Enquźte

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquźtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Įrstķšir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 28-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bassem Deaibess (The Hourglass) - 44
 • Clevdh (Orakle) - 42
 • Daniel Botti (Node) - 43
 • Gylve "Fenriz" Nagell (Darkthrone) - 50
 • Jesper Strömblad (In Flames) - 49
 • Muhammed Suiēmez (Necrophagist) - 46
 • Sigurd "Satyr" Wongraven (Satyricon) - 46
 • Steve Smyth (Nevermore) - 51
Review

Operation: Mindcrime - The Key
Jaar van release: 2015
Label: Frontiers

Operation: Mindcrime - The Key

Mja... ik denk dat ik de geschiedenis van Queensr˙che en de split met leadzanger Geoff Tate maar even laat voor wat het is. Ik heb geen zin om modder te gaan gooien en wil me dan ook vooral richten op de muziek die beide acts nu voort brengen. Nou ja... wil? Ik moet toegeven dat ik een grootse interesse had om Operation: Mindcrime en Queensr˙che tegen elkaar af te zetten, maar het uitzitten van The Key is lastig gebleken. Ergens toch interessant, want ik heb zelf hier op Metalfan.nl een erg positieve review van Q2K neergezet en daarmee al aangegeven dat ik het echt niet het meest belangrijke vind dat een band 'metal' is. Zolang het songmateriaal maar goed is, kan ik er wel degelijk van genieten.

Met metal heeft The Key dan ook weinig van doen. Zie het eerder als een combinatie van de Q2K-grunge sound in combinatie met jaren '70/'80 symforock. Toegegeven, het album heeft enkele puntjes die positief naar voren komen. Het aan het oude Queensr˙che herinnerende Re-Inventing The Future heeft een hele fijne solo en een opbouw die overeenkomt met iets wat op Operation: Mindcrime (het album) of Empire had kunnen staan. De gastzang van Mark Daley (The Voodoos) in Life Or Death? is stiekem expressiever en prettiger om aan te horen dan Tate's stem. Ready To Fly heeft daarnaast een kille, aan Rage For Order herinnerende atmosfeer, maar helaas zonder ook maar in de buurt te komen van de genialiteit van dat album.

De minpunten? Ik denk dat het grootste probleem dat ik met The Key ervaar, vooral de absolute saaiheid is. Ik noemde net al enkele pluspunten en zal hiertegenover een absolute draak van een song als The Stranger zetten. Tate goes Kanye West. Het is lastig te bepalen of de tekst "I'm the best, fuck the rest!:" zelfs maar ironisch gezien zou werken, aangezien het door de halfzachte raps niet eens lachwekkend en vooral zwak klinkt. On Queue klinkt daarnaast als Pink Floyd, maar dan wel de uiterst saaie Pink Floyd. Hetzelfde geldt voor Kicking In The Door, dat een zeer dromerig sfeertje heeft dat me echter vooral naar dromenland wil sturen, dan dat het me echt doet wegdromen.

Ik kan vanzelfsprekend proberen het allemaal 'objectief' te bekijken en dingen stellen als 'het album is goed geproduceerd en goed ingespeeld'. Koopt iemand daar echter een cd voor? Helemaal bij een album dat een grootse trilogie aan conceptalbums moet inluiden, verwacht ik ook gegrepen te worden door het concept. Een iets minder zingende Tate dan vroeger kan ik ook wel aan, maar niet als er constant krachteloos gezongen wordt. Of nog erger, vals. Slechts in The Fall komt er iets van de oude glorie een beetje naar boven, maar over het algemeen zijn de zanglijnen en teksten vooral gezapig, braafjes, slap of zelfs nonchalant te noemen. Er is geen immersie op de cd en laat immersie nu juist dat allerbelangrijkste aspect zijn waarom ik zoveel van muziek houd.

Ik vermoed dat Tate hier nog best wel een paar oren mee gespitst zal krijgen, aangezien de beste man nog steeds door een aardige groep op handen gedragen wordt. Hoe groot deze groep na enkele luisterbeurten nog is, zal me echter wel benieuwen. The Fall is oprecht een van de meest futloze en slappe happen die ik het afgelopen jaar voor de kiezen heb gekregen. Heeft iemand wat peper?

Tracklist:
1. Choices
2. Burn
3. Re-Inventing The Future
4. Ready To Fly
5. Discussions In A Smoke Filled Room
6. Life Or Death?
7. The Stranger
8. Hearing Voices
9. On Queue
10. An Ambush Of Sadness
11. Kicking In The Door
12. The Fall

Score: 50 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 27 september 2015

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Jeroen op 27-09-2015 om 17:21u
Score: 20 / 100

En zo is het. Ik ga nog een stap verder, vanwege die arrogante rotkop en die houding van deze gevallen zanger. Hij is de belichaming van de midlife crisis. Zingen kan hij ook niet meer zo goed. Als je dan ook nog met zulk songmateriaal op de proppen komt, dan is dat des te verdrietiger. Maar waar ik sommige artiesten met zo'n staat van dienst graag het voordeel van de twijfel geef, doe ik dat bij deze drol niet meer. Sinds Dedicated To Chaos en die lachwekkende soap ben ik elk greintje respect voor deze aandachtsgeile mafkees verloren. Oprotten en snel.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Ricco op 27-09-2015 om 19:43u
Score: 35 / 100

👎🏻👎🏻

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van pos op 27-09-2015 om 21:41u
Score: 50 / 100

Prima beschreven. Ik heb ook echt geprobeerd objectief hiernaar te luisteren. Het is echter zo'n vermoeiend slappe plaat geworden dat het gewoon teveel moeite kost bijna. Ben blij dat de plaat af was. Laatste nummer is gelijk de beste.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Een Metalfan op 27-09-2015 om 21:56u

Gelukkig hebben we de oude en de nieuwe queensryche nog. Because this is one big bag of shit.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van den pompert op 27-09-2015 om 22:32u
Score: 25 / 100

Zo die Tate gaat af als een gieter.
Wat een wanproduct.
Doorspoelen graag!

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2015 om 07:30u

This Sucks !!!

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van appie op 28-09-2015 om 09:14u
Score: 10 / 100

Zal die wous zichzelf nog wel serieus nemen of is dit gewoon satire.
Hij kan zo bij de toppers, een geschminkte ouwe lul met een puberkapsel en een nog grotere dramaqueen(sryche) dan die topperhomo's bij mekaar.
Dan kan die fijn covertjes brallen want het schrijven van eigen nummers gaat hem niet best meer af, wat een wanproduct.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2015 om 12:36u

grappig te zien dat overal de cd afgekraakt wordt(zelfs op amerikaanse sites kraken ze hem af) en in de aardschok krijgt hij 80 punten.... hahahaha ze weten er daar ook geen pijlen meer van te maken ....

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Robbert op 28-09-2015 om 14:42u
Score: 20 / 100

En dan te bedenken dat hij in de nieuwe grote zaal van 013 geprogrammeerd staat (3.000 man) voor € 32,50 ecl. kosten.....wie bedenkt zoiets??

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Nathan op 28-09-2015 om 15:22u
Score: 15 / 100

Geoff who? Aanfluiting dit, zeker als je het afzet tegen het nieuwe album van Queensr˙che. Over en sluiten.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van enchant op 29-10-2015 om 19:28u
Score: 72 / 100

Ik geef deze een paar punten meer dan de nieuwe Queensr˙che. Productie en muziek vallen me heel goed mee, maar wat is er toch met Geoff's zangstem gebeurd?? Dat je met de jaren een lagere stem ontwikkelt, kan ik natuurlijk bevatten. Maar de zanglijnen en de toonhoogtes die hij uitkiest zijn toch saai in het kwadraat? Een andere zanger en spannendere zanglijnen hadden hier een heel goed album van kunnen maken.

Operation: Mindcrime - The Key
Reactie van Wally op 15-11-2015 om 10:59u
Score: 85 / 100

Na meerdere keren beluisterd te hebben valt het me eigenlijk best wel mee. Wat is er mis met deze plaat? Volgens mij alleen dat het erg vlak en gepolijst klinkt. En nee...het is geen metal. Maar lekker in de auto op weg naar je schoonmoeder.. Op de terugweg stop ik dan Kreator of Slayer wel weer in de gleuf.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.