Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Urgehal - The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal
Jaar van release: 2007
Label: Agonia Records
Urgehal - The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal

In februari van dit jaar bracht Urgehal de compilatie The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal uit (voor het gemak hanteer ik hier een afgekorte titel). Zoals de titel al zegt, een jubileumuitgave vanwege Urgehal’s 15-jarige bestaan. Urgehal zal bij de meeste black metalfans wel bekend zijn en heeft daarom weinig introductie nodig. Deze Noren spelen al vijftien jaar lang een solide vorm van black metal, die weinig aan de fantasie overlaat. Deze aanpak heeft ze zowel fans opgeleverd als mensen die ze verafschuwen, dat is na vijf volledige albums nog niet veranderd.

The Eternal Eclipse is dus een compilatie. Verwacht hier geen reis door de geschiedenis van de band, want de nummers staan niet in chronologische volgorde. Naast eerder uitgebracht materiaal, bevat deze cd ook nog vijf nummers die nooit uitgekomen zijn. De eerste drie zijn afkomstig van de opnames voor Goatcraft Torment en de laatste twee zijn niet eerder uitgekomen versies van repetities voor Arma Christi. Geen reis door de tijd dus en ook geen nieuw materiaal. Wat heeft deze compilatie dan wel te bieden? Helaas is hierop het antwoord: helemaal niets bijzonders. Slechts een slap excuus om iets te doen met het 15-jarige bestaan van de band.

Inhoudelijk komt deze cd nogal rommelig over. Nummers met een verschrikkelijk slechte productie zijn door elkaar gehusseld met nummers met een kraakheldere productie. Ook is van enige ontwikkeling van de band niets te merken, omdat het geheel geen houvast biedt. Het is een chaos. Het enige positieve wat ik erover kan melden is dat onuitgebrachte nummers een welkome aanvulling zullen zijn op de collecties van de Urgehal fans. Geheel in de stijl van Goatcraft Torment uitgebracht, vormen deze nummers het hoogtepunt van de compilatie. Helder geproduceerde black metal met een pakkende melodie, die naar mijn mening te weinig aanwezig is om de nummers interessant te houden.

Weinig positiefs dus, maar ik ben dan ook geen fan. Al lijkt me dat de echte liefhebber van Urgehal ook liever de volledige albums nog eens opzet, dan dat hij naar deze compilatie luistert.

Tracklist:
1. Guds Fortapelse – Apenbaring Av Dommedag
2. The Moors Of Death
3. We Are Unholy
4. Demonrape
5. Serpent Messiah
6. Nekromisantrop
7. Veadtuck
8. The Eternal Eclipse
9. Bloodhunt

Score: 65 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 28 april 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Urgehal - The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal
Reactie van Een Metalfan op 29-04-2007 om 13:19u

Black Metal zuigt

Urgehal - The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal
Reactie van maarten op 29-04-2007 om 17:34u

wat is die vent lelijk

Urgehal - The Eternal Eclipse – 15 Years Of Satanic Black Metal
Reactie van hypnos op 30-04-2007 om 10:42u
Score: 100 / 100

wat een domme reacties van mensen zonder spikes