Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Kampfar - Profan
Jaar van release: 2015
Label: Indie Recordings
Kampfar - Profan
Kampfar staat al bijna twaalf jaar garant voor een degelijke pot pagan-blackmetal. Djevelmakt verscheen vorig jaar en nu zijn de heren alweer klaar met het nieuwe album Profan. Dolk en kornuiten zijn altijd trouw gebleven aan hun stijl en op deze langspeler is dat niet anders.

Vůůr het verschijnen van dit album verscheen de single Icons. Dit nummer start met een leuk keyboarddeuntje dat van Limbonic Art had kunnen zijn. Deze Noormannen slagen er wederom in een degelijke song neer te zetten, die de Noorse traditie in black metal voortzet en eert.

Dit album bevat naast de zwartgeblakerde en folkloristische melodieŽn ook weer een fijne hoeveelheid black-'n-roll-riffs, ŗ la Carpathian Forest. Een fijne toevoeging tussen alle zware en dramatische melodieŽn. Naast de gebruikelijke screams zijn er ook weer regelmatig mooie, clean gezongen partijen te horen, die het geheel die heidense inslag verschaffen.

De productie van dit album klinkt weer ontzettend vet en duister. Alles valt op zijn plaats en de variaties aan melodieŽn en vocalen zorgen ervoor dat deze plaat de aandacht niet verliest. Het is fijn om te horen dat deze band, sinds een plaat als bijvoorbeeld Kvass, heuse sprongen heeft gemaakt binnen de eigen grenzen.

Ondanks dat alles goed en wel klinkt, had ik na het sterke Djevelmakt wat meer pit bij deze heren verwacht. De songs zijn okť, maar wat de kippenvel-factor aangaat, hadden de heren sterker voor de dag kunnen komen. Trouwe fans binnen het genre hebben er weer een paar mooie tracks bij. Derden kunnen wachten op een fraaier vervolg.

Tracklist:
1. Gloria Ablaze
2. Profanum
3. Icons
4. Skavank
5. Daimon
6. Pole In The Ground
7. Tornekratt

Score: 65 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 12 november 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]