tegen het einde komt opdoemen, buitengewoon duister.

Het schijfje is gevuld met 10 nummers (waarvan één een rustig instrumentaaltje is) en tijdens die nummers is het geen tijd voor rustig achterover leunen. De baksteen ligt op het snelheidspedaal en als de 30 minuten speeltijd voorbij zijn kun je slechts één ding doen en dat is uitgeput achterover vallen in een stoel.
Origineel is het allerminst en de band zal wel weer in de schaduw moeten staan van landgenoten als Vader of Behemoth , maar persoonlijk luister ik altijd graag naar deze compromisloze death metal met een technische touch, dus tot aanschaf over gaan is zeker geen domme zet.

Een uitstekend en lekker anti-christelijk death metal album dat misschien niet origineel is, maar wat wel een feit is dat deze jongens met hart en ziel van deze muziek houden. Deze plaat is er één om te onthouden, een ware geweldenaar..

Tracklist
1. Flagellation
2. Anti-God Extremity
3. Close to the Nephilim
4. Immolate the Pope
5. The Shroud (A Hellish Value)
6. The Scrolls
7. Awakening the Liar
8. Serve God : Rely on Me (Hymn of Asa'el)
9. Grail in the Flesh
10. Spirit of Gospa

Score: 81 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 26 februari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]