Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Brennare (Lake Of Tears) - 50
 • David Byron (Uriah Heep)† - 75
 • Hans Åge Holmen (Gaia Epicus) - 53
 • John Myung (Dream Theater) - 55
 • Michael Kiske (Helloween) - 54
 • Nigel Glockler (Saxon) - 69
 • Tanya Candler (Kittie) - 39
 • Witold "Vitek" Kieltyka (Decapitated)† - 38

Vandaag overleden:
 • Sean Reinert (Cynic) - 2020
Review

Kampfar - Heimgang
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Kampfar - Heimgang
Kampfar heeft de smaak schijnbaar weer te pakken. Duurde het na Fra Underverdenen maar liefst zeven jaar, voordat er een nieuwe plaat verscheen, nu is er twee jaar na Kvass alweer een opvolger. Niet dat je mij hoort klagen, want deze nieuwe cd is wederom een uitstekend album geworden.

Hoe graag ik ook luister naar alle symfonische pagan metal bands, er gaat soms gewoon niets boven de pure essentie van het genre. Muziek, waarbij de melodieën uit de gitaren komen en waar agressie nog een flinke rol speelt. Afgezien van een heel licht toetsendekentje later op de cd, maakt Kampfar nog altijd geen gebruik van keyboards en dat is absoluut een voordeel. De muziek is namelijk bijzonder overzichtelijk zonder al die franje. Zo is gelijk te horen hoe goed deze plaat in elkaar steekt. Inferno is al een prima voorbeeld. Een aantal snijdende riffs voeren de boventoon samen met lekker razend drumwerk, terwijl zanger Dolk zijn kenmerkende keelklanken weer veelvuldig laat horen. Het mooiste is dat de band ons in elk nummer trakteert op geweldige melodielijnen, die de duistere folky sfeer alleen maar onderstrepen. Geen gehuppel, of accordeons, maar goed uitgevoerde, zweverige melodieën, die hoorbaar met zorg in elkaar geknutseld zijn.

Kampfar bewijst nogmaals een uiterst creatieve band te zijn, met een volstrekt eigen geluid. De composities kennen verschillende verrassingen en de plaat gaat dan ook pas echt leven na meerdere luisterbeurten. Een slecht nummer kan ik niet aanwijzen, want die staat er niet op. Wel allemaal goede nummers, met als persoonlijk hoogtepunt Skogens Dyp, waar wederom allerlei fraaie melodielijnen in het rond worden gestrooid. Dankzij de transparante en toch vrij rauwe sound klinkt het nergens te lief en men zorgt ervoor dat blije riedels geen roet in het eten gooien. Een heerlijk pagan black metal schijfje is het resultaat.

Tracklist
1. Vantro
2. Inferno
3. Dodens Vee
4. Skogens Dyp
5. Antvort
6. Vansinn
7. Mareham
8. Feigdarvarsel
9. Vettekult
10. Vandring

Score: 87 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 oktober 2008

Kampfar - Heimgang
Reactie van iron_dennis op 05-10-2008 om 09:08u
Score: 88 / 100

Wereldplaat!

Kampfar - Heimgang
Reactie van Bronnieponnie op 22-10-2008 om 12:30u
Score: 70 / 100

"Heimgang" is niet slecht, maar wel voornamelijk meer van hetzelfde. Graag een beetje meer inventiviteit de volgende keer!!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.