Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 57
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

In Flames - Siren Charms
Jaar van release: 2014
Label: Sony Music
In Flames - Siren Charms
Deze melodieuze deathmetalband uit Götenborg behoeft nauwelijks een introductie. In Flames heeft geweldige albums uitgebracht en is één van de vaandeldragers van het melodeathgenre. Een nieuw album van In Flames leidt steevast tot verhitte discussies. Een terugkeer naar het oude geluid van In Flames zit er niet meer in. Toch werd het laatste album Sounds Of A Playground Fading, uit 2011, door verschillende metalsites zeer positief ontvangen. Siren Charms klinkt volgens de bijgevoegde beschrijving zwaarder dan de voorgaande albums. Ik ben benieuwd of Siren Charms het vorige album kan evenaren of misschien zelfs overtreffen.

Siren Charms opent met In Plain View . Een nummer dat zo van het vorige album af had kunnen komen. Een mooie afwisseling tussen screams en cleane zang. De stem van Anders Fridén komt uitstekend naar voren. Met zijn wanhopige en smekende stemgeluid, creëert hij een emotionele sfeer. Everything’s Gone vervolgt op dezelfde wijze, waardoor het album vrij bruut opent. Dit is een heerlijk melodieus deathmetalnummer, zoals we dat van deze band gewend zijn.

Vanaf Paralyzed gaat het tempo naar beneden. Het wordt voor een groot gedeelte van de fans even slikken. Er volgen een aantal rustige en gevoelige tracks. Through Oblivion klinkt geweldig. De wanhoop spat van deze track af. Dit nummer doet mij denken aan Liberation van het vorige album. De screams verdwijnen naar de achtergrond. Er wordt voor een rustige opbouw gekozen, met ruimte voor mooie solo’s. Ondanks dat het tempo erg laag ligt, voelen de songs wel bruut aan. Het album voelt ‘gewoon’ aan als een melodieuze deathmetalplaat. Een opvallende track is When the World Explodes, dat zich laat omschrijven als een progressief metalnummer met operazangeressen en spacerockachtige geluiden. Het is absoluut geen slechte song, maar toch denk ik dat fans de wenkbrauwen fronsen bij het beluisteren van deze track.

Snel verder met Rusted Nail. Dit is de eerste single van dit album en al enkele weken op internet te beluisteren. Vanaf dit nummer gaat het tempo weer iets omhoog. Persoonlijk vind ik het een heerlijk nummer dat symbool staat voor het nieuwe geluid van In Flames. Dit door de typische screams afgewisseld met cleane zang. Halverwege het nummer zit er een geweldige gitaarsolo in van Björn Gelotte. Monsters In The Ballroom is het vermelden waard. Al is het alleen al vanwege het opzwepende einde van het nummer. In Flames bewaart het beste voor het laatst, want in Filtered Truth wordt er ouderwets gas gegeven. Met een krijsende Friden wordt het album met een ruw randje afgesloten.

Siren Charms is een logisch vervolg op de vorige albums Sounds Of A Playground Fading en A Sense Of Purpose. Siren Charms is in mijn ogen een geweldig album geworden. Het album staat vol met schitterende emotionele nummers. Het album is zeer afwisselend en verveeld daardoor geen moment. In Flames zet de lijn door die zij ruim tien jaar geleden hebben ingezet. Toch mag het van mij allemaal wel iets heftiger. Iets meer screams en een aantal uptemponummers hadden het cijfer opgetrokken. Toch heeft dit album voor mij zeker Sound Of A Playground Fading kunnen evenaren. Een eindoordeel geven aan dit album valt niet mee. Het is een album dat waarschijnlijk weer tot flinke discussies gaat leiden. Voor de liefhebbers van het ‘latere’ In Flames is Siren Charms een meesterwerk, voor de fans van het oudere werk is het behoorlijk schrikken.

Tracklist:
1. In Plain View
2. Everything’s Gone
3. Paralyzed
4. Through Oblivion
5. With Eyes Wide Open
6. Siren Charms
7. When The World Explodes
8. Rusted Nail
9. Dead Eyes
10. Monsters In The Ballroom
11. Filtered Truth

Score: 85 / 100

Reviewer: Rudi
Toegevoegd: 20 augustus 2014

Meer In Flames:

In Flames - Siren Charms
Reactie van Bastiaan op 20-08-2014 om 20:12u
Score: 75 / 100

Sterk album. Vooral Paralysed vind ik erg goed. When the world explodes ook, hoewel het inderdaad maar de vraag is of de aanhang daar blij mee is - ik hoor overigens geen operazangeres, wel een mooie vrouwenstem.

In Flames - Siren Charms
Reactie van jt op 20-08-2014 om 21:35u

Ik moet nog gaan luisteren. Eigenlijk vind'k op alle cd's van dit bandje wel een paar leuke nmmrs. Ook de vorige cd beviel mij wel. gr

In Flames - Siren Charms
Reactie van Artorius op 12-09-2014 om 23:56u
Score: 25 / 100

Over smaak valt niet te twisten, - zeggen ze -, maar hoe kunnen jullie dit in godsnaam goed vinden? Jezus, wat een bagger!

In Flames - Siren Charms
Reactie van Rob op 21-11-2014 om 17:37u
Score: 6 / 100

Ik heb de plaat in huis en nu 3 keer beluisterd maar het moet nog wel groeien. Ik vind het tamelijk stuurloos heen en weer gaan terwijl ik Sounds of a Playground.... wel erg goed vond. Nog een paar keer opzetten.

In Flames - Siren Charms
Reactie van Een Metalfan op 21-11-2014 om 17:38u

Deze muziek doet me erg aan Stone Temple Pilots en dat vond ik niks.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.