Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Onkel Tom - H.E.L.D.
Jaar van release: 2014
Label: SPV / Steamhammer Records
Onkel Tom - H.E.L.D.
De feestmuts kan weer op en de vaten bier kunnen aangeslagen worden. Iedereens favoriete oom is terug met nieuw album vol partymetal. Eens in de zoveel tijd verandert Sodom's Tom Angelripper in zijn alter-ego Onkel Tom en brengt liederen over zuipen, feesten en nog meer zuipen. Het zesde album heet H.E.LD., wat een acroniem is voor Hart-Ehrlich-Laut-Durstig. Hard, eerlijk, luid en dorstig. Niks nieuws onder de zon tot dusver.

Eigenlijk is het hele album dat ook niet. Het merendeel van de nummers zijn weer drinkliederen met een hoog hoempa-gehalte in een dikke metaljas. Je moet er maar net van houden, maar met een paar glazen bier in de kraag hebben deze liederen zeker een gewenst effect. Nummers als Ein Bisschen Alkohol zijn instant klassiekers voor bierhallen, maar het werkt toch moeilijk op een kop koffie.

Toch waagt Onkel Tom zich ook op serieuzere paden. De nummers Auf Gedeih Und Verderb en Der Duft Von Lavendel snijden meer politieke en filosofische vraagstukken aan. Met de tenenkrommende ballad (!) Ich Bin Noch Am Leben kijkt hij terug op het wegvallen van de vele rocklegendes in de afgelopen jaren. Alcohol maakt van iedereen een filosoof, maar het past niet heel goed in de rest van het repertoire.

H.E.LD. leent zich alleen voor specifieke momenten. Onkel Tom is niet altijd even serieus te nemen, maar dat maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Er moet immers ook tijd zijn voor meer luchtigheid en dit album is dan een hele degelijke toevoeging.

Tracklist:
1. Flatus Antelucanus
2. Prolligkeit Ist Keine Schande
3. Zu Wahr, Um Schön Zu Sein
4. Ein Bisschen Alkohol
5. Am Morgen Danach
6. Was Euch Nicht Passt
7. Vom Paradies Gen Süden
8. Wer Nach Dem Lied Noch Stehen Kann
9. Der Duft Von Lavendel
10. Im Suff
11. Der Onkel Kommt Zum Hausbesuch
12. Auf Gedeih Und Verderb
13. Ich Bin Noch Am Leben

Score: 63 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 3 november 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Onkel Tom - H.E.L.D.
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2014 om 20:21u

Onkel Tom is een held!

Onkel Tom - H.E.L.D.
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2014 om 22:20u

voor jou misschien, maar niet voor mij.

Onkel Tom - H.E.L.D.
Reactie van appie op 05-11-2014 om 08:24u
Score: 40 / 100

Geweldig die Heino covers destijds in een Punk / Metal jasje maar sindsdien is het maar een schijtmelig gebeuren geworden, zo ook deze weer