Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Act Of State - Rebellion
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer
Act Of State - Rebellion
Vanuit verschillende Nederlandse steden heb ik muziek gehoord. Eindhoven werd jaren geleden terecht dé rockcity genoemd. Sommigen vinden dat Den Haag die eer verdiend. Wat mij betreft, is er maar een stad die daar voor in aanmerking komt. Misschien ben ik bevooroordeeld, want ik heb er een aantal jaar mogen wonen en ken ik daardoor wel de meeste bands, kroegjes, festivals en platenzaken (hier verdwijnen ze tenminste niet). Voor mij is er eigenlijk maar een, en dat is Groningen!

In de jaren die ik als reviewer actief ben, heb ik wat moois uit verschillende genres mogen horen uit de trots van het noorden, zowel bekende bands (Herder) als minder bekende (Float A Ziggy, Destitution). Min of meer door toeval (en een beetje hulp) stuitte ik recentelijk op Act Of State dat eind 2011 al het EP’tje Rebellion uitbracht. Even loerend naar de bandfoto, zie ik allemaal gezichten die ik nog ken van De Vera of (de helaas verdwenen) De Ster. Zanger Nima Sadeghi kennende, verrast de stijl me allerminst, namelijk traditionele heavy metal. Vooral de invloeden van Amerikaanse bands ligt er dik op.

Op basis van vier nummers valt niet heel veel te zeggen. Zeker niet als de productie weinig spetterend klinkt. Zoiets valt de band in kwestie ook niet echt kwalijk te nemen. Voor een eerste product kan je het zelfs vrij redelijk noemen. De zang klinkt in elk geval goed. Nima laat de meeste Nederlandse zangers ver achter zich. Toch ben en blijf ik erg benieuwd hoe de muziek met een spetterende productie klinkt. De muziek is goed afwisselend, al is het grootste deel midtempo. Normaliter mis ik de rustpunten, terwijl Act Of State best vaker het gaspedaal mag intrappen.

Instrumentaal zit de EP goed in elkaar. Met name de gitaarharmonieën klinken goed, de riffs degelijk. Ik hoop dat een goedgeproduceerde full length snel zal volgen. Hopelijk hebben de heren hun schrijfkunsten wat weten te verbeteren, want de teksten zijn het enige dat niet bepaald denderend is. Verder klinkt Rebellion veelbelovend en mag Groningen zich weer een goede band rijker rekenen.

Tracklist:
1. God Save The King
2. Rebellion
3. Ad Astra Per Aspera pt. 1 (Old Memories)
4. Apollo 11

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 9 mei 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]