Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Eyes Set To Kill - Masks
Jaar van release: 2013
Label: Century Media Records
Eyes Set To Kill - Masks
Volgens de media speelt Eyes Set To Kill post-hardcore. Wat houdt dat in? Dat kan veel zijn. In het geval van Masks is het in ieder geval wel iets leuks, want deze plaat rockt en scheurt als een dolle. Dat wordt extra benadrukt door de lieve, vrouwelijke stem van Alexia Rodrigues (ook gitaar) die je regelmatig voorbij hoort komen. Zij en haar zus Alissa (bas) hebben met drummer Caleb Clifton en screamer Cisko Miranda (tevens gitaar) een leuk stukje muziek in elkaar gezet. Het is de wisselwerking tussen de twee vocalisten die een extra dimensie aan het geheel geven.

Bij Masks komen de termen metalcore, nu-metal, maar ook female fronted gothic metal naar voren. Meng deze drie in de juiste verhouding en je zit in de goede richting. Hard waar het kan, subtiel waar nodig. Eyes Set To Kill heeeft met deze, hun vijfde plaat, de overstap gemaakt naar het grote Century Media, wat inhoudt dat de markt hier ook wel oren naar heeft, en terecht. Hier is een groot publiek voor, zeker in deze tijd. En toch is dit niet voor iedereen. Als je je niet in een van de gegeven muzikale omschrijvingen kunt vinden, dan is dit niks voor jou. Heb je met een of meer ervan associaties, luister dan zeker even naar Masks.

Tracklist:
1 Masks
2 Killing In Your Name
3 Lost And Forgotten
4 Where I Want To Be
5 True Colors
6 Surface
7 Little Liar
8 Nothing Left To Say
9 The New Plague
10 Infected
11 Secrets Between
12 Haze
13 The Forbidden Line

Score: 76 / 100

Reviewer: Wim
Toegevoegd: 3 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ferrence Rosier op 23-06-2014 om 16:29u
Score: 85 / 100

Goed album, goede afwisseling tussen ruige en toegankelijke nummers. Niet te vergelijken met ander materiaal, maar alsnog 85 punten wat mij betreft!