Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

King Diamond - Dreams Of Horror
Jaar van release: 2014
Label: Metal Blade Records

King Diamond - Dreams Of Horror

King Diamond is al sinds de vroege jaren tachtig een begrip. In eerste instantie met de band Mercyful Fate, maar vanaf 1985 ook met de groep die zijn naam draagt. In 2015 viert King Diamond het dertigjarig jubileum. Deze best of-dubbelaar Dreams Of Horror markeert het begin van de festiviteiten.

King Diamond en gitarist Andy LaRocque, de enige twee originele leden van King Diamond, zijn verantwoordelijk voor de 23 gekozen nummers en ze zijn allemaal opnieuw geremastered door Andy LaRocque. Dit geldt niet alleen voor nieuwe remasters van ouder werk dat al eens van een moderner geluid was voorzien, maar ook voor de enkele nummers die afkomstig zijn van recentere uitgaven. Het is voor het meeste materiaal wellicht overbodig om het nog eens onder handen te nemen, want veel van de opnames waren al in orde en eerdere remasters konden niet altijd op bijval van fans rekenen. Het resultaat is dit keer echter aardig, hoewel je soms goed je best moet doen om het verschil te kunnen horen. Het gevoel bekruipt je dan ook dat deze verzamelaar een opmaat is naar een complete heruitgave van het werk van King Diamond en is voor fans die het meeste van King en zijn kompanen al in huis hebben dan ook weinig interessant.

De songkeuze op deze twee schijven is aardig en geeft een vrij compleet overzicht van het gehele oeuvre van King Diamond. Het gaat vooral om nummers die we al regelmatig live te horen hebben gekregen of om songs die 'binnenkort' live te horen zullen zijn. Dat laatste zullen we dan maar moeten afwachten. Uiteraard ontbreken er enkele favorieten, en zal niet iedereen zijn King Diamond-wishlist in vervulling zien gaan op dit album en dus waarschijnlijk ook niet bij een toekomstige show. Gelukkig draagt King Diamond zijn meer recente werk ook een warm hart toe en treffen we ook een paar songs aan van de laatste paar studioplaten. Vreemde eend in de bijt is echter afsluiter Shapes Of Black, dat live midden in een set altijd een lekker duister sfeertje opwekt, maar als einde van deze verzamelaar niet goed tot zijn recht komt.

Zoals gezegd lijkt deze verzamelaar vooral bedoeld te zijn als zoethoudertje tijdens het wachten op nieuw werk of als voorproefje van een heruitgave van het complete werk van King Diamond. De laatste studioplaat Give Me Your Soul... Please stamt alweer uit 2007, dus het wordt wel weer eens tijd voor wat nieuws. Wellicht dat de heren met deze verzamelaar nog eens de aandacht kunnen trekken van de wat jongere luisteraars, want mensen die al het een en ander van de beroepsgriezelaar in de kast hebben staan, kunnen Dreams Of Horror aan zich voorbij laten gaan.

Tracklist:
Disc 1: The Roadrunner Years
1. The Candle
2. Dressed In White
3. The Family Ghost
4. Black Horsemen
5. Welcome Home
6. The Invisible Guests
7. At The Graves
8. Sleepless Nights
9. Let It Be Done
10. Eye Of The Witch
11. Insanity

Disc 2: The Metal Blade Years
1. Dreams
2. The Spider's Lullabye
3. Waiting
4. Heads On The Wall
5. Voodoo
6. Black Devil
7. Help!!!
8. Spirits
9. The Puppet Master
10. Blue Eyes
11. Never Ending Hill
12. Shapes Of Black

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 7 januari 2015

Koop dit album in

Meer King Diamond:

[ Terug naar de Album Reviews ]

King Diamond - Dreams Of Horror
Reactie van Een Metalfan op 07-01-2015 om 19:29u

Waardeloos dit soort albums!

King Diamond - Dreams Of Horror
Reactie van Old Mhb op 08-01-2015 om 04:24u

Idd. Snel verdiende geldklopperij. Ze zouden hun tijd beter steken in nieuw werk. Dat word es tijd.

King Diamond - Dreams Of Horror
Reactie van Een Metalfan op 11-01-2015 om 11:29u

Hele leuke verzamelalbum voor nieuwere fans en verzamelaars!
En zo kan King diamond ook nog een extra centje bijverdienen aangezien hij een hoop jaren niks heeft kunnen doen wegens ziekte enzo!

King Diamond - Dreams Of Horror
Reactie van Johnny op 11-01-2015 om 19:55u

Heb vroeger nog de eerste lp's van MF gekocht en daarna zijn solo album. Daarna ben ik hem uit het oog verloren. Weet niet meer waarom. Hij zou toen heel groot worden (dachten we). Maar ik denk dat zij smink ook niet meegeholpen heeft.