Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2021

Urgehal - Aeons In Sodom
Jaar van release: 2016
Label: Season Of Mist
Urgehal - Aeons In Sodom
Urgehal stond en staat bekend om vuige, snelle, compromisloze black metal. Altijd bleef de formatie opduiken in voorprogramma's van grotere namen. Na het verschijnen van het fantastische Goatcraft Torment kreeg de groep zelf ook steeds meer naamsbekendheid. Het Noorse gezelschap bleek een rijzende ster. Al dat fraais leverde een deal op bij het Franse Season Of Mist. Via dit label verscheen in 2009 de parel Ikonoklast.

Na nog een ep en een split kwam er plotsklaps een eind aan het Urgehal-verhaal. In 2012 verliet frontman Trondr Nefas het land der levenden en al gauw verscheen het bericht dat er nog één plaat zou verschijnen. De tracks waren al grotendeels geschreven door de frontman en zijn kornuiten. Nu is de schijf in samenwerking met een grote hoeveelheid gastmuzikanten afgerond als een soort eerbetoon.

Aeons In Sodom is een album geworden zoals je van deze Noren mag verwachten. The Iron Children is een lekker midtemponummer dat doet denken aan Dødsmarsj Til Helvete. De zang van Nocturno Culto (Darkthrone) past hier ontzettend goed bij en de luisteraar krijgt hier een simpel doch doeltreffend gitaarsolootje voorgeschoteld. Het album beukt vertrouwd verder en al gauw komen we bij The Sulphur Black Haze, met lekkere black 'n roll-riffs en Hoest van Taake op zang; een track die het live goed zou doen. Dit is tevens het geval met Endetid. Een messcherp nummer met een prachtige, melodieuze climax in de vorm van een meesterlijke gitaarsolo en de smerige zang van Carpathian Forest schreeuwlelijk Nattefrost. Het album sluit af met het schitterende Woe, een keyboardnummer dat de haartjes op de arm doet rijzen; een fantastische afsluiter van het laatste hoofdstuk van dit zwartgallige gezelschap.

Dit schijfje is een waardige ode aan wijlen Trondr Nefas. Het oude vertrouwde recept is intact gebleven en de gastmuzikanten hebben een mooie bijdrage geleverd aan een prima plaat. Het blijft jammer dat de strot van de oorspronkelijke frontman ontbreekt en het is geen hoogstandje als Goatcraft Torment of Ikonoklast, maar desalniettemin kan de liefhebber van ware Noorse black metal deze langspeler zonder aarzelen aanschaffen.

Tracklist:
1. Dødsrite
2. The Iron Children
3. Blood Of The Legion
4. The Sulphur Black Haze
5. Lord Of Horns
6. Norwegian Blood And Crystal Lakes
7. Thy Daemon Incarnate
8. Endetid
9. Psychedelic Evil
10. Woe
11. Funeral Rites (Sepultura-cover)
12. Twisted Mass Of Burnt Decay (Autopsy-cover)

Score: 85 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 1 februari 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]