Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-11-2019

DevilDriver - Winter Kills
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records

DevilDriver - Winter Kills

De reunië-optredens van nu metalband Coal Chamber zijn nog maar nauwelijks achter de rug of workaholic Dez Fafara brengt alweer een nieuw album uit met zijn eigen DevilDriver. Na de teloorgang van Coal Chamber was de Amerikaanse brulboei gelukkig nog lang niet klaar met heavy muziek. Sterker nog: hard werken en veel toeren hebben DevilDriver inmiddels tot een van dé metalbands van de nieuwe eeuw gemaakt, met vooral een grote schare jonge fans.

DevilDriver heeft een duidelijk eigen geluid, een mix van elementen uit zowel oudere als modernere en extremere metalstijlen. Op de vorige cd werd die kenmerkende sound een beetje naar de achtergrond geschoven. Beast (2011) was een beest van een plaat, een brok woede dat zonder oponthoud doorraasde. Op Winter Kills is DevilDriver zeker niet getemd, maar er is ruimte voor meer dan enkel gebeuk. Ruthless groovet op langzame wijze voort (hoor ik daar voorzichtige Gojira-invloeden?). The Apetite laat zien dat de melodie is wedergekeerd in de DevilDriver-sound maar het nummer klinkt er niet minder furieus door. Het opvallendste nummer is Sail, een cover van het indie/electrogezelschap Awolnation. DevilDriver trekt het over ADHD handelende nummer een geheel eigen jasje aan en net als eerdere covers past het perfect in het eigen repertoire.

Doordat er meer variatie is, laat Winter Kills je niet zo uitgeput achter als Beast doet en ik denk dat deze cd langer overeind blijft. DevilDriver’s explosieve brouwsel van allerhande metalstijlen slaat vooral live in als een bom. Geheel in de lijn der verwachting biedt Winter Kills de fans een verzameling vette nummers die het goed zullen doen tijdens concerten.

Tracklist:
1. Oath of the Abyss
2. Ruthless
3. Desperate Times
4. Winter Kills
5. The Appetite
6. Gutted
7. Curses and Epitaphs
8. Carings Overkill
9. Haunting Refrain
10. Tripping Over Tombstones
11. Sail

Score: 75 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 31 augustus 2013

Koop dit album in

Meer DevilDriver:

[ Terug naar de Album Reviews ]

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van appie op 31-08-2013 om 12:35u

dom eentonig gekrijs, de jostiband op xtc

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Tim op 31-08-2013 om 17:01u
Score: 53 / 100

Aan hun populariteit te zien zullen ze vast goed zijn binnen hun genre, maar het is niet mijn ding. Ik vind er geen reet aan!

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Pat op 31-08-2013 om 21:55u
Score: 95 / 100

SUPER PLAAT!

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Ikke op 31-08-2013 om 22:03u
Score: 85 / 100

Appie en Tim, als dit niks voor jullie is waarom dan de moeite doen om de review te lezen en erop te reageren ? :) Hou je kop en ga wat anders luisteren als het niets voor jullie is.
Dit is best een goede band en zeker live staan ze hun mannetje. Heb deze cd nog niet gehoord maar zal ongetwijfeld wel een goed plaatje zijn. Hun vorige "Beast" vond ik een beest van een plaat !

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Jasper op 31-08-2013 om 23:30u
Score: 80 / 100

Naar mijn mening hun beste plaat sinds The Last Kind Words. Gewoon weer een ouderwets lekkere retseketser zonder poespas!

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van appie op 31-08-2013 om 23:35u

ikke ga gewoon het album luisteren en geef gewoon je mening.
en als jij dit helemaal geweldig vindt respecteer ik gewoon je mening.
en als jij de mijne niet kan waarderen dan zou me dat een grote rotzorg wezen.
je geeft een mooi cijfer aan een album dat je nog niet gehoord hebt trouwens!

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Metal Meepy op 01-09-2013 om 01:03u
Score: 58 / 100

Snap de positieve respons eigenlijk niet. Twintig jaar geleden waren bands die iets als dit speelden al heel snel niet meer te tellen. Ik ben niet zo negatief als appie, want ach... het kabbelt zoetjes binnen de lijntjes. Maar het is natuurlijk wel zo inwisselbaar als de pest... 144 in een dozijn.

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Old Mhb op 01-09-2013 om 01:27u
Score: 50 / 100

Ik vind het wat eentonig.

@appie : Ik zou niet durven beweren da ikke het album niet hoorde. Het is al bijna een week "gelekt".

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van appie op 01-09-2013 om 01:35u

dat staat in zijn reactie old mhb dus dan neem ik aan dat dat zo is

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Old Mhb op 01-09-2013 om 07:15u

Klopt, was me niet opgevallen.

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Erik op 01-09-2013 om 13:05u
Score: 85 / 100

Gewoon een degelijke metalplaat die er voor mij toch wel uitspringt vanwege het enthousiasme en spelplezier dat de heren laten horen.

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Metal Meepy op 01-09-2013 om 20:43u
Score: 58 / 100

Tja,,, ik kan er toch maar niet aan wennen dat er metalfans zijn die zo'n lage standaard hebben dat het pijn aan de rug doet. Is mijn probleem, ik weet het... is mijn probleem...

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Metal Meepy op 01-09-2013 om 21:10u

... en om mijn opmerkingen hierboven wat kracht bij te zetten: zit op dit moment naar een nieuwe plaat van een band uit Syrië (!) te luisteren, die in hetzelfde straatje speelt, maar gewoon vele malen beter is en het alleen al vanwege hun moeilijke situatie 100% meer verdiend aandacht te krijgen: Anarchadia - Let Us All Unite. Zoek alleen het titelnummer maar eens op... die speech van Chaplin is bijna 75 jaar na dato actueler dan ooit... kippenvel...

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van appie op 01-09-2013 om 21:46u

ik heb in de pakweg 40 jaar dat ik hardrock en metal luister genoten van talloze uren aan geniale riffs, uitmuntende zangers, viruositeit, solo's solo's en nog eens solo's, talloze tempowisselingen en ga zo maar door.
devil driver heeft van dit alles niks he-le-maal niks.

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Poepluier op 02-09-2013 om 17:27u
Score: 65 / 100

Wat winter kills??? Zomer kills zal die bedoelen...wat een pleuris hitte hier zeg, denk je dat je ervan af bent word het van de week weer 28 graden.
Geef mij maar een cool chamber.

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van Andre op 03-09-2013 om 00:10u
Score: 90 / 100

Machtig album en 1 vd vetste metal platen van 2013!

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van dommi op 03-09-2013 om 21:43u
Score: 90 / 100

Idd één van de beste platen van 2013

DevilDriver - Winter Kills
Reactie van clifford1507 op 10-09-2013 om 20:59u
Score: 86 / 100

lekkere plaat, alles zit strak in elkaar. Niks op aan te merken